måndag 8 maj 2017

Om politisk indoktrinering i den svenska skolan - Gästinlägg

En person som heter Hanna Nilsson gör ett gästinlägg om politisk indoktrinering i den svenska skolan. Över till Hanna:

Bilden nedan föreställer ett riktigt så kallat nationellt prov i samhällskunskap, för årskurs 9.

Provet är från i år. Det läckte i samband med att någon elev fotograferade det. Frågorna är transkriberade nedan. Äktheten har verifierats med elever som själva gjorde provet och minns frågorna.

Jag saknar helt ord!

Detta är indoktrinering med inkorrekt fakta.

Alla vuxna som ser frågorna inser naturligtvis att de mest politiskt korrekta svaren är de som måste anges för att få rätt. Har man fel åsikt får man alltså fel på provet!

 Men frukta inte, även om din politiskt korrekta radar är lite rostig... Eftersom det bara är två (2) svarsalternativ så har du ändå 50% chans att få rätt - genom en enkel gissning!

Frågorna är på imbecill-nivå i svårighetsgrad. De efterfrågar ingen riktig fakta eller kunskap som eleverna har studerat in under läsåret.

Rimligen borde ämnet samhällskunskap handla om hur samhället fungerar. Hur riket styrs. Hur kommuner är organiserade. Varför saker sköts som de gör.

Så minns nog vi vuxna det ämnet. Men idag är det uppenbarligen mest indoktrinering för det mångkulturella samhället och politiskt korrekta värderingar.

Enkla kontrollfrågor där det bara gäller att bevisa att man kan "tänka rätt". Storebror i 1984 hade diggat de där frågorna. Riktig kunskap om samhället är ändå bara farlig!

Eleverna är 15 år gamla och får de frågor där man väljer mellan "Stämmer" och "Stämmer inte"!

I normala länder har man 5 svarsalternativ på "multiple choice" frågor. Detta för att minska att chansen att eleven kan göra vilda gissningar och vinna poäng på det sättet. Men inte i Sverige.

Till och med tipspromenader har 3 svarsalternativ! Kändes fem val för tuffa?

Skolresultaten kanske skulle bli för dåliga om inte alla ges 50% chans att gissa rätt på alla frågor! Gud hjälpe vårt land....

Vad värre är - Provet visar att man kan få godkänt i ämnet Samhällskunskap bara genom att vara en duktig pojke eller flicka som kan identifiera det politiskt korrekta svarsalternativet beträffande flyktingar. Och frågorna? De är skrattretande i sin propagandistiska dumhet!

För den som inte ser vad det står, här är transkriberingen:

•"Många flyr för att det är krig i hemlandet." (PK svar = Stämmer. Riktigt svar - förbättrade ekonomiska möjligheten är enda anledningen att "fly" till Europa. Riktiga flyktingar flyr till närliggande område och stannar där tills det är tryggt att flytta hem. Ekonomiska migranter passar på att uppgradera till en bättre världsdel.)

•"Den främsta orsaken till migration är att människor vill sprida sin religion" (PK svar = Stämmer ej. Och dessutom kära elev, så är islam fredens religion så det är bara trevligt om den religionen sprids! )

•"Majoriteten av de som flyr, flyr till ett närliggande land". (Svar=Stämmer. Detta är fakta. Men frågan är med på provet för visa eleven att alla minsann inte kommer till Europa. Så ingen behöver tro att det är något fel! De flesta kommer ju inte ens till oss... Bara sisådär fem miljoner på 10 år. Ett helt nytt europeiskt land.)

•"Många människor flyttar till ett annat land för att få ett bättre liv".(Svar = Stämmer. Antar att det numera är okej att svara ett ärligt "ja" på den frågan i stället för att låtsas att alla flyktingar var personligen förföljda? Eller är det naivt av mig att tro det? Det rätta svaret kanske är "Stämmer ej".... För de har "flytt för sina liv".... Osäker vad som är godkänt på den frågan :D )

•"De flesta flyr för att leva på bidrag och slippa arbeta". (PK svar = "Stämmer inte". Bra re-inforcement för barnet att lära sig att detta är "rätt" svar som ger bra betyg. Propaganda jackpot. I Nordkorea hade frågan lytt "Är Nordkorea det bästa landet för en arbetare att leva i?" När eleverna svarat "Stämmer" ett antal gånger på en sån fråga så sitter det "rätta" svaret som berget sen! )

•"Svårigheter att leva som öppet homosexuell i hemlandet kan vara en anledning till att människor flyr". (PK svar = Stämmer. Vi får ju inte glömma de kära homosexuella som alltid finns med oss i Sverige... Självklart är de oskyldiga offer och självklart är de legitima flyktingar... Fattas bara! Ju mer vi får i Sverige, desto härligare... Med den här frågan kan man även kontrollera att eleven tänker rätt om homosexuella.)

•"En vanlig orsak till migration är att man vill bygga upp terrorceller i världen". (PK svar = Stämmer ej. Visserligen är det en ibland förekommande anledning, som vi vet. Men avsikten med frågan är att eleven får inbankat i skallen att detta är mycket ovanligt. Följaktligen kan vi lugnt fortsätta ta emot flyktingar. För det är inte alls vanligt att de sysslar med terror.)

•"Människor som får flyktingstatus under FNs Flyktingkonvention ska få uppehållstillstånd i Sverige". (Svar = Stämmer. Vi följer ju bara FNs flyktingkonvention, kära elever! Vi har inget val i alla fall. I själva verket kan man tolka FNs flyktingkonvention precis som man vill. Alla länder har skrivit på. En del tar inte emot några flyktingar alls.)

•"Många flyr för att kunna utveckla sin kriminella verksamhet"- (PK svar = Stämmer ej. Flyktingar har ju "flytt för sina liv". Självklart är de inte brottsliga...)

Sammanfattning: En kunskapsskola har förvandlat till politisk indoktrineringskurs där man kan få 50% rätt baserat på rena gissningar. Eller alla rätt på provet om man kan räkna ut vilka svar som är politiskt korrekta.

Samt ange dessa svar vare sig man egentligen tror att de stämmer eller inte. Som vi vuxna vet, så är det så att om man säger en sak tillräckligt många gånger utan att själv tro på det, så blir det till slut ändå en slags sanning för en själv. Så fungerar denna raffinerade propaganda. Kejsarens nya kläder är jättefina!