tisdag 21 juni 2016

Om frihetens ljus ur mörkret - Gästinlägg

Vi är många som mår dåligt över dagens samhälle. Vi är många som lever med ständig ångest om vad framtiden har i sitt sköte. Vi är många som ständigt tänker på att emigrera. Här följer ännu ett gästinlägg av Daniel Johansson som förhoppningsvis kan lysa upp mörkret lite. Över till Daniel:

Möjligheternas tid står nu för dörren framför oss. Får se nu om det Europeiska folket är modiga nog att ta steget och trotsa den styrande eliten inom EU.

Etablissemanget har aldrig varit så rädda som de är nu idag. De förfasar sig över tanken på att många människor drömmer om frihet och självständighet för sina respektive länder.

Det var nog många som inte drömde om att den Europeiska drömmen skulle resultera i en antidemokratisk och överstatlig union.

Frågan är vad som kommer att hända om EU kommer få hållas. Kommer den gå i en totalitär och federalistisk riktning?

Den risken är inte värd att ta. Det som en gång var ett samarbete mellan fria europeiska länder har förvandlats till en politisk union med stormaktsambitioner.

Medierna försöker skrämma det svenska folket för vad ett Brexit skulle kunna innebära.

Samma gamla skräckhistorier om börskrascher och kollaps fick vi alla höra inför den svenska folkomröstningen om valutaunionen EMU om svenskarna skulle rösta nej.

Det gjorde svenskarna som vi alla minns och ingen av de hemskheter som etablissemanget hotade med infriades.

Det är nog absolut lika falskt den här gången också. Svenskarna har tidigare klarat sig utmärkt utan EU. Röstar britterna för Brexit så kommer nog många andra länder att följa i dess spår.

Det finns många skrämmande tendenser om vad eliten i Bryssel tänker ta sig till med. Om ett medlemsland skulle välja en regering som de inte gillar så kommer de mer än gärna att ta till storsläggan.

Speciellt om det är en regering som bryr sig om sitt land och sitt folk. EU-elitens enda prioritering är att alla skall dyrka dem och lyda deras minsta vink.

Jean Klaude Junker, EU kommissionens icke folkvalda president, blir allt mer maktfullkomlig.

De drömmer om att krossa all yttrandefrihet genom att genomföra samarbeten med stora aktörer inom sociala media för att tysta all opposition mot invandring och EU.

Till Europas folk och nu i första hand det brittiska folket som skall folkomrösta om sitt EU medlemskap den 23 juni detta år vill jag säga

Ta nu till vara på den möjlighet som nu bjuds. Ni har nu chansen att bli som ett ljus, en ledstjärna för friheten.

Det är förfärligt och hemskt det mord som nyligen inträffade på Labour politiken Jo Cox.

Det var en ensam och förvirrad galning som genomförde detta vidriga dåd mot demokratin. Vi alla de demokratiska krafterna måste över alla partigränser stå upp mot våldet som hotar att slå sönder allt de vi håller kärt.

Friheten och demokratin.

De som vill utnyttja mordet i politiska syften att i detta fall smutskasta Brexit gör sig skyldiga själva till ett illdåd.

Det är fullständigt ovärdigt.

Vi sörjer nu alla med Jo Cox familj och står enade.

Och den 23 skall folkomröstningen genomföras. Demokratin får aldrig stå tillbaka för våldet. Tillsammans nu kämpar vi för ett Europa av fria nationalstater. Ett Europa där en självutnämnd elit aldrig mera kan få makt över oss.

Låt oss nu alla hoppas på en lyckad Brexit och sedan på allvar kampanja och bilda opinion för en Swexit.

Nu kämpar vi för friheten och för att återta våra länders suveränitet från Bryssel. Lyd icke edra herrar utan lyssna till ert eget hjärta och samvete. Tänk själva och rösta sedan.