måndag 5 juni 2017

Om att bli uppdragen och inte tänka så mycket

När jag var i Riga på Gudstjänst i påskas fick jag ett personligt meddelande direkt från Gud. Meddelandet löd ungefär så här "kom ihåg att det var jag som drog upp dig" och "du skall inte tänka så mycket".

Detta meddelande direkt från Gud har nu sjunkit in ytterligare i mig. De flesta ser och förstår inte vilken förändring jag har genomgått sedan Jesus drog upp mig ur mörkret som jag hade stundtals inom mig då innan jag blev frälst i november 2016. Jag har skrivit om min egen resa här i tre delar.

Jag har behållit min blogg som den är som ett personligt dokument över min egen sökande resa så därför kan säkert den som vill hitta motsägelser i det jag skrev då och det jag skriver idag. Så det är inte självklart att det jag skrev då är något jag står för idag.

Att Jesus drog upp mig var naturligtvis inget jag kände av fysiskt, men andligen, oj vad det hände saker inom mig. All ångest och oro över samhällsutvecklingen försvann ögonblickligen och jag fylldes med en enorm trygghet och kärlek inom mig.

Vad Gud sade till mig i Riga i påskas var att jag fortfarande litar för mycket på mitt eget kött och tänker för mycket, och jag istället borde utveckla min kristna identitet och andlighet mera.

Sedan dess har Gud lärt mig att detta gör man genom tre saker; tanke, ord och handling, och det är den sista av dessa som är viktigast.

Att leva som kristen är en ständig process av förändring där man hela tiden skapar och förändrar sig själv i varje sekund, och det är konkreta handlingar som räknas.

Alla människor har en del av Gudsgestalten inom sig i sin själ men kunskapen om att man faktiskt är en del av Gud genom sin själ har de flesta glömt bort då man gått vilse i köttet, alltså i sina egna tankar.

Men som i allt annat måste man lära sig krypa innan man kan springa. Man måste lära sig formulera sina tankar baserat på evangeliet i Bibeln och andra källor. man måste reflektera över budskapet och absorbera sin egen tolkning inom sig. Alltså plugga och omprogrammera sig, inte bara lära nytt utan också lära bort genom att överge gamla tankemodeller.

Därför har jag flera studiebiblar som jag läser parallellt och jag kan lova att det tar tid att läsa Bibeln på detta sätt. Å andra sidan, att läsa andra lärdas tolkningar av Ordet är mycket berikande. Att läsa Bibeln utan den hjälp man får av en studiebibel och den helige ande är en utmaning. Språket och alla liknelser som speciellt Jesus använde är inte lätta att förstå annars.

När man väl har fått ordning på tankarna kommer orden ofta automatiskt. Man lär sig också genom andra människor som man träffar i sin församling och på kristna konferenser. Men den store hjälparen är den Helige Ande som fungerar som lärare i ens nya kristna liv och som talar till en inombords, ofta genom det som kallas sin intuition.

Gud vill antagligen att jag skall omsätta ord och tankar mer i handling t.ex. genom att hjälpa andra människor till frälsning genom konkret handling. Han gav mig antagligen en kärleksfull spark i baken där i Riga och sa till mig "tänk inte så mycket, gör något istället!".

Gud förde mig också ihop med min älskade Irina som jag snart gifter mig med och flyttar ihop med, och vi har pratat om olika alternativ att jobba tillsammans med konkret handling för människor och för Jesus. Min älskade Irina är en sann välsignelse från Gud och hur vi fördes samman är en historia för sig som får vänta till en annan gång.

Jag är också välsignad genom att ha hittat en fantastisk församling här i Uppsala, Uppsala evangeliska församling. Jag kommer att utöka mitt engagemang i min församling från nuvarande att bara tolka predikningar från svenska till engelska till att faktiskt predika evangeliet på gator och torg här i Uppsala men också i andra städer.

I min församling har vi en fantastisk pastor, Dag Järnmark, som har en tuff bakgrund som missbrukare och kriminell, och som inte anser att pastorsrollen på något sätt ger honom en upphöjd särställning.

Församlingens mission, att föra ut evangeliet, är något som alla kan, uppmuntras och får göra i församlingen, pastorstitel eller inte. Församlingen blir som en enda stor familj. Titta gärna på de videos som finns på vår Facebooksida (glöm inte att gilla sidan också). I många fall är det helt vanliga svenskar, medlemmar i vår församling, som förkunnar.

Jag har också andra större planer för framtiden men de processar jag med min blivande hustru Irina just nu och innan detta har "landat" riktigt så ligger jag lågt med att berätta om detta. Jag kan säga så här mycket att det handlar om att jobba i Jesu namn med alla de människor som inte får hjälp av samhället att fungera i samhället på ett bra sätt.

Sverige är ett andligt u-land som fortfarande lider av alla religiösa dogmer som dunkats in i människor sedan generationer tillbaka.

Jag förstår att människor är arga på religion och inte förstår skillnaden mellan att vara kristen och att vara religiös. Jag skrev här för två år sedan om hur kristna värderingar (förvisso ofta svavelosande religiösa) ersattes av socialismen som samhällsideologi.

Beviset har vi genom att betrakta hur svenska kyrkan har utvecklats från en kristen kyrka till en kulturmarxistisk stödorganisation åt vänsterpolitiker, främst socialdemokrater. En kyrka som kyrkklockorna har slutat att ringa i som Stefan Torssell skrev om här i ett gästinlägg på min blogg för ca ett år sedan.

Men även vanliga människor är andligt vilsna och törstar efter att få hitta hem till Herren igen. Det kan vara så att deras intellekt inte vet/förstår det, men deras själ skriker om att få återförenas med Han som Är Allt igen och därför mår många dåligt och är nedstämda och deprimerade över samhällsutvecklingen och har glömt var hjälpen finns att få.

Så vi kristna har ett stort arbete framför oss att göra tillsammans och jag förstår att Herren är otålig med mig och vill ha mer "action" från mig men också från hela Kristi kropp (alltså alla kristna).

Jag vill avsluta med att upprepa vad jag skrev här. Enda sättet att rädda Sverige är genom en kristen väckelse och genom ord och handlingar präglade av försoning, förlåtelse och kärlek.

Våra politiker är också människor och går precis som du och jag vilse i både ord och handling dagligen, och vi måste hjälpas åt att minska hatet, polariseringen och spänningarna i samhället.

Vi måste förlåta dem för vad de gjort mot vårt land och de måste svälja stoltheten och ärligt be folket om förlåtelse. Gör vi inte det så är vi dömda att gå under som samhälle. Det är inte vi och dom, det är bara vi och vi måste lösa detta tillsammans.

Men så länge människor inte förstår vad problemet är, att vi tappat kontakten med Jesus, som är vägen, sanningen och livet, så kommer ingen annan press på politikerna än krav på extraval, avgång och annat att höras. Det blir ingen förändring av detta. Allt bara fortsätter.

Förändringen som vi behöver är andlig för vi befinner oss mitt uppe i ett andligt krig mellan gott och ont, något som de flesta inte ser eller förstår. Vi som är kristna märker av attackerna mot oss och det kommer bara att bli värre. Det vet vi för det står i Bibeln. Kanske är slutstriden mycket nära som den beskrivs i Bibelns Uppenbarelsebok?

Jesus väntar på dig. Allt du behöver göra är att möta honom på halva vägen. Det är inte svårt. Hur man gör skrev jag om här. Behöver du hjälp att hitta en bra församling (för det är viktigt) så är du välkommen att höra av dig till mig.

Gud välsigne dig och tack för att du läste.