tisdag 11 oktober 2016

Om humanism, antisemitism och islamofobi

Detta inlägg tar tid att läsa med alla länkar. Jag ber om ursäkt för detta. Men som vanligt är det upp till dig.

Jag är förutom människa även humanist. Jag tror på att alla människor förtjänar samma respekt oavsett om man är jude, muslim, kristen, ateist, Buddhist eller något annat. Vi föds till ett liv på denna jord för endast ett syfte. Att lära oss älska alla levande varelser. Där har Buddhismen och Bibeln rätt.

Sen finns det ord, ord som används för att stigmatisera, hota och förfölja människor utifrån ondskefulla syften. Två sådana ord är antisemitism och islamofobi. Jag skall försöka mig på att förklara vad jag menar med detta.

Om vi börjar med antisemitism så säger detta ord att man är emot semiter. Man är antisemit. De flesta tror att det innebär att man är emot judar, men så enkelt är det inte.

Läser man på Wikipedia hittar man följande:

Semiter eller semitiska folk härrör från Bibeln och betecknade ursprungligen folk nämnda i Första Moseboken 10:21–31 som ättlingar till Noas son Sem, i sin tur far till Elam, Assur, Arpaksad, Lud och Aram.

Idag används begreppet av etnologer med (ungefär) betydelsen folk som talar semitiska språk. Begreppet användes regelmässigt under rasbiologins storhetstid för att klassificera nedanstående folkgrupper i Mellanöstern och Afrikas horn.

De västsemitiska folken består av araméer, fenicier, hebréer, kanaanéer och araber.

De östsemitiska folken består av akkader, amoriter, assyrier, babylonier också kallade kaldéer, vilka invandrade västerifrån till Babylonien omkring 1000-talet f.Kr.

De sydsemitiska folk folken består av amharer och Tigréer.

Hoppsan, även araber är semiter alltså, och följaktligen kan ordet lika gärna betyda att man är emot araber! Intressant.

Och vilka var det i Sverige som vurmade för rasbiologin? Jo, just det socialdemokraterna!

Läser man en artikel den utmärkta Petterssons blogg så hittar man följande:

1938 framförde Sverige genom statssekretare Tage Erlander (S) och Schweiz, oberoende av varandra, ett önskemål om att de tyska judarna skulle få särskilda pass. Detta ledde till att den tyska regeringen införde de så kallade ”J-passen”.

Den 5 oktober 1938 blev alla judiska pass ogiltiga och skulle lämnas in till polisen inom två veckor. Judarna fick därefter ansöka om nya pass. Passen stämplades med ett rött ”J” på första sidan.

Anledningen till det svenska kravet var att alltför många judar lyckades ta sig in i Sverige eftersom deras namn inte avslöjade dem. Så Tage Erlander, som då var statssekreterare åt socialminister Gustav Möller (S) som också var chef för hemliga polisen åkte på regerings uppdrag till Tyskland för att försöka stoppa judeexporten till Sverige.

Tage Erlander (S) medverkade alltså till att Tyskland införde det stora J som stämplades in i varje tysk judes pass och detta bara en av socialdemokraternas åtgärder mot underlägsna människotyper.

1942 inleddes en registrering av ”tattare” på initiativ från socialminister Gustav Möller och statssekreterare Tage Erlander. Anledningen var att genom detta kunna sätta in sociala åtgärder, det vill säga att sterilisera ”mindervärdiga” människor."Oj då, ja socialdemokratin verkar vara riktiga antisemiter när det gäller judar, men älskar den andra semitiska stammen araber. Stasiminister (avsiktligt felstavat) Löfvén kallar ju Fatah för "vårt kära systerparti" och har visat också i praktisk politik att det verkligen är så. De har ju till och med fått öppna ambassad i Sverige och därmed formellt erkänts av regeringen Löfvén.

Fatah är det styrande partiet i den Palestinska Myndigheten i det område som oftast går under benämningen Västbanken. Om bakgrunden till ordet Fatah bör vi också känna till att det har en islamistisk konnotation och är samma ord som användes för att beteckna ”erövring” då Jerusalem, Konstantinopel och hela imperier lades under Islams makt.

Fatah har döpt sin militära gren till Al Aqsa Martyrerna, efter en av de heligaste platserna enligt muslimer, moskén som restes på resterna av det judiska templet i Jerusalem.

Al Aqsa Martyrerna har agerat som mordiska terrorister mot judiska och arabiska civilbefolkningen i Israel i mer än ett årtionde och är terrorstämplade av bland annat EU.

Socialdemokraterna omfamnar alltså gladeligen araber (semiter) men avskyr judar (semiter) och den judiska staten Israel. Något förvirrande minst sagt. Eller är det inte det?

Ligger ideologin "socialism" och bubblar i bakgrunden, en ideologi man delade med Adolf Hitler. Läs här och döm själv.

Gräver vi vidare på wikipedia under rubriken semitiska språk så finner vi att det är är en grupp språk som talas av drygt 467 miljoner människor i stora delar av Mellanöstern, Nordafrika och Östafrika. De tillhör de afroasiatiska språken.

Den semitiska språkgruppen är väldigt omfattande och delas in i flera inriktningar samt en mängd olika subgrupper och undergrupper. Dessa är

Centralsemitiska språk (57 språk), arabiska språk, hebreiska, etc.
Nordöstsemitiska språk (12 språk), aramaic, etc.
Nordvästsemitiska språk (2 språk), turoyo, etc.
Östsemitiska språk (17 språk)
Sydsemitiska språk (endast i Östafrika) (21 språk)[1]

Semitiska språk var bland de första som fick skriftspråk. Akkadiskan finns i skrift från mitten av 2000-talet f.Kr.

Så arabiska och hebreiska är båda centralsemitiska språk. Intressant! Tja, vi har ju fortfarande arabiska siffror.

Hebriska är alltså ett semitiskt språk som talas av cirka 9 miljoner människor, främst av judar runt om i världen och i Israel, där hebreiska är officiellt språk.

De riktiga judarna kommer från stammen "Juda" som härstammar från Abraham, samme anfader som araberna ser som sin.

Khazarerna som jag skrev om här var dock krigare som bara låtsades omfamna judendomen av rent politiska skäl och de skapade sitt eget språk, jiddisch. Så semiter är de inte då de inte härstammar från stammen juda.

Araber och judar är dock semiter, men Khazarer är det inte och inte heller judar.

De är ett krigarfolk som fortfarande krigar och håller på att förstöra världen genom den s.k. Khazarmaffian som kapat många västerländska länder, bl.a. USA. Googla på "Khazarian maffia, Benjamin Fulford", så hittar du mycket intressant att läsa. Här är en bra ingång.

Slutsats:

Om man beskyller någon för att vara antisemit, vilket frimurare i de högre graderna gärna gör, så går man deras ärenden och stigmatiserar oskyldiga människor genom att klistra en stigmatiserande etikett på dem som får denna människa att framstå som den värsta människa som finns, en judehatare som dyrkar Hitler och förintelsen, och därmed är helt legitim att förfölja och hänga ut.

Tittar vi på "Islamofobi" så är det ett uttryck uppfunnit av Wahhabister och muslimska brödraskapet i mitten av 90-talet (läs här och här) för att få något att stigmatisera personer som kritiserar den allra värsta och mest extrema varianten av ondska som finns, Wahabbismen som är statsideologi och legalt system (sharia) i bl.a. Saudi-Arabien,

Det är ett land som namnet till trots inte alls styrs av araber utan av s.k. Döhmerjudar eller kabbalister, avfällingar från judendomen och satansdyrkare.

Verkar det rörigt? Ja det är det verkligen, och förvirrande minst sagt. Jag har försökt att bringa ordning i detta kaos i mitt blogginlägg om sionism som du hittar här.

Judiska vänner har sagt till mig att min analys håller och i stort är korrekt, vilket jag är glad för. Andra har en annan uppfattning.

Så vad handlar allt detta om egentligen? Jo, det handlar om samma sak som världens religioner, makt, kontroll och förtryck av människor för att driva en agenda som handlar om samma sak.

Makt och kontroll.

Läser ni mitt inlägg om hur islam grundades år 691 och varför islam skapades så förstår ni vad jag menar. Länk här.

Själv nöjer jag mig att utropa mig själv till humanist, med en personlig tro på vår herre Jesus Kristus och den heliga treenigheten.

För detta behöver jag ingen religion, och framför allt inte svenska kyrkan, som fullständigt svikit sina kristna ideal. Läs Stefan Torssells gästinlägg på min blogg här med titlen "om kyrkklockor som tystnat".

För kom ihåg vad religion och kyrkor handlar om, ett system uppbyggd av människor för makt och kontroll av människor. Inget annat. Så skapades alla religioner, t.ex. islam och katolicismen.

Att katolska kyrkan idag har kapats av satansdyrkare är en annan sak som jag inte gräver vidare i här och nu. Det kanske blir ett framtida blogginlägg om detta, men jag kan tills vidare ge er en video och en artikel att läsa som handlar om detta.Klistrar någon etiketten "antisemit" eller "islamofob" på mig så fastnar den inte. Jag är som en gås därvid.

Det säger mer om dem som försöker klistra den på mig än om mig. De har ingen makt eller kontroll över mig.

Den makten och kontrollen har bara den heliga treenigheten. Och det är jag tacksam för. För det är där den verkliga humanismen och kärleken till allt levande finns. Inte i någon religion skapad av människor.

Därvid är min vän Hanna Gadban, som är muslim, och jag helt överens. Andlig tro är en personlig angelägenhet som inte behöver ett makt- och kontrollsystem som en religion är.

Denna video nedan får symbolisera humanism. Vad människor tillsammans kan åstadkomma.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar