fredag 5 februari 2016

Om SD historia

Ännu ett gästinlägg av Daniel Johansson:

Stefan Löfvén

Den politiska kommentatorn KG Bergström anser att anledningen till S kräftgång i opinionen skulle bero på att Stefan Löfvén inte har någon större erfarenhet. Jag anser att allt sådant tal är fel.

Stefan Löfvén är totalt inkompetent och passar inte att leda landet.

En partiledare är dessutom inte hela partiet.

Jag tror i allmänhet att folk är trötta på sossarna som parti då deras idéer inte passar in längre.

Stora skattehöjningar är inget som dagens svenskar vill ha.

Samarbetet med miljöpartiet och den allmänna inkompetensen hos alla ministrar sänker ju självklart förtroendet.

Miljöpartiet har ju fått ett på tok för stort i flytande med tanke på deras storlek.

Det var ju en viss Hr Löfvén som gnällde på SD för att vi ville ha mer inflytande. Vi fick ju ändå 12,9% i förra valet och med den principen borde vi få ha en mycket mer politisk tyngd än miljöpartiet.

Stefan Löfvén fortsätter även att tala i Henrik Arnstads anda och påstår att våra rötter är så hemska vilket inte är sant. Han säger till alliansen ni vill väl inte samarbeta med någon med de där rötterna?

BSS var inte nazistisk utan vad jag förstår så var det en kampanjorganisation mot invandringspolitiken som ägnade sig mycket åt aktiviteter ute på gatan.

Det är möjligt att det kan ha funnits personer med då som varit väldigt radikala om det kan jag inte uttala mig om.

Det fanns ett nazistiskt parti på den tiden som hette NRP (Nordiska Rikspartiet) som inte hade något med BSS att göra. Vad jag hört hatade NRP BSS väldigt mycket.

Sverigedemokraterna uppstod i en utbrytning ur partiet Sverigepartiet som var en sammanslagning utav BSS och Framstegspartiet.

Framstegspartiet hade sina rötter ifrån MbS (medborgerlig samling) som fanns nere i Skåne under 60-talet.

Den bestod utav företrädare från högerpartiet, folkpartiet och centerpartiet och var en organisation som ville verka för en borgerlig enhet som skulle kunna utmana det då så starka och dominerande socialdemokraterna.

Ur medborglig samling startades partiet framstegspartiet.

På 80-talet slog sig partiets Stockholmsavdelning ihop med BSS som sagt och bildade Sverigepartiet.

Men det partiet blev kort och en del företrädare därifrån bröts sig ur 1988 och bildade SD.

Partiet i början var ju långt ifrån något välorganiserat parti i sin barndom.

Gatuaktivismen som demonstrationer var en del utav partiets verksamhet.

Det partiet gjorde fel i början var att deras demonstrationer även lockade fram nazister som kom och brölade.

Och medierna filmade dem och sa att de var SD men struntade helt i de vanliga människorna som hade gått förbi i tåget.

Dessa nazister var bara en liten klick som bara förstörde. Det har kommit anklagelser även om att VAM Vit (Ariskt Motstånd) skulle ha varit en del utav SD vilket också är en lögn från medias sida.

VAM grundades ju flera år efter SD och hade ingenting med partiet att göra. VAM grundades av Klas Lund som idag leder svenska motståndsrörelsen som idag är en liten nazistisk sekt.

Och ett av mediernas andra argument var fd partiledaren Anders Klarström skulle under en kortare period ha varit med i Nordiska Rikspartiet.

Vilket parti har inte haft sådana företrädare som kommit från mer extrema miljöer?

Stefan Löfvén borde vara mer försiktig med att kasta sten i glashus. Vad har inte sossarna för mörka fläckar i sina röda fanor?

Ledande sossar på 30-talet hade ju sympatier för nazityskland. Det var till och med en sosse som ville nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris.

Sossarna är ju också ansvariga för upprättandet av det rasbiologiska institutet i Uppsala. De är också ansvariga för att tusentals svenskar varav många av den var kvinnor blev tvångssteriliserade.

Även tvångslobotomering var vanligt. Idag är det knappt någon som talar om dessa övergrepp.

Även de andra partierna kan man hitta en massa exempel på företrädare som haft extrema åsikter och så vidare.

S borde vara mer försiktiga innan de börjar tala om mörk historia. De samarbetar ju mycket med Vänsterpartiet som absolut inte har något fläckfritt förflutet. De har ju sina rötter i den mörkröda kommunismen. Kommunismen är ju ansvariga för över 100 miljoner människors död. Under många år ville kommunistpartiet införa en diktatur likt den i Sovjet.

Ett sådant parti vill alltså Löfvén samarbeta med.

När Mikael Jansson blev partiledare 1995 så började förändringen som lett till hur partiet är idag.

Den blev mer organiserad och större ordning.

Ett arbete som gick mycket bra. Ett arbete som Jimmie Åkesson fortsatt göra med stor framgång. Idag är vi ett av de största partierna i Sverige.

Många människor har nog insett att medierna bara ljuger om SD och har gjort det i alla år. Extremvänsterns attacker på partiet blir också allt mindre. Vi är en växande folkrörelse som dessa extremister inte kan hindra.

Om man tittar tillbaka så har alla partier i sin begynnelse haft problem med att extrema personer varit med. I början brukar det i regel inte så välorganiserat i ett parti.


Så långt Daniel Johansson.

Läs även Stellan Bojeruds blogginlägg om SD historia här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar