tisdag 8 mars 2016

Om en betraktelse över livet

Mycket av det jag skriver på min blogg, de tankar jag delar, kan upplevas som dystopiska och mörka. Jag förstår att ni som läser kan känna att det är tungt att läsa det som jag uppfattar vara sanning om världen just nu. En värld där ondskan utkämpar sin sista strid. Men jag är en sanningssökare, och har alltid varit. Jag vill förstå. jag vill utvecklas.

Att jag har rätt i det jag skriver har jag aldrig påstått, men det är mina tankar, efter min analys, som jag delger. Ni har själva möjlighet att välja om ni vill läsa och gräva vidare genom att följa de länkar jag delar. Jag tvingar ingen. I själva verket uppmanar jag alla till eget sanningssökande för sanningen finns där, inte längre bort än i dig själv och det som brukar kallas intuitionen. Allt du behöver är lite vägledning ibland.

Jag kände nu att det kan vara dags att dela några ljusa tankar efter allt jag har skrivit om korruption, maktmissbruk och agendan för den nya världsordningen (NWO).

I hela mitt liv har jag trott på en andlighet som vi alla är en del utav. Man behöver inte vara religiös för att vara en del av denna andlighet. Som människa har man en själ, som är en del av den gemensamma andligheten.

Religioner är skapade av människor för att kontrollera och förtrycka människor. Andligheten kräver dock inga präster, inga heliga böcker, inga böner eller andra attribut. Allt som behövs är att lära sig lyssna på andligheten man har inom sig, intuitionen. Genom intuitionen får man varje dag andlig vägledning. Man känner om något känns rätt eller fel. Uttrycket "lyssna på din inre röst" sammanfattar det hela. Jag kallar mig kristen och bekänner mig till den heliga treenigheten.

Just nu är världen inne i en period med mycket mörk och ond energi. För att kunna stå ut med att leva, och ändå känna hopp och tillförsikt om framtiden, även om den ser mörk ut, kräver att man vågar släppa in de ljusa krafterna i sitt liv och i sina tankar. ju fler som gör detta, desto fortare kommer vi ur mörkret. Googla på "The Law of attraction" så förstår du vad jag menar. Se filmen "The Secret" (eller läs boken),

Genom mitt liv har jag gjort min egen andliga resa. Läst böcker, reflekterat och känt efter. Varit på seanser där jag blev övertygad om att det finns liv efter döden av det jag hörde mediet berätta om mig och om de bortgångna vänner och släktingar som talade genom mediet. Saker som endast de som gått över till andra sidan kunde känna till. Privata saker. Det gav mig en trygghet i livet och en önskan att gräva vidare för att hitta sanningen. Varje människa jag mött i mitt liv har inte varit av en slump. Alla har bidragit på något sätt till vår gemensamma andliga utveckling i de möten vi har haft.

Jag förstod redan vid dryga 20 år att ingen har ansvaret för min egen andliga utveckling och min egen lycka än jag själv. Lyssnar man på sin inre röst får man vägledning hela tiden. Man måste bara vara öppen för den vägledning man får. Stänger man en mental dörr, missar man något viktigt som väntade på en.

Övernaturligt mambo jambo säger vissa, andra förstår direkt vad jag menar.

En bok som påverkade mig mycket och gav hopp var boken "Det finns ingen död" av den finske läkaren Rauni-Leena Luukanen som var länsläkare i Rovaniemi i finska Lappland. Hon lämnade detta liv i februari 2015 då hon blev sjuk i cancer. Jag läste boken direkt när den kom ut, 1982, och blev fascinerad speciellt av den del i boken som Rauni-Leena mottog genom automatisk skrift, alltså där "någon" skrev genom henne då hon befann sig i trance.

Så här skriver hon på bokens baksida:

"Om du skall resa till ett främmande land, läser du säkert på förhand i broschyrer och böcker om klimat, sedvänjor, folk och kultur i det landet. Parapsykologin är också en resa, en resa till en annan verklighet. Det lönar sig att studera den, vare sig man tror på den eller inte."

Delen i boken som mottagits genom automatisk skrift består av 21 kapitel där varje kapitel inleds med en sammanfattande text.

Jag kan inte återge hela boken, men jag kan återge varje sammanfattande inledande del för varje kapitel. Jag hoppas därmed kunna gottgöra lite för allt mörker och all dystopi jag delat i mina inlägg i den mörka tid vi alla lever i. Kanske lyckas jag ge någon av er som läser lite hopp och styrka, precis som Rauni-Leena gav mig när jag läste boken för drygt 30 år sedan.Som ordets hörare är vi människor döva. Vi hör visserligen orden, men deras budskap förstår vi inte.

Vad kan väl vara viktigare för en människa än att förstå livets uppkomst, sin egen utveckling och död. 

Varje människa får tillfälle att utveckla sig: sin konstnärlighet, förmågan att förstå naturens skönhet och skönheten i sitt eget innersta. 

Livets mening är att lära oss älska och tjäna vår nästa. Vi måste lära oss att tacka och be.

Livet är som ett pärlband där varje pärla är en livstid här på jorden. Det vore lättare för människor att leva, om de förstod detta.

Allt färre ser livet som en helhet, allt flera stirrar sig blinda på detaljer. Vi har förlorat kontakten med naturen.

Varje människa har sin egen väg att vandra och sina egna svårigheter att övervinna. Det finns inte två lika vägar, lika litet som två lika människor.

Om vi i vårt liv saknar något, som vi knappast kan definiera, har vi nått ett viktigt utvecklingsstadium. Livets mening finns sannerligen inte på det materialistiska planet.

Förståelsen för livets grundsanningar är kanske närmare än vad vi tror. Stora kriser påskyndar människosläktets andliga utveckling.

Våra tankar är som levande organismer: de kan få till stånd både gott och ont. Tanken har en väldig makt.

En viktig lärosats lyder: vad människan sår, skall hon också skörda. Vi kommer att ställas till ansvar för allt vi har gjort.

Många tror att den tid, då människor skall leva i fred och hjälpa dem som är sämre lottade, ännu är långt borta. Men brytningstiden har redan börjat.

Ingen skola ger oss undervisning i lagarna om orsak och verkan, och det är inte många som förstår sammanhanget.

När en människa har funnit lycka och harmoni inom sig själv, påverkas hon inte av andras åsikter.

Sjukdom kan vara en del av vår andliga utbildning. Bön kan lindra smärtor, förkorta lidande och ibland rent av bota svåra sjukdomar.

Vi försöker vara goda människor, men många av oss står ännu långt från målet.

Fastän vi lär oss av allt lidande - finns det mycket vi kunder lära oss lättare på andra sätt.

Människan kan inte fly från sig själv. Därför måste man hjälpa henne att stå ut med livets svårigheter.

Man kan förändra sitt öde genom att förändra sin inställning till andra människor, till sitt arbete och hela sin omgivning.

Vi lever i en brytningstid. I framtiden, då kunskapen om människan växer, blir det lättare att få hjälp med vår svårigheter.

Livet på jorden ger oss bara en blek aning om det vi får erfara, när vi lämnar vår jordiska kropp och fortsätter livet på det andliga planet.

Kloka ord tycker jag och som sagt den inre känsla jag fick när jag läste denna bok 1982 gav mig styrka och tillförsikt samt förstå att de motgångar och utmaningar jag möter, ja till och med sjukdomar jag kommer att drabbas av, kommer till mig därför att jag behöver dessa för min andliga utveckling i detta liv.

Jag hoppas att detta inlägg gav dig något, om inte annat så har du bara förlorat några minuter av ditt liv så no big deal, eller hur?

Jag avslutar med en välkänd dikt dom brukar läsas på begravningar. En dikt jag önskar läses på min begravning när det blir dags. Den har varit inklistrad i mitt exemplar av boken (som tyvärr är mycket svår att hitta) sedan jag hade läst den 1982,

Döden betyder ingenting. Jag har bara dragit mig tillbaka till ett annat rum. Jag är jag och du är du. Allt vi var för varandra, det är vi fortfarande.

Nämn mig vid mitt vanliga, familjära namn, tala till mig på samma sätt som du alltid brukade. Ändra inte ditt tonfall, håll sorgen borta från din röst. Skratta tillsammans med mig, som vi alltid brukade skratta åt vardagens små ting. 

Var med mig. Le med mig. Tänk på mig. Bed för mig. Låt mitt namn fortsätta att vara en del av din vardag.

Livet betyder detsamma, ingenting har skett som förändrar det. Livet går vidare därför att det måste gå vidare.

Döden är ju ändå bara ett tillfälligt avbrott i vår gemenskap. Varför skulle du sluta tänka på mig för att du inte längre kan se mig. Jag väntar på dig, för en kort stund, alldeles i närheten. Allt är bra.

Lycka till på din egen andliga resa! Livet är mer än 70% vatten och några kolatomer som utgör din kropp. Jag lovar.

Här följer några videos med Dr. Rauni Kilde:
Nedan är ytterligare två videos. En som handlar om hennes liv och hennes bok "Det finns ingen död" som jag skriver om här och en video från Dr. Rauni Kildes begravning och en exposé över hennes senaste liv. Hon har nu fått det bevisat det hon skrev om redan 1982 och visste. Det finns ingen död. Bara en övergång till ett annat tillstånd."We are alone. Nobody will help us. There is no doctors, no police, no governments for us.
Only our own human energy will save us. Our energy is stronger than any artificially created by "Stay Behind".

Dr.Rauni-Leena Luukanen Kilde ended her last lecture with these words, on her last conference - 20 th of November 2014 in Brussels - 2 months before the death.

Dog hon en naturlig död, eller blev hon mördad? Endast Gud vet. Läs här och här.

Här är minnesartikeln över Leenas död skriven 2015-02-09, dagen efter hennes död av min Facebookvän Elin Tønjum. Leena levde sista tiden i sitt liv i Norge.3 kommentarer:

 1. "Lycka till på din egen andliga resa! Livet är mer än 70% vatten och några kolatomer som utgör din kropp. Jag lovar."

  Sant - och det gäller ju då att framförallt vara vän med mitt personliga vatten och kol.

  SvaraRadera
 2. Tack för denna länk till din blogg Josef!

  SvaraRadera
 3. Hej, känner igen mej när jag var i din ålder (är idag 71) läste "allt" ville att alla andra också skulle läsa det jag läst.(köpte tom böcker och gav bort) Var tom. Sientolog ett år, försökte starta nordens största alternativ medicinska center i Skåne mm.I dag ateist och skeptiker och tror (tyvärr) att vi endast är en biologisk varelse och inte har någon själ annat än vår hjärna, när vi dör är allt slut. Men jag skulle gärna vilja tro igen (religiöst eller New Age)!
  Följer dej på Facebook också, en liten vädjan eftersom du producerar så otroligt mycket per dygn skriv gärna att "detta är ett gammalt inlägg" när det är det.
  Håller annars med om det mesta du skriver.
  Tackar Olle Lejon

  SvaraRadera