måndag 20 februari 2017

Om när samhället sviker

Jag har tidigare skrivit om Camilla Sandelius på Gotland här. En modig kvinna som fick löpa gatlopp i mainstreammedia förra hösten när hon engagerade sig för en vidrig gruppvåldtäkt av en rullstolsbunden kvinna på Gotland (se länkat inlägg ovan). Nu begär även en av männen som misstänktes för gruppvåldtäkten skadestånd av staten. Läs här.

Då var det Camilla som ställde upp för en medmänniska, nu är det vår tur att ställa upp för henne.

Camilla har drabbats av den fruktansvärda sjukdomen cancer och hon behöver nu allt stöd hon kan få i den hemska situation hon befinner sig i. Stark som hon är, har hon inte givit upp utan är fast besluten att besegra cancern i sin kropp. Se denna video med Camilla.

Samhället sviker som vanligt när det gäller svenskar. Så här skriver Camilla på sin Facebooksida:

Så här ser det ut för cancerdrabbade.


Och det är ju precis så man vill ha det när man inte längre kan arbeta för att man helt enkelt inte kan gå på sina egna ben.

Man måste fylla i papper, ringa arbetsgivare.

Jag är timanställd och har inte kunnat jobba så mycket tre månader innan cancerbeskedet eftersom att jag varit så otroligt trött, en trötthet som är obeskrivlig, det har känns som att man sprungit ett maraton bara om man tagit sig till toaletten helt andfådd.

Så nu kommer jag att få ut så att det bara täcker hyran ungefär.

Det är så orättvist att dem inte ser hur mycket jag arbetat under hela året, åkt ut till havs och arbetat 12-timmarspass. Jag tror att försäkringskassan vet precis hur dem ska spara in på pengar. Har man cancer så är man för trött för att arbeta så mycket.

De ser bara tre månader tillbaka från det datumet man blivit sjukskriven.

Om någon vill hjälpa min med allt från 10 kr så har jag swish med nr 0765800693 så blir jag tacksam med allt jag kan få in.

Eller kontonummer 8480-6 983476529-0 Swedbank.

Jag vill åka till min familj på fastlandet.

Det finns ingen annan hjälp. Går jag till soc så måste jag skriva in mig på arbetsförmedlingen, även fast jag har ett arbete. Tänk på det därute. Är du timanställd är det kört om du blir sjuk.

Jag börjar gråta när jag ser att ni hjälper mig. Tack, allt från tio kronor. Det finns något jag kan göra för er när jag blir frisk, och det är att fortsätta att kämpa så som jag gjort tidigare för vårt samhälle. Dela gärna detta om ni vill❤

I söndags bad vi i min församling för Camilla, och det kan du också göra. Du kan också swisha en slant till henne som hon ber om. Gud hör bön, och när samhället sviker, får vi andra hjälpa till så gott vi kan.

Gör en insats för en modig medmänniska och en sann Sverigevän du också.