tisdag 11 september 2018

Om ett brev till rikspolitikerna om vården - Gästinlägg

Olle Ljungbeck är tillbaka:

Till sjuklöverns partiledare och för kännedom till Jimmie Åkesson jämte lokala sjukvårdspolitiker i Gävle. Eftersom PK-media inte tar in något som visar konsekvenserna av dagens massinvandring sänder jag ej till dessa.

För kännedom.

I slutet av juli fick en mig mycket närstående anhörig (80 år, själv är jag 86) symptom som tydde på att något hälsoproblem tillstött. Då detta medförde betydande besvär beslöt vi att kontakta läkare. Efter samtal med en sköterska på den lokala hälsocentralen fick vi beskedet att vi skulle bli uppringda om en timme. Så skedde också. Eftersom min anhörig kände smärta krävde vi att få konsultera en läkare på centralen. Detta skulle först inte vara möjligt men genom vår envishet fick vi till slut en tid.

Ankomna till hälsocentralen fann vi flertalet sittplatser upptagna av utomeuropeiska individer. Ingen erbjöd oss en sittplats trots att ett flertal bestod av ungdomar som troligen enbart var i sällskap.

På en informationstavla kunde vi läsa att centralen hade 8 läkare.

Vad som trots detta gjorde oss en aning förvånade var att endast en av dessa bar svenskt namn. Så småningom fick min anhörig komma in till läkare som var utomeuropeisk. Tyvärr kunde denna läkare inte ställa någon diagnos och inte heller någon av kollegerna som tillfrågades.

I stället fick min anhörig beskedet att hon fick vänta på sådan och eventuellt behandling 14 dagar då annan läkare var åter efter semester. Sålunda fick vi lämna hälsocentralen utan att bli hjälpta så när som rekommendationen att inköpa ett receptfritt medel av något slag!

Efter att det gått 14 dagar efter besöket på hälsocentralen och vi då blivit lovade läkare som skulle ställa diagnos besökte vi hälsocentralen på nytt. Tyvärr fick vi samma besked som förra gången. Det fanns fortfarande ingen läkare som  kunde ställa diagnos. Vi begärde då men fick ingen remiss till sjukhuset. Någon annan utväg än att lämna hälsocentralen fanns sålunda inte, varför vi for hem igen.

En vecka senare fick min nära anförvant så svara smärtor i magen att vi än en gång måste söka oss till hälsocentralen. Min anförvant var då mycket dålig. Vi hade inte mer än väl kommit in i undersökningsrummet så svimmade hon. Som tur var kunde jag fånga upp henne så hon inte slog i golvet. Men som någon vet skall man försiktigt lägga ned en avsvimmad person på golvet.

Personalen förutom ”läkaren” var alla invandrare med dålig språkförståelse. I stället för att handla sprang de som yra höns utan att veta vad de skulle göra. När jag fått dem att larma ambulans kom denna mycket snabbt och var enbart bemannad med svenskar som gjorde att det lugnade ner sig betydligt.

Väl komna till lasarettet gjordes en omedelbar undersökning och läkaren förklarade att hon måste opereras inom två timmar. Hon fick ligga kvar på sjukhuset efter operationen ca tre och en halv vecka.

Den tredje september skrevs min anförvant ut från Geriatriken. Hon fick då åka hem till vår bostad i med "taxiambulans".

Hon hade då kateter eftersom urineringen inte fungerade. Med sig fick hon rullstol och förhöjd toastol. Katetertömningen sköter jag med tömning ett flertal gånger pr dag. Redan första dagen jag gjorde detta funderade jag på att katetern rimligtvis borde bytas ut då och då. Men detta skedde först senare när jag påtalade detta.

Den 7/9 på kvällen fick min hustru problem och smärta. Vi ringde sjukhuset och de lovade komma kl 1100 på kvällen. Lite senare ringde de igen och meddelade att de inte kunde komma. Jag fick förutom att varje gång tömma katetern hjälpa henne även vid detta tillfälle så hon kunde somna.

Torsdagen den 9 september kände hon att hon måste få hjälp eftersom hon kände smärta och irritation men kunde ändå inte urinera. Hälsocentralen lovade skicka en sköterska men någon sådan kom aldrig. Trots att det blev ett enormt regnoväder tog vi därför min bil, lastade in rullstolen och for till hälsocentralen. Efter en stunds väntan fick vi komma in till en sköterska som bytte kateter. Det visade sig då att min anhörig fått urinvägsinfektion. Av denna anledning ordinerades hon en 5-dagars kur med antibiotika.

Vi är kallade för återbesök och för byte av katerslang den 14 september.

Jag vill betona att de sjuksköterskor som vid olika tider behandlat min hustru  har visat en stor yrkesskicklighet varför de har vårt fulla förtroende.Detta gäller även operations- och geritrikavdelningen.

Däremot måste det anses mer än tveksamt med ett så stort antal icke utbildade utomeuropeiska läkare som därtill inte behärskar språket. Detta gäller även annan utomeuropeisk personal.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

PS Som kanske någon anat handlar detta om min hustru. Efter det som hänt måste vi, över åttioåriga pensionärer som arbetat ett helt liv och som fortfarande var för sig betalar en inte obetydlig summa i skatt, ställa oss frågan om det kan anses vara denna slags humanism som sjuklöverns politiker dagligen stoltserar med när de utnämner sig själva till världens främsta humanister men ständigt smutskastar ett parti som värnar om vårt eget folk.

Eller kan kan det vara samma cynism som man visar mot alla av utomeuropeiska individer mördade, våldtagna svenska kvinnor flickor etc, att med hänsyn till vår ålder kan vi fungera som billiga försökskaniner!

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

PS Bild: Liberalernas EU-kandidat Jasenko Selimovic konstaterar att utan invandrare stannar vården. Jag vet dock att både jag och Olle skulle föredra SD's sjukvård... DS

Bildkälla här.


Uppdatering 2018-09-21

Sjuklövern med Stefan Löfven i spetsen har slagit åldrings- och sjukvården i spillror.

Efter att nu i två månader vårdat en nära anhörig för ett svårartat sjukdomstillstånd och sett konsekvenserna av massinvandringen för sjukvården, inser jag att Sjuklövern med de grova brottslingarna och landsförrädarna Stefan Löfven, Annie Lööf, Jan Björklund, Ulf Fredriksson, Jonas Sjöstedt, Ebba Bush Thor, Gustav Fridolin och Isabella Lövin  slagit såväl sjukvården som åldringsvården i spillror. 

Eftersom vi båda är 86 resp 81 år och arbetat alltsedan tonåren och nästan aldrig varit frånvarande från arbetet har vi rätt att påstå att vi blivit rånade på en trygg ålderdom.

Vi har under denna tid fått stor respekt för såväl svenska sjuksköterskor som läkare. De dignar under arbetsbördan men får till sin "hjälp" medicinmän från djunglerna! 

Trots detta har man gett dessa personer rollen av chefer över våra fantastiska sjuksköterskor, som har fullt arbete med att förklara för dessa och ställa diagnos på olika sjukdomstillstånd. Vid många hälsocentraler har man placerat upptill 75 procent sådana medicinmän och i bästa fall svenskar för resten. 

I vårt fall har de vi tvingats anlita i samtliga fall, inte kunnat diagnosticera sjukdomen. Inte heller har de hörsammat begäran om remiss till lasarett.

Det är självklart att våra duktiga och ansvarsmedvetna svenska sjuksköterskor och läkare går på knäna när de i stort sett får vara dessa medicinmäns ständiga rådgivare. Hade vi inte haft våra egna svenska sjuksköterskor och läkare med sin kunnighet och enastående ansvarskänsla hade sjukvården varit utslagen i dag.

Men ingen hur ansvarsmedveten och plikttrogen den än är kan i längden vinna mot övermakten. Under denna period har vi också sett vilka som representerar majoriteten av de som söker sig till hälsocentraler och sjukhus. 

Som ett litet exempel på omöjligheten att med nuvarande resurser klara en rimlig sjukvård är inte minst det faktum att det i Sverige i massinvandringsvågen kommit in minst 65000 könsstympade kvinnor! Inte är det endast när de skall föda barn som dessa har behov av läkarvård. Rimligt att anta är snarare att de kanske behöver söka sådan hjälp en gång i månaden. 

Trots detta låter rubricerade, könsstympningen av småflickor fortsätta när de kommer till vårt land! Detta är ju endast en av de varianter, som kräver läkarbesök av de invandrade. Vad kostar inte alla kirurgiska ingrepp pga av de många skjutningarna? De överlevande får i sin tur fortsätta eftersom de inte utvisas omgående. 

Hade inte jag mina 86 år till trots varit så frisk som jag är hade detta sjukdomsfall slutat i katastrof. När man nu dagligen ser och hör sjuklöverns odugliga, omogna, obegåvade, ansvarlösa "ledare" och regerings- och riksdagsledamöter bete sig som inte endast barnungar i en sandlåda,  utan också smädar Jimmie Åkesson och SD för en massa lögner och osanningar kan man inte betrakta dem som varande normala. 

Deras beteende såväl i riksdagen som i andra politiska sammanhang ger ju inte bilden av normalitet utan av en abnorm verklighetsförfalskning och en medveten smutskastning av SD, som närmast får en att tänka på kommunismens och nazismens svartmålningar av de människor som stod för sanningen och avslöjandet av deras sjuka politik. 

Hur kan en person som Stefan Löfven överhuvudtaget tro att hans smutskastning av Jimmie Åkesson skall vara trovärdig. Denne man - Stefan Löfven - har förstört allt vad trygghet heter för de svenska kvinnorna. Han har genom massinvandringen gjort Sverige till ett land där mord, våldtäkter, rån,sexuell terror, hedersvåld, barn- och tvångsäktenskap men också könsstympning samt förstörelse av materiell egendom för miljardtals kronor har blivit ett naturligt inslag i en gång världens tryggaste land. 

Trots detta är han oförmögen att inse sin egen galenskap. För att vinna kommande val har denne man lierat sig med islamister för att i valsammanhang få dra nytta av deras klanröstning. (Klanledaren utnyttjar sin makt genom att kräva att samtliga samfundsmedlemmar röstar som han). Med andra ord har socialdemokraterna nu lyckats hitta en genial lösning på avhoppen från det egna partiet. Att kalla denne man för feminist och inte sadist är oförståeligt.

Sen har vi kaptenen Jan Björklund. (Blev han sådan när de gjorde löjtnanter till kaptener för att spara på försvarskostnaderna?) Denne man säger sig vara humanist när han kallsinnigt kan låta invandrarflickor förtryckas till andra klassens medborgare i religiösa friskolor. Vad vet han om humanism?

Annie Lööf talar om humanism när hon utan urskiljning om vederbörandes moral och brottslighet går emot lagstiftarna för att "rädda" niotusen unga män varav en stor del är brottslingar och kvinnoförtryckare. Och trots att ett stort antal av dem dagligen terroriserar svenska skolflickor och är ett ständigt hot att våldtaga dem. I sanning en verklig humanist.

Gustav Fridolin som rekryterar islamister vilka är beredda att kollektivt rösta på ett visst parti om de i utbyte erhåller vissa materiella fördelar.

Kommunisten och den store humanisten Jonas Sjöstedt som om inte opinionen gått emot honom skulle kastat ut en invandrad kvinnlig riksdagsledamot som kämpar mot hedersvåld och för kvinnors frihet och rättigheter.

Ebba Bush Thor som hellre ser flickor kränkas och förtryckas än att förbjuda religiösa skolor.
Till slut den lille moderaten Ulf Fedriksson som genom att säga ja till massinvandringen är en av de största skurkarna i sjuklövern. Men som också saknar allt vad ledarskapsresurser heter. En slingerbult som tror att man genom att sätta upp ett finger och känna varifrån det blåser tyder på ledarskapsbegåvning!

Till slut en liten gubbe vid namn Jonsson © som på tal om val av talman med exalterad och överspänd blick tar i så man tror han skall få en hjärtattack när han utropar, "Vi förhandlar inte med SD". Han vet mycket väl att det beror på SD om Alliansen får förste talman. Han vet också att om Alliansen bildar regering så blir det på SD.s acceptans. 

Det vi nu sett av Sjuklöverns brist på begåvning, mognad, intellekt, handlingsförmåga och verklighetsanknytning är så djupt deprimerande och torftigt att det måste bildas en övergripande organisation för att få bort dessa dödgrävare av demokratin, välfärdssamhället och mänsklig värdighet.

Jag inte endast ber utan jag begär att varje medborgare som är emot att dessa galningar skall få fortsätta att förstöra vårt land och folk engagerar sig i en riksövergripande organisation för att avslöja och få bort de genom den svenska historien största  brottslingarna av alla. 

Hur kan en person som inte intagit en för stor kvantitet alkohol överhuvudtaget anse att dessa personer i sjuklövern representerar humanism när de i stället står för en moral och brottslighet som borde betinga livstids fängelse för var och en. Så stor är nämligen deras realiserade ondska mot svenska folket.

Självklart skulle de varit avslöjade och därmed i val avsatta om vi hade en press och media som inte bildat symbios med makten. 

Men får man som t ex SVD 65 miljoner om året och som Arbetarbladet 20 miljoner biter man inte sin husbonde. För detta offrar man gärna allt vad hederlighet och moral heter. Många av de tidningar som i dag överlever inte pga av god journalistik utan därför att de avlönas av staten, hånade en gång Tass och Pravda! 

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle  


Om USAs krasch mitt framför ögonen på oss - Gästinlägg

Ett gästinlägg från Brage Norin som lämnar en kommentar till EU28-ländernas varuhandel med sina tio största handelspartner.

Eurostats data gäller första halvåret jan - jun 2018. Alla siffror är i miljarder Euro.

* EU28-ländernas handel med Kina och Ryssland var 11,5% STÖRRE än handeln med USA och Kanada tillsammans – under första halvåret 2018. Siffrorna talar klarspråk.

* Turkiet har valt väg. Landet valde öst. Turkiet är en av EU-s stora handelspartner. Jämför man EU28-ländernas handel med USA + Kanada respektive Kina + Ryssland + Turkiet blir siffrorna ännu tydligare. EU28-ländernas handel med dessa tre länder är hela 34% STÖRRE än handeln med USA + Kanada.

EU28-ländernas handel med Kina och Ryssland har exploderat i en takt som är hisnande. Det historiska skeendet är övertydligt. EU-s handel med Asiens ekonomier skjuter upp som en raket i skyn – alltmedan USA:s handelskrig isolerar USA från omvärlden. Det går ”sjukt” snabbt.

De två mega-projekten Nord Stream 2 och Turk Stream drar igång mycket snart. Detta betyder att Västeuropa och Ryssland blir ännu mera beroende av varandra. Detta skapar naturligtvis FRED.

Krigarimperiet i väst USA håller snabbt på att förlora Västeuropa. CIA har misslyckats med alla sina doktriner – som samtliga gått ut på att slå en kil mellan Västeuropa och öst. Den ”transatlantiska alliansen” har kraschat mitt framför ögonen. Man måste vara blind på bägge ögonen om man inte ser detta.

DEN KINESISKA DRAKEN OCH DEN RYSKA BJÖRNEN HAR FÖRENAT SIG. Den strategiska alliansen mellan Kina och Ryssland har skjutit fart i en takt som chockar världen. Handeln mellan länderna håller på att explodera. Handelskriget påskyndar utvecklingen. 

Över hälften av världens import av sojabönor går till Kina. USA:s handelskrig har lett till att Ryssland öppnade portarna på vid gavel för Kina. De ryska jordarna i öster löser Kinas problem med sojabönor. Precis allt i öst går på rekordtid. 

USA:s desperata handelskrig kastar snart landet utför ”The Fiscal Cliff”. Det går fortare än någon kunde ana. Den världsberömda norska freds- och konfliktforskaren Johan Galtung ser ut att få rätt ännu en gång. Både USA:s imperium och US – ”Förenta Staterna” – kraschar senast år 2020

(Två viktiga handelspartner "på hemmaplan"  i Västeuropa) är ej medtagna - Schweiz och Norge).

HUR SÅG DET UT FÖR 25 ÅR SEDAN ?
* Handeln med Kina hade knappt kommit igång. 
* Sovjetunionen hade nyss kollapsat. Ryssland var i ruiner.

HUR SER DET UT OM NÅGRA FÅ ÅR?

Svar: 
1) Asien, Europa och Afrika fortsätter att integreras ekonomiskt. Det går historiskt sett "ofattbart snabbt".
2) USA:s imperium kraschar. USA går under och splittras. En grym social katastrof i USA är oundviklig. 
3) Redan om ett par år är hela den s k fria världens ekonomi i spillror. 
4) Tyskland repar sig snabbt efter den oundvikliga bankkraschen. 
5) Norge klarar dollarns fall hyfsat.

Rysslands helt sanslösa gastillgångar limmar ihop Västeuropa med öst - vilket skapar fred. 
* Nord Stream 2 och "Turk Stream" drar igång 2019. 
* Alla amerikanska s k "bonds" blir värdelösa - sannolikt inom två år.
* En ny valutakorg styr framtidens världshandel.
* Det blir fred på jorden. 

SLUTA LYSSNA PÅ FÖRVIRRADE POLITIKER I VÄST.

Läs i stället om handeln i världen. Det är de stora företagen som styr.
- Tyskland MÅSTE vända sig österut. Tyskland måste köpa billig rysk naturgas. Tyskland måste få igång Nord Stream 2 så snart som möjligt. 
- Samma sak gäller Turkiet. Turk Stream är BINGO för Turkiet. 
- Södra Korea MÅSTE säkra sin framtida handel i Asien. Södra Korea måste förbindas med Asien genom Norra Korea. Det planerade järnvägsbygget genom Norra Korea är av strategisk betydelse. Den transsibiriska järnvägen kommer snart att förgrena sig och förbinda hela Korea med Asiens marknader. Det blir äntligen fred i Korea. 
- Japan MÅSTE säkra sin handel i hela Asien - precis som med EU. Att ställa upp på några former av CIA-handelsbojkotter mot Kina eller Ryssland är inte att tänka på. 
- Det är på samma sätt med Indien. Indiens MÅSTE bryta med CIA:s splittringspolitik i Asien. 
- Det är bara EU som låter sig styras av CIA - än så länge. Men EU är på väg att frigöra sig.
- Tyskland är snart ingen amerikansk koloni längre. 

TREDJE GÅNGEN GILLT FÖR TYSKLAND.

Första gången Tyskland ”stack upp” och hotade det Brittiska imperiet krossades landet av det första världskriget. Andra gången Tyskland hotade att bli en världsmakt krossades landet av det andra världskriget. Wall Streets bankirer, den amerikanska militärindustrin och CIA var strategerna bakom detta fasansfulla krig. Tyskland och Ryssland skulle kriga ihjäl varandra – så var det tänkt. Portarna skulle öppnas för ”det amerikanska århundradet” – det var målet. Så blev det.

Denna tredje gång blir det annorlunda. 

Tyskland har ännu en gång blivit en ekonomisk supermakt – EU:s ekonomiska lokomotiv. Denna gång kommer inte CIA att kunna kuppa in någon ny Adolf Hitler till makten. Tyskland måste till varje pris avskärmas från öst för att USA:s världsherravälde ska kunna överleva. Samma sak gäller hela EU – men det är Tyskland som är den avgörande pusselbiten. Nord Stream 2 betyder att Tyskland redan valt sin framtid. Ingenting kan stoppa Tysklands frigörelse från USA. Det tyska folket har äntligen vaknat upp ur sin mardrömsperiod som amerikansk koloni. Det finns ingen väg tillbaka. 

- Alla människor som kan tänka - fattar att länderna i Asien integreras ekonomiskt och att processen går fruktansvärt snabbt. 
- Alla politiker som kan tänka - ser det snabba förfallet i USA - samtidigt som hela Asien exploderar ekonomiskt. 
- Alla människor som kan använda sin hjärna - ser att hela världen förändras mitt framför ögonen. 
- Det amerikanska CIA-nätet i Europa har ingen chans längre. De befinner sig i upplösning. 
- Jordens sista militära supermakt är på väg att falla.
- Snart får vi ringa ut de tusenåriga krigens helvete på jorden - för alltid.


Den 5:e september kom rapporten som chockar hela världen – USA:s handelsunderskott skenar.

* Exporten minskar till praktiskt taget alla viktiga handelspartner i världen.

* Importen ökar från nästan alla stora handelspartner i världen.

* Mordors rike är på väg att falla.

Ljusare framtid för mänskligheten går inte att tänka sig. Blodsdollarns fall är Guds verk.

DET FINNS IDAG BARA TRE STORA HANDELSÖVERSKOTT I VÄRLDEN.

(Data som redovisas nedan - den totala handelsbalansen "Balance of Trade" - omfattar både varor och s k tjänster). 

Nästan all handelsstatistik visar årsresultat eller resultat för den senaste rapporterade månaden, Eftersom världen förändras så snabbt skapar sådana data en hel del förvirring. Världen förändras blixtsnabbt. Data för år 2017 respektive data för 2018 kan skilja sig åt dramatiskt. Enstaka månaders resultat kan dessutom svänga våldsamt.

Världshandeln gungar inte fram och tillbaka. Det råder lite kaos men inte ett totalt kaos. Världshandeln förändras långsamt men säkert åt ett visst håll. Det är den industriella revolutionen i öster som förändrar världen. Alla ekonomer VET detta.  

Det är därför mera intressant att jämföra de senaste 12 månadernas handelsresultat - eller det senaste kvartalet. (De ekonomiska rapporterna publiceras inte samtidigt. Några länder publicerar tidigt sina handelsöverskott respektive handelsunderskott. Andra länder publicerar dessa data senare). 

HANDELSÖVERSKOTTEN DE SENASTE 12 RAPPORTERADE MÅNADERNA:
* Kina: 351 miljarder dollar (sept 2017 - aug 2018)
* Tyskland: 243 miljarder  dollar (aug 2017 - juli 2018)
* Ryssland: 156 miljarder dollar  (aug 2017 - juli 2018)

RESULTAT DE SENASTE 3 RAPPORTERADE MÅNADERNA:
* Kina: 97 miljarder dollar (juni till aug 2018)
* Tyskland: 58 miljarder dollar (maj - juli 2018)
* Ryssland: 44 miljarder dollar  (maj - juli 2018)

KOMMENTARER.
1): Alla andra länders handelsöverskott är mycket små i jämförelse med "DE TRE STORA". Både under den senaste 12-månadersperioden - liksom under de senaste 3 månaderna - hamnar södra Koreas handelsöverskott på fjärde plats. Landets överskott på blyga 20 miljarder dollar de tre senaste månaderna hamnar långt under de siffror som rapporteras från "de tre stora". 

2) Kina fortsätter månad efter månad efter månad att rapportera ett överskott på omkring 30 miljarder dollar. Detta motsvarar i årstakt ett överskott på över 350 miljarder dollar. Inte ett spår syns av det s k handelskriget. Överskottet i handeln med USA slog rekord den senaste rapporterade månaden (aug 2018).

3): Ryssland går stabilt som tåget. Månad efter månad efter månad rapporteras överskott i storleksordningen 15 miljarder dollar. Detta motsvarar i årstakt ett överskott på cirka 180  miljarder dollar. Rysslands handelsöverskott har ökat dramatiskt det senaste året. USA:s handelskrig drabbade Ryssland under åren 2016 och 2017 - men i år 2018 syns knappast ett spår av detta. Medelvärdet av överskotten under de senaste 8 månaderna hamnar mycket nära 15 miljarder dollar. Rysslands handelsöverskott har "cementerats" kring 15 miljarder dollar per månad - en historisk sensation!!!

HUR RAPPORTERAS DET RYSKA EKONOMISKA UNDERVERKET?
"RUSSIA TRADE SURPLUS IN JUNE 2018 SMALLER THAN EXPECTED"

"Russia's trade surplus widened by 77.6 percent to USD 15.56 billion in June 2018 from USD 8.76 billion in the same month a year earlier, but still below market expectations of a USD 15.85 billion surplus". 

Rubriken är faktiskt "sjuk". Det väldiga ryska överskottet i handeln med omvärlden hamnade strax under "marknadens förväntningar" på 15,85 miljarder dollar. Men - "Herre min Skapare" - resultatet hamnade endast 2% under dessa förväntningar - de var ju mitt i prick. Så nära hamnar nästan aldrig marknadens förväntningar. Dessutom ökade överskottet med hela 77,6% jämfört med samma månad året innan!!! Naturligtvis var detta faktum det viktigaste - inte att marknadens förväntningar var ytterst litet högre än det rapporterade resultatet.

4): Handeln mellan Kina och Ryssland formligen exploderar. Ett så snabbt ekonomiskt skeende har sällan skådats. Detta explosiva skeende förändrar hela världen på nolltid. Det amerikanska handelskriget har fungerat som en "katalysator" för den strategiska alliansen mellan Kina och Ryssland. Den kinesiska draken och den ryska björnen har omfamnat varandra på en historisk sekund.

5): Tysklands handelsöverskott den senaste rapporterade månaden - juli 2018 - hamnade på 16,5 miljarder EUR - det lägsta på 1,5 år. Det tyska handelsöverskottet svänger lite upp och ner - men den senaste rapporterade månaden väcker oro. USA:s handelskrig skapar oro överallt i världen men i Tyskland skapar handelskriget ångest  

Tyskland knyter banden österut - långsamt - men säkert som "amen i kyrkan". Tysklands orubbliga beslut att fullfölja bygget av Nord Stream 2 - trots ett våldsamt motstånd från USA - bevisar att landets status som amerikansk koloni är över. Flera stora opinionsundersökningar i Tyskland bekräftar vad som har hänt. Den tyska opinionen har svängt rejält. "Den transatlantiska alliansen" är på väg i graven. Hela EU sluter sig samman. USA dikterar inte längre Västeuropas politik. CIA:s långvariga politik att avskilja EU från öst är på väg att kollapsa.

Under det första halvåret 2018 var handeln mellan "EU28-länderna" och Kina + Ryssland hela 11,5% större än motsvarande handel med USA + Kanada tillsammans. Allt går så fort. För 25 år var Kinas handel i världen nästan ingenting. För 25 år sedan låg Ryssland i ruiner. Den blixtsnabba utvecklingen i öster kan ingen ta till sig men historien går inte att stoppa. Vill man leva i en fantasivärld kan man blunda och tänka på gamla tider - men vill man leva i verkligheten måste man öppna ögonen. Det är helt uppenbart - USA är på väg mot ättestupan - The Fiscal Cliff. 

SOLEN GÅR UPP I ÖST OCH NER I VÄST.
Inom en snar framtid får vi vara med om en mycket traumatisk upplevelse - en lavin av bank-krascher i väst är nära förestående. En ny värld väntar oss - en värld i fred. Oj vad jag längtar efter att få slut på de tusenåriga krigens helvete på jorden. Jag längtar efter en värld i fred.  

Kulturer i öster som vi mycket länge sett ner på i väst är på väg att ta över världen. Det skapas världsfred - så enastående märkligt! Att vakna upp och inse vilken förljugen värld vi levt i blir ett mycket smärtsamt uppvaknande. "Den fria världen" var en falsk illusion. Länderna i "väst" vara bara pusselbitar i historiens största mördarimperium - USA. Kommer Sverige att följa Mordors rike ända fram till det finansiella stupet - eller vaknar vi upp i tid? Det får den nära framtiden utvisa. 

Att kommentera mörkret som faller över USA gör ont ända inne i själen. Stackars arma människor. Jag ser syner som jag inte vill skriva om. Katastrofen i öst när Sovjetunionen kollapsade var fasansfull att skåda, men det helvete som nu är på väg i USA blir väldigt mycket värre. Hur kunde det gå så fruktansvärt illa?  Allt vi trodde på i väst håller på att rasa samman mitt framför ögonen. Knappast någon i väst kommer att förstå - förrän det är för sent.  

Brage Norin

Läs också Michael Thudéns artikel här med titeln "You make war, We get the refugees” – Anders Borgs och Moderaternas starkaste argument för Natomedlemskap"