onsdag 23 mars 2016

Om Breivik och islamisterna - gästinlägg

Ännu ett läsvärt gästinlägg av Daniel Larsson:

Breivik & Islamisterna

Läser idag att Statsminister Stefan Löfven (S) säger att den norska terroristen Anders Behring Breivik minsann inte var muslim och att han låg bakom ett av de värsta terrordåden i Europa!?

Nej helt rätt Stefan Löfven, Breivik var ingen muslim, han var en extremist långt ute på högerkanten som genomförde ett vidrigt angrepp på demokratin!

Efter Breivikdåden på Utöya och i Regeringskvarteret i Oslo, Norge så såg Europa med fasa på det som hänt. Breivik fördömdes av alla!

Efter det Islamistiska terrorangreppet i Bryssel, Belgien igår så hyllades dådet av muslier runt om i Europa och i världen. Något bra och underbart hade inträffat.

Där ligger den stora skillnaden Stefan Löfven. Breivik har inte stöd för sina ideologiska tankegångar i stora delar av befolkningen och Breiviks ideologi predikas inte i heliga byggnader runt om i Europa medan politiker som du själv, Stefan Löfven (S) försöker rikta fokus på annat.

Jag påstår inte på något vis att det Anders Behring Breivik gjorde är vare sig mindre eller mer vidirgt än det Islamisterna gör. Det är också en mycket stor skillnad mellan dig och mig, Stefan Löfven!

Jag ser inget behov av att bribbla med sanningen i ena fallet men inte det andra och ideologiska tankar som stödjer terrorism ska av det öppna och fria, demokratiska samhället slås ned på med stor kraft annars finns snart inget öppet, fritt samhälle kvar!

Vad Stefan Löfven också inte ens nämner är att den största terrorism Europa skådat ligger inte hos individer som Breivik utan det ligger i Nazismen under andra världskriget. En ideologi som delar grund med Islam på många punkter.

För att nämna några:

Drömmen om världsherravälde/Kalifat

Hatet mot det Judiska Folket

Hatet mot demokrati och frihet för individen

Våldet riktat mot dem som inte underkastar sig ideologin/religionen

Hatet mot handikappade och homosexuella

Det systematiska avrättandet av dem som inte underkastar sig ideologin/religionen

Breivik var den enda terroristen utan Islamistiska kopplingar i Europa på väldigt lång tid. Samtliga andra terroristbrott, Paris 2015 (Charlie Hebdo & Bataclan), Bryssel, 2016, London, 2005 och Madrid, 2004 var alla kopplade till Islam.

Lägg där till USA 2001 och all den terror som Islam utfört i Mellanöstern så framträder ett tydligt mönster.

Är man seriös och menar allvar med att bekämpa terrorism så nämner man inte Breivik i ett sådant sammanhang alls utan man ställer in fokus på vad som utför terrorismen och agerar med all kraft som står att finna för att slå ner dessa destruktiva och dödliga krafter.

Man sitter inte som Statsminister och trivialiserar och raljerar genom att försöka göra terrorism till en jämförelsetävling och där förloraren måste få ett "jumbopris" så att den inte går hem lottlös!

Det är osmakligt och vedervärdigt men framförallt så ostatsmannalikt att man häpnar!

Lägg här till Lena Melins (Aftonbladet) uttalande igår om att det "inger en gnutta hopp" att det enligt Mona Sahlin (S) faktiskt är högerextremister som mördar så växer en obehaglig bild av verklighetsuppfattningen hos media och ledande politiker fram.

Terrorism är ett enormt hot mot vårt fria demokratiska samhälle. Krafter är i rörelse som vill oss illa, skada oss, söndra oss och döda oss.

Om vi inte förstår allvaret i det och kan enas i vad som ligger bakom dessa krafter utan måste jämföra med andra destruktiva krafter, leta efter krafter som knappt finns och leka med tanken att terrorister kan botas och bli "snälla" bara de har något/någon att komma hem till efter att de utfört sina vidriga handlingar så har vi förlorat vårt öppna och fria samhälle för gott!

Till alla er som tror på bot och bättring för terrorister så undrar jag om Ni vill ta hem Anders Behring Breivik för att ge honom en ärlig chans, han behöver bara stöd och kärlek!?

Nej, jag trodde väl det......