måndag 23 november 2015

Om att välja det röda pillret eller det blå

"This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill-the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill-you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes. Remember that all I am offering is the truth. Nothing more". 

Larry and Andy Wachowski, The Matrix, 1999.

Det finns krafter här i världen som vill härska genom att söndra. De använder skräck och terror för att nå sina syften. De är inte ansiktslösa, de finns, och de påverkar dig och ditt liv mer än vad du anar.

Ponera att det är så att du har vuxit upp i och genomlevt ditt liv i är en Hollywoodsk drömfabrik. Allt du tagit för sant, dina uppfattningar om vad som är gott och ont, är inplanterat i ditt sinne genom en stab av mer eller mindre skickliga "special effects makers" som givit dig en känsla inombords att något inte stämmer.

Har du någonsin upplevt denna känsla inom dig, då är en del av dig fortfarande oberörd av de påverkansoperationer och försök till "mind control" som du utsatts för. Då har du tillgång till något en del kallar andlighet, en del kallar intuition.

Du har nämligen tillgång till det man kan kalla för det kollektiva medvetandet och den intelligens som fått homo sapiens sapiens att överleva i 10000-tals år trots omöjliga odds som istider, krig och andra naturkatastrofer.

När du först inser att du blivit manipulerad är den första känslan att du blir förbannad. Se blir du osäker, rädd och tänker kanske att det är något fel på dig?

Därefter, kanske efter några sömnlösa nätter, börjar du bli trygg i din egen övertygelse och söker andra som genomgått samma process. Du börjar plötsligt hitta dem, de som kommit fram till samma sak som du. Kanske på jobbet, kanske hos en granne som du tidigare aldrig pratat med, eller kanske på nätet. Facebook eller en sida som t.ex. www.openmindconference.com.

Där möter du människor som har något att berätta. Som slår an något inom dig. Som berör dig.

Du märker plötsligt att du inte är ensam, du får några pusselbitar till för ditt pussel för att förstå världen. Du inser att du kan hämta styrka hos dem liksom att du har något att tillföra till dem.

Du har vaknat.

Så länge din bild av världen bygger på en illusion är du inte vaken. Du är som i filmen "Matrix", take the blue pill or take the red pill. Valet är ditt och det krävs mod att välja fel, att våga flyta mot strömmen.

Hur cyniska, manipulativa och grymma de är som försöker kontrollera dig kan du förstå genom att vika några timmar åt denna video om Utöya och "terrorattentatet" i Oslo. Eller lyssna på den f.d. US Marine soldaten Ken O'Keefe här.

Du är lurad, bedragen, vilseledd och manipulerad. Denna insikt kommer att ge dig ett antal sömnlösa nätter, men sen går du vidare och söker nya sanningar.

Du vaknar och blir mer vaken än vad du någonsin varit.

En dag kanske du till och med vågar omvärdera allt du tidigare tagit för sant till att du har levt i en lögn. Då är du verkligen vaken, och därefter känner du dig kanske pånyttfödd?

Politik är bara manipulation av dig i de flesta fall. Våga lyft dig ovanför de ständiga politiska debatterna och lyssna på ditt inre istället.

Våga välj bort det blå pillret och välj det röda istället. Bli förvånad över vad som händer inom dig. Njut av känslan av befrielse. Du är äntligen mer vaken än sovande. Helt vaken blir du kanske aldrig, men det beror helt på dig och ingen annan.