tisdag 26 april 2016

Om ett brev till Åsa

Hej Åsa, jag vet inte om du läser detta, men nu skriver jag till dig precis som jag skrivit till Stefan några gånger tidigare. Här är ett brev jag skrev som heter "om en politikers ansvar. Här ett annat. Här ytterligare ett med titeln "om makt och förtroende" som du också kan få läsa Åsa.

Det är så här förstår du, att majoriteten av de som gör att du och de 23 andra ministrarna får er höga lön är mycket, mycket trötta på hur ni förvaltar vårt land. Många av oss tycker faktiskt att ni för en politik som är direkt farlig och skadlig för Sverige. Förstår du? 

Som representant för den styrelse som bestämmer över dig, Stefan och Gustav, så vill jag framföra att vi önskar att du och Gustav går in till Stefan och berättar för honom att det där med politik, var nog inte er grej och berättar för Stefan att ert parti lämnar regeringssamarbetet och rekommenderar Stefan att utlysa extraval så vi i styrelsen får säga vad vi anser om vilka skall styra landet.

Stefan har ju inte tidigare lyssnat på mig jag skrivit till honom, men han vet ju inte vem jag är, så han kanske lyssnar mer på dig?

Skulle du vilja göra detta skyndsamt, gärna idag, vore vi mycket tacksamma. 

Och du! Tänk vad mycket tid du och din man kan få att fixa med båten nu när båtsäsongen närmar sig. Jag lovar att sponsra med lite båtfärg om du tycker det är för dyrt. Och du, det där med politik var ju inget kul, utan bara jobbigt, eller hur? Böljan den blå i en nymålad båt, det är grejor det!

Du kan hälsa Gustav att jag köper en färgskrapa till honom också så att han kan hjälpa till! Bra va!

Tack för att du tog dig tid att läsa Åsa, och kom ihåg att jag representerar styrelsen så ta mitt lilla korta brev för vad det är. En uppmaning att göra vad vi i styrelsen vill, men också en möjlighet att få båten fräsch och nymålad innan sommaren utan att du behöver betala färgen! Att åka båt är ju mycket lugnare, skönare och säkrare än att åka nedför en brant backe i en kundvagn utan bromsar, eller hur?

Ett klassiskt vinna-vinna förhållande alltså.

Segla lugnt

Hälsningar Mikael