torsdag 26 november 2015

Om lucia - ljusbäraren

Varje år vid denna tid förekommer det i sociala media flera rapporter om förskolor där föräldrar utestängs från luciafirande med sina barn, eller förbjuds filma/fota. Här är ett exempel.

Lucia är en unik tradition som förutom i Sverige även firas i Danmark och i Österbotten i Finland.

Det är inte så märkligt att svenskar älskar Lucia då hon och sitt följe bringar ljus i vintermörkret. Vi förärar till och med Nobelpristagarna denna uppvaktning när de vaknar på sina hotellrum. Visst är det vackert! Se här.

Lucia är ljusbäraren som inger hopp och ger barnen tillfälle att imponera på sina föräldrar, och därmed växa som människor, med sång och fina dräkter.

Svenska traditioner hör ihop med vår kultur, våra traditioner och är ett viktigt inslag i vår nationella identitet. Just därför vill den kulturmarxistiska svenska skolan få bort detta. Luciafirande motarbetar deras syfte, att krossa den nationella identiteten och deras våta dröm om "mångkultur" som alla tänkande människor vet aldrig kommer att fungera.

Vi som människor behöver en nationell identitet och vi vill vara stolta över vår kultur. Vår kultur är det som förenar oss i ett samhälle och får oss att känna att vi hör ihop och delar samma värdegrund. Detta avskyr socialister och kommunister vilka har tolkningsföreträde i media, inom skolan och i politiken idag. Mångkultur är trots att det är inskrivet i grundlagen sedan 1975 dömt att misslyckas utan leder bara till sönderfall i samhället, segregation, rädsla och våld.

Människor vill känna samhörighet. Det är därför de segregerade områdena finns då de som inte vill anpassa sig till vårt land söker sig dit för att känna samhörighet med andra från samma kultur.

Så debatten vid denna tid varje år är bara ett bevis på att Sverige måste bli Sverige igen. Ett bevis på att vi som folk måste läka och förenas igen. De invandrare som vill vara en del av vårt samhälle får naturligtvis vara detta, de är berikare i ordets rätta bemärkelse.

De som inte vill, utan vill tvinga på oss ett kulturmönster som inte passar oss, ja de får flytta någon annanstans helt enkelt.

Så kämpa för ljusbäraren, Lucia. Vi behöver henne. Vårt samhälle behöver henne. Våra barn behöver henne och de behöver få uppleva känslan och lyckan av stolta föräldrar som fotograferar och filmar sina barn. Tar vi bort detta, tar vi bort en del av deras personliga utveckling, och framför allt, en del av deras lycka samt en betydande del av familjegemenskapen.

Familjen är vår viktigaste gemenskap, nationen vår näst viktigaste. Ljuset skall segra över ondska och mörker.
2 kommentarer:

 1. Ingen är intresserad av att röra Lucia, som för övrigt inte är en svensk tradition utan från Italien. Jag vill även passa på att upplysa om några övriga traditioner så här i juletider.
  1. Du skriver att det finns invandrare som kommer till Sverige och vill tvinga på oss deras traditioner. Precis som kristendomen tvingade på vikingarna i Sverige deras egna traditioner och tvingade dem att fira Jesu födelse (vars tidpunkt kan ha påverkats av den persiska mithrasdyrkan vilket skulle förklara en hel del då Jesus inte ens föddes i December) istället för deras midvinterblot? Eller precis så som de västerländska kolonialmakterna invaderade andra länder och tvingade dem till nya språk, traditioner och ny kultur? De som flyr till Sverige för ett bättre liv har mycket bättre saker för sig än att ta ifrån någon Lucia. Ett tips till dig är att även du ska skaffa dig bättre saker att fördriva tiden med och respektera att alla har rätt till sina egna traditioner och att ingen är ute efter att förstöra dem för dig.
  2. Din julgran är en tradition från Tyskland och tomten samt Kalle Ankas jul är amerikanskt.
  3. Julkrubban med Maria, Josef och Jesubarnet (vilket är den kristna grunden till julfirandet) handlar om ett par från Mellanöstern som söker skydd och trygghet (i Betlehem, Palestina) för sitt barn Jesus, som inte var vit.

  Slutsats: utan inslag från andra kulturer och religioner hade ditt julfirande fått klara sig utan Lucia, tomten, Kalle Anka, julgran, Jesus och allt som handlar om kristendomen.

  SvaraRadera