söndag 12 april 2015

Om diktaturens förestående död

Det dyker upp fler och fler artiklar om att det kokar bland alliansens lokala politiker när det gäller decemberöverenskommelsen. Här är ett exempel. Tove Lifvendahl skrev idag också en ledare i SvD med titeln "låt DÖ dö". Självklart kan ett fuskbygge till diktatur inte hålla i längden utan vi lär få avnjuta diktaturens sammanbrott redan i år.

När nu Sverigedemokraterna närmar sig 20% väljarstöd, och många av alliansens lokala politiker är uttalat kritiska till Reinfeldts konstruktion DÖ, ja då är fuskbygget dömt att kollapsa.

Min prognos är, och ni får häckla mig sedan om jag har fel, är att DÖ rivs upp i samband med förhandlingarna om vårbudgeten. Jag gissar vi kan se fram emot ett samarbete mellan moderaterna och SD innan året är slut. Precis det som några moderater i Västsverige vill. I december förra året sade var tredje M-kommunpolitiker ja till ett samarbete i med SD. Sannolikt är de betydligt fler idag, 5 månader senare.

Självklart krävs det en storstädning bland alliansens partiledare om detta skall inträffa. Låt oss hoppas att kvasten kommer att gå bland den politiska adelns företrädare. Blir trycket för stort underifrån måste de kliva av.

Hoppet står alltså till alliansens lokalpolitiker. Det är de, och endast de, som har kraften och möjligheten att återinföra demokrati igen. Ingen annan sitter på detta trumfkort. Låt oss hoppas att de spelar ut sitt trumfkort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar