torsdag 25 augusti 2016

Om ett försök till en nystart

En FB-vän skrev i en kommentar: "Tycker det rimmar lika illa med att sprida katastroftankar, som den stinkande regering vi har som också sprider mörker, ingen levande individ vet vad som sker i morgon, jag tror iaf på att spridning av mer positivt tänk!"

Hon har självfallet helt rätt. "The Law of Attraction", alltså de tankar du har kommer till dig i ditt liv. Önskar du något positivt kommer du att få det om du tänker på det tillräckligt ofta. Motsatt gäller också. Lever du med ständiga mörka tankar så blir det så.

Jag försöker mig nu på en nystart av bloggen. Men jag ändrar inriktning på det jag skriver om.

Jag har som jag skrev i stängningsinlägget försökt att delge mina tankar om saker som jag tänkt på och försökt att analysera oftast väldigt motstridig information om vilka krafter som styr världen.

Det har blivit mycket mörker tyvärr och inte alltid sammanhängande då mina källor varit motstridiga väldigt ofta. Men jag har ju aldrig påstått att det jag skrev är sanning, bara resultatet av min egna analys baserat på vad olika källor har skrivit eller sagt. Därför heter min blogg det som den heter. Det är mina tankar jag delger.

Men jag har nu kommit i ett läge där jag som jag skrev i mitt förra inlägg istället vill förmedla hopp och ljusa tankar som en motkraft till allt mörker. Jag tjuvstartade i detta inlägg för ett tag sedan med att skriva om vikten av att släppa in ljuset i sitt liv.

Jag övervägde att starta en ny blogg men valde att fortsätta att skriva i min befintliga blogg istället.

Jag skall försöka utveckla mig andligen och berätta om mina tankar om denna process. Bort från allt mörker och in i ljuset istället. Det är dessa tankar jag känner att jag nu vill fokusera på.

Min sommar har varit väldigt märklig och omskakande. Min semester blev inte alls som jag hade hoppats på då min dåvarande partner Lotten och jag gick skilda vägar i början av Juli. Det blev en semester i ensamhet då jag tillbringade dagar i sängen, mådde dåligt, tyckte synd om mig själv och funderade. Jag saknade henne något enormt vilket jag skrev om här.

Jag behövde denna tid med mig själv i min ensamhet så jag ser inte på något sätt min något märkliga semester som förstörd eller bortkastad. Tvärtom faktiskt.

Jag träffade en vän som är präst under semestern, vi pratade en hel dag om massor av saker. Bland annat om kampen mellan ondskan och Gud som just nu pågår i världen. En kamp som Gud kommer att vinna för så står det skrivet i Bibeln.

När vårt möte närmade sig sitt slut och det var dags att åka hem så hände något märkligt. Tårarna började rinna ur ögonen på mig och jag kände att jag var tvungen att ta ställning. Jag skrev om denna upplevelse här.

Ta ställning för ljuset och för Jesus. Jag köpte ett kors som nu hänger dygnet runt kring min hals. Mina tårkanaler används inte ofta och jag blev förvånad över att de helt plötsligt aktiverades bara sådär.

Idag känner jag ingen ilska eller bitterhet över min tidigare partner. Jag är istället tacksam över det år vi fick tillsammans då jag lärde mig väldigt mycket om mig själv men också fick ta del av hennes kloka tankar.

Jag kan bara önska henne all lycka till i sitt liv och hoppas att ljuset även hittar till henne som det kom till mig. Förhoppningsvis har så redan skett.

Kanske möts våra vägar igen, vem vet. Förhoppningsvis kan vi bli goda vänner som jag nu är med kvinnan i mitt förhållande före Lotten. Vi har återupptagit kontakten under sommaren helt överens om att bara vara vänner, och det går alldeles utmärkt trots att man haft ett långt förhållande tillsammans, Man känner ju varandra väldigt bra efter många år tillsammans.

Vad jag kommer att skriva om fortsättningsvis vet jag inte riktigt ännu. Men profilen avseende innehåll kommer inte att bli som förut. Jag hoppas jag skall få andlig vägledning vad jag borde skriva om syftande till att sprida ljus istället för mörker.

Så när inspirationen kommer blir det några rader, inte så mycket varje gång kanske, men ändå några tankar i samtiden och framtiden. Men ljusa nu och inte mörka.

Jag hoppas mina läsare vill följa med även fortsättningsvis. På återhörande och våga gå mot ljuset ni också.