söndag 28 augusti 2016

Om livet

Livet är inte bara lycka och glädje utan också motgångar och förluster. Ibland känns det outhärdligt när vi har "för mycket" att klara ensamma t.ex. när ett förhållande tar slut eller då man är mobbad i skolan eller på arbetsplatsen, eller då en nära och kär anhörig går bort.

Min tro är att det finns alltid människor där för att hjälpa. Det handlar bara om att våga öppna sig och säga som det är. Jag behöver hjälp eller jag är ledsen/har sorg.

Vad är vi människor om vi inte kan hjälpa varandra när en medmänniska behöver hjälp och annonserar det öppet?

Det behöver inte vara människor vi mött i verkligheten. Människor vi har som vänner på Facebook är lika viktiga. Alla människor är lika viktiga. Behöver någon hjälp eller stöttning då ger man vad man kan. Avstånd betyder att vi inte alltid kan träffas men en människas ord på FB betyder lika mycket oavsett avstånd.

Kärlek är inte bara till sin partner utan till alla levande varelser och framför allt till sin egen odödliga själ som även den behöver lite hjälp ibland.

Kärlek i en relation är djupare. Och kanske få förunnat. Men när denna kärlek finns och är avkopplad från alla andra distraktorer som finns i det moderna samhället, då är den stark.

Vi människor klarar oss inte ensamma. Vi behöver vänner, partners och en andlig vägledning, tro och styrka. Har vi i alla fall några av dessa essentiella faktorer som vi i vårt liv behöver här på jorden så klarar vi oss.

Livets gåta är att lära sig älska allt och alla. Något som kan vara svårt ibland då världen är så sjuk och just nu styrs av ondskans krafter. Men ge aldrig upp! Låt kärleken till livet och allt levande segra! Älska livet och livet kommer att älska dig tillbaka!
1 kommentar:

  1. Vi hade en skylt hemma där det stod: Lär dig livets stora gåta, älska glömma och förlåta.

    SvaraRadera