måndag 17 augusti 2015

Om de svårväckta

Människor är olika. Vissa vaknar lätt, andra är svårväckta. Andra går inte att väcka alls. En chatt med en socialdemokrat idag på förmiddagen inspirerade mig till detta inlägg. De vanliga klyschorna om rasism i SD drogs fram (hade inte väntat annat).

Jag meddelade personen i fråga att rasistkortet är utslitet, gav honom en länk till mitt inlägg om socialdemokratin och förklarade att denna smutskastning är adopterat från Sovjetunionen av regeringen Löfvén (se mitt blogginlägg länkat ovan).

Jag svarade också på en del konstiga frågor, som vad jag tycker om Malena Ehrman? Jag svarade att hon sjunger bra och borde fokusera enbart på detta. En surrealistisk chatt minst sagt.

Personen i fråga sade att mörkrädsla infann sig vid läsande av min blogg. Inte så konstigt kanske, då sovande personer kan drabbas av nattskräck.

"Tack gode Gud att ni ALDRIG kommer att få makten i Sverige" skrev personen i chatten med mig. Gissa om personen i fråga kommer att bli besviken.

Personen i fråga har alltså inte vaknat ännu, och tror som så många andra att SD är nazistiskt därför att så har propagandan låtit (adopterad från Sovjetunionen).

En annan person ägnade en lång stund i chatten att tala om SD nazistiska rötter. Att SD idag är ett socialkonservativt parti, och att många andra partier har lika tveksamma rötter var inte intressant. Det var de bruna rötterna som betydde allt. Inte hur SD politik ser ut år 2015.

Att vänsterpartiet är kommunister  är tydligen något värt att bortse från. Likaså att socialdemokratin drev frågan om rasbiologi för bara en generation sedan och har uppenbara antisemiter i partiet, och driver en antisemitisk politik genom Bommerviksskolan (SSU) som har kapat partiet med sin vänsterextremism, Nej, det var var inte intressant. Bara SD "bruna rötter".

Intressant att notera är då att SD har inget som helst blod på sina händer, men alla -ismer har det, t.ex. kommunismen.

Det handlar om psykologi och förnekelse. Citat nedan, källa här.

"Eng: denial [dɪˈnaɪəl], denial of reality [dɪˌnaɪələvriˈæləti]; pluralis: denials, denials of reality.
Latin: de- 'av' + negare {uttal: negga´re} 'neka'; av ne- 'inte' + -ga '-ka'.

Sätt att hantera obehagliga upplevelser och föreställningar som yttrar sig i att man undviker att uppmärksamma dem, tänka på och tala om dem.

Det finns flera typer av försvar som är mer eller mindre direkt förnekande i betydelsen avvisande eller förminskande av egen skuld: 
  • Man kan förneka fakta (eng: denial of fact): "det var inte jag som började".
  • Man kan bagatellisera, förminska (eng: minimize, br eng även: minimise): "det var ju ingen större skada skedd".
  • Man kan rättfärdiga (eng: justify): "det var inte mer än rätt".
  • Man kan regrediera (eng: regress): "du bara anklagar hela tiden, det hela var ditt eget fel".
  • Man kan förneka betydelsen av det gjorda (eng: denial of impact): "det går snart över".
  • Man kan förneka avsikt (eng: denial of cycle): "det bara hände".
  • Man kan förneka att man förnekar (eng: denial of denial): "jag sa ju som det var, försök inte med mig".
Relaterade sökord: DARVOförsvarsmekanismhärskarteknikermanipulativpersonalize (4), psykoanalys,regression."

Alltså har de som ännu inte vaknat svårigheter att rent psykologiskt acceptera att verkligheten inte stämmer med det som de matats att tro är verkligheten (politisk idealism, skönmåleri m.m.) inte längre verkar stämma då någon uttrycker annan mening. Det är då som typiskt rasistkortet spelas ut.

Usch, det här blev för jobbigt! Rasist!

De allra värsta vänsterextremisterna är så uppfyllda av sina förvirrade tankar att de inte alls är mottagliga för sakargument. Exempel här och här. De är så galna att det inte går att föra en intellektuell diskussion med dem och följaktligen är det inte ens värt att försöka.

Kontentan av detta är att alla inte kan väckas då de inte vill se verkligheten som den är. Vissa vill bygga luftslott hela livet. Det är de som kommer att falla hårdast då verkligheten drabbar dem.

De mest extrema har kanske inte ens den intellektuella kapacitet som krävs för att ta emot och processa sakargument. De kommer att gå genom livet i en ständig utopisk dimma, drömmande om utopiska tillstånd som inte har ett dugg med verkligheten att göra.

Ni som läser min blogg har förmodligen vänner som är drabbade av kulturmarxistisk indoktrinering och som ni upplever antingen behöver lite hjälp för att vakna (ge inte upp dem) eller är hopplöst förlorade då de inte tänker själva. Mitt råd är, släpp dem och hjälp dem som behöver lite hjälp för att vakna att vakna i sin egen takt.

Tala om för dem att massmedia i Sverige inte är att lita på. Att de styrs av mörka krafter som lämnar centrala och kritiska frågor obesvarade och istället används för kulturmarxistisk propaganda. Som av dataföreningen diplomerad förändringsledare vet jag att ca 16% aldrig kommer att förstå behovet av förändring. Släpp dem, Ödsla ingen energi och dyrbar tid på dem. Ni vet nog vilka de är. Förändring är en jobbig process och tar tid för många.

Fokusera istället på resten (se bild nedan) och hjälp dem över tröskeln att bli ansvarstagande väljare för landets framtid. Respektera att de är tveksamma då de indoktrinerats av kulturmarxister i decennier. Ha tålamod, och gör en insats för dem och för Sverige.

Summa summarum, hjälp de som är svårväckta att vakna upp. Sveriges framtid är nämligen beroende av att fler vaknar och säger ifrån. Respektera att alla inte kommer att vakna upp. Släpp dem som är hopplösa fall. Fokusera på resten av din tid och din energi på dina vänner och bekanta som du bedömer kan vakna. För deras skull och Sveriges.