fredag 31 mars 2017

Om tro, bön och återfödelse

Tro fungerar genom kunskap om Ordet. Gud har gett dig allt du behöver för liv och gudsfruktan genom kunskapen om honom. ”2 Petrusbrevet 1:2-4:

Utveckla er karaktär
2 Jag ber att ni ska få uppleva mer och mer av hans godhet och frid genom att lära känna honom mer och mer.

3 Eftersom vi känner honom har vi också genom hans gudomliga makt tillgång till allt som vi behöver för vårt liv och vår tjänst för honom. Ja, han delar med sig av sin egen härlighet och godhet till oss.

4 Han har också gett oss det fantastiska löftet att rädda oss från de begärelser och den ruttenhet som har infekterat den här världen och i stället ge oss sitt eget sinne..

Kunskapen om Gud ger dig tillgång till Hans löften. Genom att tro och agera på dem, kommer du att ta del av hans gudomliga natur. Detta innebär att du kommer att uppleva all Guds kärlek, glädje, frid, hälsa, befrielse, välfärd och så vidare som redan finns i din ande nu genom Jesus Kristus!

Gud har alltså redan läkt varje person i anden. När man ber, och har tro, ​​släpps Hans kraft fri omedelbart.

Tro är bryggan mellan den andliga världen, där Gud rör sig, och vår fysiska värld. Kommunikationen över denna brygga kan störas antingen genom brist på tro eller genom djävulens spel. Kristen tro handlar om en personlig relation med Jesus, fri från religiösa bojor och religion.

Att välja att ta emot Jesus Kristus som din Herre och Frälsare är det viktigaste beslut du någonsin kommer att ta!

Guds ord lovar: ”9 För om du öppnar munnen och bekänner att Jesus är Herre, och litar på att Gud har uppväckt honom från de döda, så blir du frälst. 10 Det är genom denna tro som en människa blir frikänd inför Gud, och genom att bekänna sin tro i ord, blir hon frälst.”(Rom 10:9, 10).

”Ja, var och en som vänder sig till Herren och ber honom om det ska bli frälst.” (Rom 10:13).

Genom hans nåd har Gud redan gjort allt för att ge frälsning.

Din del är helt enkelt att tro och ta emot. Be högt, ”Jesus, jag erkänner att du är min Herre och Frälsare. Jag tror i mitt hjärta att Gud har uppväckt dig från de döda. Genom tron ​​i ditt Ord, jag får frälsning nu. Tack för att frälser mig!”

I samma ögonblick du ger ditt liv till Jesus Kristus så kommer sanningen om Hans ord omedelbart att passera i din ande. Nu när du är född på nytt, det finns en helt ny dig! Vänner och familj kommer att se att du har förändrats.

Som Hans barn vill din kärleksfulla himmelske Fader ge dig den övernaturliga kraft du behöver för att leva detta nya liv och hjälpa dig med vägledning i livet.

Det står i Lukas 11:10-13:

10 Ty var och en som ber, han får, och var och en som söker, han finner, och för var och en som bultar på skall det öppnas.

11 Ja, vilken är den far bland er som, ifall hans son ber om en fisk, skulle räcka honom en orm i stället för en fisk?

12 Eller ifall han ber om ett ägg, skulle han då räcka honom en skorpion?

13 Om alltså ni, fastän ni är onda, förstår att ge goda gåvor åt era barn, hur mycket mer skall då inte Fadern i himlen ge helig ande åt dem som ber honom!”

Allt du behöver göra är att be, tro och ta emot!

Be: ”Fader, jag känner igen mitt behov av din makt för att leva detta nya liv. Vänligen fyll mig med din Helige Ande. Genom tron ​​får jag det just nu! Tack för att du döper mig! Helige Ande, Du är välkommen i mitt liv!”

Grattis! Nu är du fylld med Guds övernaturliga kraft!

Vissa stavelser från ett språk som du inte känner igen kommer så småningom att stiga upp från hjärtat till munnen, 1 Kor 14:14: För om jag ber på ett språk som jag inte förstår, så ber min ande, men jag vet inte själv vad jag säger. När du talar dessa främmande ord högt i tro, du släpper Guds kraft inifrån och börjar att bygga upp dig i själen. 1 Kor 14:4: En person som talar i tungor får alltså själv hjälp till att växa i Anden, men den som profeterar kommer med budskap från Gud, och bygger upp hela församlingen.

Du kan göra detta när och var du vill! Det spelar egentligen ingen roll om du kände något eller inte när du bad att få Herren och hans Ande.

Om du trodde i ditt hjärta att du har fått, då lovar Guds ord du fick. ”Det är verkligen så. Om ni tror kan ni be om vad som helst och ni ska få det!” (Mark 11:24). Gud hedrar alltid sina ord; tro på det!

När du ber, be inte till Gud om att Han skall göra något. Befall i Jesu namn att, vad det nu än må handla om, skall förändras eller försvinna. Befall berget att flytta på sig och be inte Gud om att flytta berget. Vi har alla denna kraft i vår ande förberedd om vi bara har tro.

Om du inte ser det du ber om manifesteras, beror det inte på att det är Gud som inte har givit. Antingen är det helt enkelt så att du ännu inte har fått vad du bad om, det kan ta en tid, eller så finns det ett demoniskt hinder för manifestationen.

Gud svarar alltid på bön direkt om det du ber om är i enlighet med de löften han gav i Ordet. Om du förstår denna princip, då vet du när ditt bönesvar försenas i manifestation, att det är antingen din tro som vacklar eller djävulen som hindrar manifestationen eller båda.

Gud är evigt trofast! Tro på det och för dig aldrig bort från denna sanning. Förbli alltid trofast till Honom.1 kommentar: