torsdag 11 februari 2016

Om ett icke trevligt samhälle att leva i och radikal vänsterfeminism

Jag har många väldigt kloka Facebookvänner. En av de klokaste Facebookvänner jag har heter Ann Degerstedt som här får göra ett gästinlägg.

Ann kommenterade ett reportage från uppdrag granskning och ett inlägg av Gunnar Olofsson som ursprungligen hade "Maktkvinnor spelar ut offerkortet." Se reportage från Uppdrag granskning här:Anne skriver;

Varför gör ingen ett liknande program om alla SD-politiker som råkat ut för samma sorts hat?

För att inte tala om alla överfall.

Ett stort flertal har fått sina liv sargade och i några fall har det lett till självmord.

Eller alla kvinnor som skändas och förnedras dagligen i Sverige av nyanlända unga män (sanningen!)?

Det är en skam att de säger i programmet att det är så viktigt att ta upp och belysa problemet med de allt grövre hoten mot politiker och journalister.

Konstigt att det nästan bara är vänsterfolk (en liberal men de är ju också vänster numera - kulturmarxister) som man tar upp?

Hela programmet kändes som en del av den kulturmarxistiska propagandan som pågår.

Jag säger inte att Dinamarcas tårar inte var äkta - även hon har ett privatliv, men samtidigt beter hon sig som en skitstövel själv, nu senast i en debattartikel på SVT Opinion där hon skrev om Folkets Demonstration och inte drog sig för att oavkortat använda lögnfraserna från tabloiderna om de som deltog i demon på Norrmalmstorg och omständigheterna kring demon.

Ska vi inte bli arga? Mycket arga? Förbittrade! Hon ljög eller skrev bara av vad andra sagt. Sak samma.

Hon är inte seriös och hon tror att alla medel är tillåtna i den politiska kampen. Hon borde därför inte vara förvånad då att hon får höra hemska saker riktade mot henne i en miljö som den på internet.

Även helt vanliga Svenssons blir rasande över deras beteende, för att de känner sig överkörda och förnedrade av att våra folkvalda beter sig omoraliskt, och inte följer etiska regler för hur man uttalar sig, hur man skriver eller hur man debatterar i riksdagen.

Det är då ingenting att förvåna sig över att mindre nogräknade personer spränger alla gränser och låter ilskan flöda fritt - de går över gränser för vad som är ok och de har möjlighet på nätet att förverkliga sina intentioner att såra och förnedra.

Även människor som inte utmärkt sig som Dinamarca & Co blir drabbade av hot och mobbing, så varför skulle sådana som dessa representanter från makteliten, slippa undan?

Politiker- och journalistföraktet har aldrig varit större än nu.. Det hade varit på sin plats att göra ett annat urval och sätta en annan rubrik på programmet.

Dinamarca och övriga kvinnor i programmet är inte utsatta för hot och hat, för att de vågar vara stridbara, utan för att de inte är sanningsenliga i sin profession och för att de använder fula metoder att smutskasta och manipulera sanningen, för att uppnå politiska, karriäristiska och personliga mål.

Det ser väljarna. De kvinnor som deltog i programmet är inte bara föraktade av småfolket och arbetslösa 35-åringar som sitter vid datorn och hatar, utan de är starkt kritiserade och ofta ifrågasatta även i den offentliga debatten.

Jag anser inte att det är ok att använda hot eller nedsättande och sexistiska vokabulär mot någon, och jag säger inte att det är rätt det mannen gjorde - det är oacceptabelt, men det finns förklaringar till varför just dessa offentliga personer blir så utsatta.

Det är en komplicerad fråga överhuvudtaget. Hela samhället har blivit ett mobbsamhälle och man har helt tappat kompassen när det gäller att bedöma hur långt man får gå och vad som är ok. Alla förlorar på det. Det blir inte ett trevligt samhälle att leva i.

2 kommentarer:

  1. En utmärkt analys som inte behöver kommenteras utan mest applåderas. Jag såg för en stund sedan Janne Josefsson i programmet Opinion live (som faktiskt är bättre än gamla Debatt). Han noterade också den kraftiga polarisering som skett under de senaste decennierna, det alltmer utbredda politikerföraktet och föraktet mot media. Jag satt och hoppades på att han åtminstone skulle våga antyda en förklaring men den kom förstås inte. För allt har ju en orsak.

    SvaraRadera
  2. Tänkte just de när jag såg programmet varför tog inte hotat/hatet mot alla SD politiker som t o m fått sparken från förtroendeuppdrag "bara" för att dom symatiserar med SD. En scam att Uppdrag Granskning som jag annars tycker är ett mycket bra program.

    SvaraRadera