torsdag 19 december 2019

Om mina år arbetande för den djupa staten

Jag har tidigare skrivit om hur jag behandlades i Försvarsmakten a.k.a. "Deep State" i mitt inlägg som heter "Om mobbning i Försvarsmakten och mirakel"  och som du hittar här.

Detta inlägg är en uppföljning på detta föregående inlägg. År 2009, alltså för 10 år sedan, hade jag jobbat 30 år för den Svenska staten. Jag var kvalificerad till utmärkelsen "NOR", alltså "Nit och redlighet i Statens Tjänst".

Utmärkelsen som sådan betydde inte mycket för mig, men ändå, jag hade jobbat 30 år för det svenska folket (TRODDE JAG), och det var ju min drivkraft hela tiden som officer i Försvarsmakten. Att jobba för Sverige.

Jag blev meddelad år 2008 av personalavdelningen på Luftstridsskolan (som jag formellt tillhörde trots att jag jobbade i högkvarteret - HKV) att det var dags för en högtidlig NOR för mig på LSS (då min förbandschef formellt var C LSS). 30 år i statens tjänst minsann. Fint minsann.

År 2006-2010 jobbade jag hårt åt Försvarsmakten med ständiga och långa utlandsresor som en del av jobbet på HKV. Jag var fortfarande sovande, hjärntvättad, och jag begrep inte att det var åt den djupa staten jag jobbade.

Jag flög ofta, så ofta att jag utvecklade en äckelkänsla mot bl.a. kallrökt lax, kall kycklingfilé och pastasallad (SAS economy extra) som var det enda jag åt på mina ständiga resor över Atlanten.

Det minsta jag tänkte på då var att jag blivit ulovad en utmärkelse "NOR" och faktiskt hade jag lagt det åt sidan redan år 2008 efter att jag blev tillfrågad om vilken NOR-gåva jag ville ha.

Dum som en idiot som jag var så valde jag då, över telefon, ostbågeskålen (se nedan) istället för guldklocka eller guldmedalj. Men det är ju mitt fel...


År 2011 hade jag glömt allt om NOR då allt handlade om jobbet. Ständiga resor. Plötsligt en dag blir jag uppringd av någon på LSS personalavdelning som säger att det står en NOR-gåva till mig och samlar damm i en garderob i LSS kanslihus. Vill du inte ha den frågade hon?

Jag svarade att jag inte blivit kallad som brukligt till högtidlig NOR och lunch med förbandschefen och att jag glömt bort allt (och det hade LSS också gjort). Jag ansåg inte att det var mitt ansvar att kalla mig själv till en NOR-högtid.

Den stackars kvinnan på LSS tyckte det var mycket pinsamt, och en improviserad NOR-lunch (två år sent) skulle ordnas på HKV där jag jobbade då 2011.

Så en dag, två år försent, stod jag där i restaurangen på HKV tillsammans med andra kollegor som också fick NOR (men som jobbat två år mindre än mig) och fick emottaga min NOR vid en krystad tillställning ur handen på den djupa statens representant, men det begrep jag ju inte då.  

Jag hade sagt nej till att själv forsla den tunga ostbågeskålen från Uppsala till Stockholm för att jag sedan igen ta den på tåget hem till Uppsala. Jag hämtade den därför själv från garderoben på LSS nav praktiska skäl. Inte speciellt högtidligt...

Idag packade jag upp eländet här i Lettland och jag ställer mig frågan, vad skall jag göra med denna 10 kg tunga ostbågeskål, och varför slängde jag inte den i containern som så mycket annat (bl.a. min uniform) då jag lämnade Sverige tidigt år 2018? 

Att ha jobbat för CIA, MOSSAD och den angloamerikanska vapenindustrin (den djupa staten) i ca 35 år under falsk flagg att jag jobbade för Sverige och det svenska folket är inget jag är stolt över alls. 

Om det är någon som vill ha en 10 kg tung ostbågeskål från Orrefors så finns den här hos mig för avhämtning i Riga.