tisdag 28 november 2017

Om regeringens vapenaffär - Gästinlägg

När regeringen körde över FMV och beslutade att köpa det gamla och omoderna Patriot-systemet trodde jag inte det var sant. Läs artikel i Dagens Industri här. Det var helt klart inte rikets försvar som var motivet till köpet utan något helt annat. Man väljer medvetet att köpa ett gammalt, flera miljarder kronor dyrare system. Läs här.

FMV bildades när regalskeppet Vasa sjönk just därför att kungen aldrig mer skulle få lägga sig i designen av vapensystem. Kungen motsvaras idag av regeringen.

Jan Malmberg skriver här ett gästinlägg om vapenaffären. Över till Jan:

SVENSKT DUMSKALLERI OCH BESSER-WISSERISM ILLUSTRERAD GENOM JÄMFÖRELSER I RÄCKVIDD MELLAN SVENSKA OCH RYSKA AA-ROBOTAR

För några veckor sedan begick den socialistiska 7-klöver-diktaturen ännu ett obegripligt landsförräderi, då man beslutade att köpa in det undermåliga fiaskot Patriot från USA, istället för ett modernare system från några EU-länder, eller rentav utveckla nya system själv (Ryssland vill nog inte sälja S-400 till ett litet förrädiskt idiotland som Sverige, så det var inte värt att försöka tror jag).

Innan jag fortsätter så tänkte jag inflika att jag är Rysslandsvänlig, och jag anser att alla länder bör ha ett bra försvar, såväl Sverige som RF. I den här finfina analysen kommer jag dock att välja att betrakta RF som en motståndare, eftersom att det är det som svenska besser-wisser-dumskallar gör, och jag vill demonstrera hur inkompetent och korkat Sverige är.

Det första vi kan göra är att kolla på det gröna strecket i kartbilden jag har lagt upp här. Det strecket visar på ett ungefär den maximala räckvidden hos den nya svenska AA-roboten Meteor, som Gripen utrustas med, förutsatt att Gripen-planen håller sig över svenskt territorium.

Det röda strecket visar på samma sätt den maximala räckvidden hos Rysslands långräckviddigaste AA-robot, då avlossad från ryska jaktplan som är över ryskt territorium. Förvisso är det inte så att varje rysk AA-robot har cirka 400km i räckvidd, men vissa typer har det, och många andra ligger på mellan 77-120-200-300km, alltså, i de flesta fallen betydligt längre räckvidd än Meteor.

Som framgår så täcks signifikanta delar av Sverige in av RF:s långräckviddigaste system, medan svenska Meteor inte ens är i närheten av att stänga ner Kaliningrad. Och landbaserade Patriot har ännu kortare räckvidd än Meteor.

Så varför jublar svenskar besser-wissrar över Patriot och Meteor, när systemens räckvidd och kapacitet står sig slätt mot existerande och kommande rysk robotteknologi?

Så låt oss säga att det blir krig i Nordeuropa, mellan Ryssland och och flera NATO-länder. Finlands orientering i en sådan konflikt är minst sagt oklar, och beror förmodligen av varför konflikten inleds.

Baltikum ryker direkt, och inom 1-2 dygn kan man räkna med att ryska flygplan opererar från Baltikum, så då får man flytta det röda strecket ännu längre in på svenskt territorium.Vad det innebär, är att ryska CAPs (combat air patrol) kan ligga i Östersjön, och med hjälp av ryska radarspaningsflygplan hålla Gripen-flygplanen på marken, eller borta i Västra Sverige. På marken kan Gripen-flygplanen raderas ut av ryska kryssningsrobotar, typ Kalibr men även andra system, medan Patriot inte kan göra någonting.

Patriot-systemet har inte heller en räckvidd som gör att systemet kan förhindra ryska SEAD-uppdrag (suppression of enemy air defense) att öppna eld mot batterierna bortom deras svarsräckvidd.

Så Patriot är alltså i stort sett helt obrukbart, och kommer att - så fort det slås på - erhålla en skur av ryska ARMs (anti-radiation missiles), varvid batteriet har två val, 1) fly fältet direkt eller 2) stanna kvar och bli skadade eller utslagna.

Och Gripen-planen måste alltså komma betydligt närmre ryska jaktplan och ryskt luftvärn för att kunna skjuta mot ryska flygplan, på grund av Meteors i sammanhanget begränsade räckvidd.

Alltså - antingen blir Gripen-flygplanen nedskjutna i luften, eller så blir de söndersprängda av kryssningsrobotar på marken (eller sabotageförband).

Varför sitter då svenska journalister, skattemedelsförskingrande politiker, besser-wisser-dumskallar och andra sorters kriminella landsförrädare och slår sig för bröstet över Patriot-systemet, detta dyra amerikanska föråldrade skräpsystem som inte ens kan skydda sig själv eller installationer mot inkommande moderna kryssningsrobotar???

Svaret är enkelt: Sverige är ett hopplöst kaxigt, arrogant, dumdrygt besser-wisser-land, där de flesta inte fattar någonting.

Ett socialistiskt totalfiasko av obildade överbelånade 7-klöver-muppar som helt saknar kunskap om i stort sett allting förutom (i bästa fall) deras omedelbara arbetsområde. Utöver det är svensken i allmänhet lamslagen och feg, så det fåtal som ser genom 7-klöver-marxisternas dumskallerier säger i de flesta fallen ändå ingenting.

Patriot-fiaskot är bara ett av de senaste årens många kriminella landsförräderier. Här är listan på konsekvenser det kommer att få för de kriminella socialistiska förrädarna som har tagit beslutet:

(Avsiktligt tomt)

Det finns ingen lista över konsekvenser. Det är det som är poängen - i det socialistiska dagislandet Sverige kan ingen myndighetsperson, politiker eller mainstream-journalist göra fel. (Det är bara vi vita män i den privata sektorn som kan göra fel i dagens Sverige.)

I Sverige finns det INGA konsekvenser för kriminella landsförrädare. Hur många kriminella 7-klöver-politiker eller riktigt grovt kriminella journalister på mainstream-tidningarna har dömts för deras inblandning i inte bara förstörelsen av Sverige, utan för inblandningen i förintandet av Libyen (och skapandet av slavmarknaderna där), stödet till kriminella FSA-terrorister och ISIS i Syrien, samt det politiska och finansiella stödet till den nazistiska terrorist-regimen som US State Department installerade i Ukraina 2014?

Ingen. Ingen kriminell globalistisk neo-marxistisk landsförrädare inom 7-klövern eller mainstream-medierna har dömts eller råkat illa ut. Journalisterna som hetsade mot Khaddafi och som skapade slavmarknaderna i Libyen är än idag aktiva, och tar noll ansvar.

Så långt Jan. Jag låter min vän Jan-Ola Gustafsson avsluta med en kommentar och ett boktips:

Det är MÅNGA som vet att vräka ut många miljarder på Patriot-systemet är förskingring av statsmedel, alltså sådant som brukar kallas "monkey business" internationellt. Det här är helt enkelt ÄNNU ett smygsteg in i NATO, det som beskrevs för ett antal år sedan av den amerikanske presidentrådgivaren Zbigniew Brzezinski på sidan 84-85 i hans världskända bok: "The Grand Chessboard" som beskriver USA:s geopolitik för 2000-talet.

Jag har frågat många politiker och ledande militärer om de känner till boken, men ingen har svarat ja, uppenbarligen p.g.a. att de inte kan/orkar läsa en bok på engelska eller att de är helt ointresserade av hur man i USA ser på små länder där LAGEN RUTTNAR I DET LAND DÄR STATEN STYRS AV RÖVARBAND och där man kan luras till vad som helst.

Läs också detta inlägg om den angloamerikanska vapenindustrin och detta inlägg om Sverige och vår synarkistiska modell och lägg ihop ett plus ett. Du inser då vem som egentligen beslutar om stora frågor i Sverige, och det är inte regeringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar