lördag 4 oktober 2014

Om demokrati och demokratur


"I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedian domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram.

Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps."
— citat från Vilhelm Moberg

I vårt land odlas en myt att Sverige är en demokrati. En myt som är just bara en myt. Sverige har lämnat demokratin bakom sig och befinner sig nu i mellansteget mellan demokrati och diktatur. Det skede Vilhelm Moberg kallade demokratur.

Jag har nyligen läst boken "Fostra folket! Invandringsdebatten - ur en norrmans perspektiv" av Bjørn Stærk. En bok som mycket insiktsfullt redogör för resan från demokrati till demokratur. Boken är både ledsam och skrämmande och skakar om dig som läsare rejält. Men det är en viktig bok. En bok som alla borde läsa.

Jag vill än en gång citera Johan Widén som jag citerade i mitt förra inlägg och som skrivit om detta på ett mycket bra sätt:

"DEMOKRATI ÄR EN ILLUSION

Man säger att vi lever i en demokrati. 
Tror vi verkligen på det?

Var 4:e år går vi till valurnorna och tror att vi bestämmer vem som ska sitta i regeringen. 
I realiteten gör vi inte det. 
Med pakter och kohandel kan språkröret för ett parti med endast 6,89% väljarstöd bli Vice Statsminister. 

Den påläste väljaren lägger sin röst på det parti som bäst motsvarar dennes värderingar och hoppas på att just det partiet ska få så många mandat i riksdagen, att politiken blir genomförd. 

2014 års minoritetsregering med S (31,01%) och MP (6,89%) innebär att redan vid kohandeln för att kunna bilda regering har både S och MP varit tvungna att svika sina väljare i många sakfrågor. Endast dryga 2 veckor efter valet är totalt 37,90% av väljarna "blåsta" på det dom valt att lägga sin röst på. 

Det innebär också att i vissa specifika sakfrågor kommer 93,11% av väljarnas önskan att inte bli hörsammad då MP har så litet stöd hos väljarna. Med S som är betydligt större kommer 68,99% av väljarnas vilja att ignoreras. Totalt sett kommer i teorin alltid 62,1% av väljarna att vara missnöjda med de beslut som tas. 

Som att detta inte vore illa nog, vi som väljare kan inte vara med och bestämma vilka beslut som tas i riksdagen, vilken politik som i realiteten sjösätts. 
Det sitter 349 personer i riksdagen som ska trycka på en knapp för att rösta för eller emot ett förslag, och det står så fint på Riksdagens hemsida att;

"All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare"

Det låter så fint men i realiteten är detta inte sant. I utskotten bestäms bokstavligt talat vilka beslut man väljer att stödja. Den enskilde riksdagsledamoten får order om att rösta si eller så. 

Med ett toppstyrt parti kan det innebära att ingen av ledamöterna kan följa sin åsikt och rösta som dom vill. Vilket även då i praktiken innebär att en ledamot som lovat sina väljare i sin kommun att genomföra en viss politik, blir tvungen att svika sina vallöften. 

För de omröstningar som genomförs i själva riksdagen, som man ibland kan se på TV, där siffrorna redovisas på en stor skärm på väggen, dessa är uppgjorda och riggade i förväg i utskotten. 

Endast det parti som har minst 51% väljarstöd kan vara säker på att få igenom sin politik. 

Därav vill jag påstå att val (demokrati) i stort är ett spel för gallerierna, en illusion. 
För i realiteten har vi väljare INGENTING att säga till om gällande vilken politik som genomförs."

Så långt citat. I sociala medier så framställs ofta Sverige som en skandinavisk motsvarighet till DDR. Läser man Bjørn Stærks bok så kan man också få tankarna ledda åt detta håll. 

Jag accepterar inte stillatigande utvecklingen mot diktatur från nuläget demokratur. Det är dags att återta makten till folket från den politiska adeln. Sverige behöver ett helt nytt politiskt system, kanske baserat på direktdemokrati som man har i Schweiz. Det skattefinansierade partistödet måste skrotas och partierna får klara sig på de pengar de får in i medlemsavgifter från medlemmarna. Vi skattebetalare sponsrar demokraturen med 450 MSEK varje år. Vi betalar också avgift till radiotjänst så att politiskt kontrollerad media kan hjälpa den politiska adeln att fostra folket till att tänka rätt, d.v.s. hålla sig inom åsiktskorridoren.

Bjørn Stærk skriver om detta och mycket annat i sin bok, och jag väljer att citera ett stycke ur boken:

"Henrik Ekengren Oscarsson kallar «den smala åsiktskorridoren» i svenska medier, «den buffertzon där du fortfarande har visst svängrum att yttra en åsikt utan att behöva ta emot en dagsfärsk diagnos av ditt mentala tillstånd». Oscarsson, som är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, påpekar att det finns en lång rad föreställningar som är vanliga bland svenska väljare som knappt syns i den offentliga debatten. Fyra av tio vill ta emot färre flyktingar. En av fem vill införa dödsstraff. Sex av tio vill ha starkare djurskydd. Makteliten kan inte sitta på toppen och kalla sina väljare idioter, tycker Oscarsson. Man måste försöka förstå varför de menar detta."

Jag är mycket bekymrad över tillståndet i Sverige. Mycket bekymrad över att vi väljare accepterar att bli hunsade, kontrollerade och fostrade av den politiska adeln. Folk verkar vilja bli kontrollerade och styrda av makteliten, annars skulle man ju inte rösta fram dem? 

Jag är medlem i Sveriges enda parti som verkligen står för äkta demokrati, möjligen med undantag av direktdemokraterna, och där jag och många andra vanliga svenskar och invandrare gladeligen betalar 250 kr per år för att få tillhöra. 

Partiet är givetvis Sverigedemokraterna. Jag är mycket glad att få dela gemenskapen i ett parti med så många kloka och engagerade människor. Engagerade för välfärden, försvaret, säkerhet och trygghet, demokratin och Sverige i största allmänhet. Läser man i olika SD-grupper på FB så ser man att det är helt vanliga kloka svenskar och invandrare som diskuterar olika samhällsfrågor sansat och balanserat. Rasism och främlingsfientlighet, som SD anklagas för av den politiska och massmediala eliten, förekommer överhuvudtaget inte.

Den politiska adeln är helt enkelt rädda för SD då partiet har väljare som vill ha äkta demokrati och inte accepterar den demokratur som de själva arbetat så länge med att bygga upp och implementera. Detta är den enda anledningen till att SD fryses ut och stigmatiseras. 

Avslutningsvis, läs Bjørn Stærks bok och bilda dig en egen uppfattning. Den finns som e-bok eller pappersbok. Inte speciellt tjock (63 sidor) och därför billig (49 kr) som e-bok. Jag lovar, denna bok kommer inte att lämna dig oberörd och du får hjälp att förstå vägen dit vi är idag med demokraturen och konungariket Sverige.

Uppdatering 2014-12-06

Övergång till nästa steg. diktatur, diskuteras nu i riksdagen genom diskussionen om att upplösa parlamentarismen. Läs här. Sverige kan bli en diktaturstat innan år 2014 är slut. Kära läsare, förstå att det enda som kan rädda Sverige är en röst på SD. Svik inte ditt land. Gör din plikt vid extravalet 22 mars.

Uppdatering 2014-12-27
Den 27 december tog då Sverige steget från demokratur till diktatur genom den s.k. "decemberuppgörelsen" mellan den rödgröna röran och alliansen. Diktatur definieras enligt NE som: "diktatuʹr (latin dictatuʹra egentligen ’diktatorsvärdighet’, jämför diktator), styrelseform där all statsmakt är koncentrerad till en viss person eller en viss grupp. Jag kommer ALDRIG sluta kämpa för att demokratin skall återupprättas i Sverige genom det enda demokratiska partiet som finns, det enda oppositionspartiet mot diktaturen. Sverigedemokraterna.

1 kommentar:

  1. Gott Micke, läs mina böcker med , Framtidsmannen och Sverige 2020:

    http://sjunne.com/2014/08/24/boken-framtidsmannen/

    SvaraRadera