lördag 2 april 2016

Om familjegräl och ödesfrågor

Det har varit en del turbulens kring SD i de egna leden på sista tiden. "SD är alldeles för osynliga i debatten nu när allt är på väg att gå fullständigt åt skogen" är väl en bra sammanfattning på kritiken.

Annat har handlat om strategiskt viktiga frågor som Genetiskt Modifierade Organismer (GMO) och NATO värdlandsavtal.

När det gäller GMO har jag försökt få klarhet i om partiets ståndpunkt i denna fråga av Josef Fransson. Min fråga handlade om det är partiet som ställer sig bakom GMO eller han personligen?

Jag har inte fått svar. Får jag det så kompletterar jag detta inlägg med hans svar.

Via en annan källa fick jag dock detta svar:

 "Tack för att du skriver till oss med ambitionen om att förbättra vår politik.

SD är väldigt försiktigt positiva till GMO men anser att det behöver forskas betydligt mer inom området innan det kan och bör användas i praktiken. Viktigt är även att konsumenterna skall kunna välja livsmedel som inte innehåller kött, grönsaker osv. som inte har förädlats eller på något sätt påverkats med GMO. Om detta inte kan garanteras är det bättre att avstå från GMO helt och hållet, till dess att detta kan garanteras.

Vidare finns det en stor risk med att artrikedomen minskar, samt att jordbruket blir sårbart då en GMO-utbredning inom jordbruket troligen kommer att leda till att de traditionella typerna grödor kommer bortprioriteras.
Att tänka på är att GMO även öppnar upp för en mycket stark presumtiv ställning på den globala arenan med tanke på upphovsrättsskydd mm.

Jag skickar ditt mail vidare till EU-nämden för deras kännedom. 

Återigen - tack för att du vill förbättra vår politik!

Med vänlig hälsning
Louise Thorn"


Just detta stycke "Viktigt är även att konsumenterna skall kunna välja livsmedel som inte innehåller kött, grönsaker osv. som inte har förädlats eller på något sätt påverkats med GMO." är oerhört centralt då denna möjlighet försvinner med TTIP.

Läs mitt blogginlägg om TTIP så förstår ni. Därför går det inte att skilja mellan GMO och TTIP!

Det går alltså inte diskutera den ena frågan utan att diskutera den andra. Jag har inte hittat något om partiets ståndpunkt om GMO eller TTIP vare sig i SD principprogram eller andra officiella SD-källor. (Jag står för övrigt helt bakom SD principprogram).

Här är ett skräckexempel på hur kortsiktiga vinstintressen från planetens ondaste företag Monsanto försöker manipulera hela ekosystemet och leka Gud. Konsekvenserna kommer att bli förödande för alla levande organismer på planeten.

Jag har fler exempel men skall inte trötta ut er. En stark rekommendation till SD, ta tydligt avstånd från både TTIP och GMO. Annars förlorar partiet förutom all trovärdighet om nationalism också all trovärdighet hos massor av medlemmar. Bland annat mig.

Att Josef Fransson är för GMO står dock klart. Att han verkar oupplyst i frågan är enligt min uppfattning också klart då han snäste av Tobias Lindberg rejält när han presenterade sitt inlägg för honom. Tobias som för övrigt har hållit på med genteknik i laboratorium under sin utbildning och därför borde veta vad han talar om.

Min kritik om GMO avfärdades för övrigt med orden "köksbordsvetenskap". Är det så man bemöter en medlem i partiet undrar jag?

När det gäller NATO Värdlandsavtal så skriver Björn Söder på sin FB-sida idag:

"För att vara tydlig: SD kommer ALDRIG, jag repeterar ALDRIG, säga ja till värdlandsavtalet. Det skulle strida mot SD:s säkerhetspolitiska linje och bryta mot hela partiets grundläggande hållning vad gäller alliansfrihet till stormakterna." Detta som en replik på denna artikel.

För mig som tidigare varit NATO-förespråkare men som nyligen vänt då jag förstått att NATO är ett verktyg för globalistagendan är Björns ord mycket betryggande. Sverige skall inte ha något med NATO att göra alls, som jag skrev om här där jag också förklarade varför.

Jag vet att SD riksdagsmän jobbar häcken av sig i riksdagshuset mot omöjliga odds. De är de som producerar mest motioner av alla i riksdagen. Kent Ekeroth har jag lyssnat på två gånger och jag vet vilket jättearbete han gör som SD talesman i justitieutskottet, ett av de viktigare utskotten som behandlar ödesfrågor kring vår rättssäkerhet.

Inte ett enda ord av vad Kent sade vid dessa föredrag hade jag avvikande uppfattning om. Precis allt stämde med min egen uppfattning, så det arbete som bedrivs i riksdagen är formidabelt av partiets förtroendevalda.

Jag vill inte förminska någon av de andra riksdagsmännen för SD i riksdagen. Deras arbete är minst lika viktigt. Pavel Gamov, Julia Kronlid och såklart Jimmie för att nämna några till.

Vad jag anser är att SD måste bli bättre att kommunicera ut vad de faktiskt gör och var partiets politik står för. Jag har själv helt informellt försökt att göra mig till talesperson för SD politik i en serie inlägg om partiets politik för att nå ut. Det första hittar du här. De övriga är länkade.

Anledningen till att jag som bloggar tar mig an denna uppgift är att partiet själva har brister eller snarare svårigheter med att föra ut sin politik enligt min uppfattning.

Det är inte lätt för ett parti som baktalas, smutskastas och inte släpps fram i gammelmedia. Men då får man hitta andra kanaler. Ett sökande som aldrig får upphöra.

Så här skriver Julia Kronlid på sin Facebooksida idag: "Känslan som uppstår när man får nobben av tidning efter tidning för olika debattartiklar samtidigt som flera medier vill påskina att SD är tysta i politiska debatten!

Den känslan ..... minst sagt frustrerande! Tur att man är härdad och vägrar ge upp !"

SD är mer än ett parti. Det är en folkrörelse eller om man så vill, en familj. I alla familjer uppstår familjegräl, vilket är helt normalt, och givet att politik är det möjligas konst så förändras hela tiden förutsättningarna.

Som gammelmoderat blev jag fullständigt sviken av mitt gamla parti när de blev de "nya moderaterna". Jag vill inte hamna där igen, i situationen partilös demokrat som jag kallade mig innan jag gick med i SD.

Det finns "kärnkraftsfrågor" och det finns "cykelställsfrågor" i politiken som har olika dignitet. En del frågor som är viktigare än andra måste ligga fast intill en förändring eventuellt kommer efter partiets högsta beslutande stämma. Landsdagarna.

GMO, TTIP och NATO är sådana strategiskt viktiga frågor som måste behandlas varsamt då de påverkar vår handlingsfrihet som nation och vår säkerhet. Både säkerhetspolitiskt och medicinskt då GMO är farligt för alla organismer.

Debatt är normalt i ett parti och den process som säkrar demokratin i partiet. Låt oss fortsätta debattera och låt oss fortsätta arbeta för att försöka rädda det som är kvar av Sverige efter sjuklöverns episka vanskötsel av nationen. Vi ses på Jimmies vårtal på Långholmen den 14/5. Här är vad jag skrev efter förra årets sommartal på samma plats.

Bli medlem du också så ses vi på Långholmen i maj eller kom bara dit. Efter vårtalet blir det ett nytt blogginlägg. Vi ger inte upp, och för oss är demokrati och kärleken till Sverige allt.
1 kommentar:

 1. Ett parti som baktalas, smutskastas och inte släpps fram i den judiska pressen.
  Men det beter sig ju likadant mot medlemmarna, ungdomsförbundet uteslutet!
  Partiet har formats för att en liten elit skall styra allt.
  Pavel Gamov , medlemmar i Uppsala som skrev sig i Örbyhus för att kunna ta över tierpsavdelningen.
  Det finns ju inte tillstymmelse till etik i detta parti och det börjar folk förstå.
  Det är rökt för partiet, utan etik kan man inte ta över ett land utan etik...

  SvaraRadera