onsdag 30 november 2016

Om Sverige versus Albanien - Gästinlägg

Ännu ett gästinlägg av Stefan Torssell. Över till Stefan:

Inte endast Sverige nationellt vansinne haver.

Även Albanien har en gång legat i samma världsklass där ett helt folk blev bedraget.

Albanien ingick i det ottomanska riket och styrdes från Istanbul. Regionen var en muslimsk lilleputt, men många albaner hade höga ställningar i det muslimska väldet.

Efter första världskriget föll Ottomanska riket samman. Ett dussintal områden blev självständiga länder: Egypten, Saudiarabien, Syrien, Libanon med flera och – Albanien.

Efter 1914 provade landet på nästan vartenda styrelseskick som statsvetenskapen kan beskriva för att 1944 sluta som en kommunistisk diktatur under stalinisten Enver Hoxha, sedan maoism därefter isolerades landet helt.

Landet uppfattades som ett drömrike av kommunistiska virrpannor i Sverige. Så föll Berlinmuren. Landet blev fritt, nåja, för nu tog statstjänstemännen över. De utlovade hög avkastning på insatt kapital. Räntorna uppgick till 10 – 20 % , ända till 30 % på investeringarna.

Den som sålde sitt hem och investerade, låt oss säga 200.000 kronor, skulle efter 7 år få ut 1,25 miljoner, alltså ha tjänat en miljon i runda slängar.

Efter tio år skulle den optimistiske investeraren få tillbaka 2, 7 miljoner kronor och kunna leva bekymmerslös resten av livet.

Konkurrensen om investerarna, alltså det albanska folket, blev stenhård så en del investeringsfonder utlovade 30 % ränta i månaden!

När investeringsviljan var som hetast omkring 1996 så deltog två tredjedelar av albanerna i det alltmer vansinniga statstjänstemannabedrägeriet. De belånade allt de kunde och investerade sedan för ännu bättre villkor.

Folket var ju sedan århundraden vana att ha sin tilltro till överheten. Först Sultanen, därefter Stalin, efter det Mao och sedan Mammon.

Givetvis sprack bubblan. Från att i tankevärlden ha tillhört landet med de allra bästa framtidsplanerna föll albanerna ner i ett bottenlöst träsk av ekonomisk misär.

Landet hamnade i inbördeskrig. Men några tjänade på detta. Det visade sig att topparna i det Demokratiska partiet som regerat landet hade gjort sig stora privata förmögenheter.

Demokratiska partiet ingår i den Kristdemokratiska Internationalen där Ebba Bush Thors Kristdemokraterna och Angela Merkels CDU ingår.

Det genom århundradena grundlurade albanska folket, som nu också lurats med i NATO, är ett av Europas fattigaste folk. Folkmängden minskar. Folket flyttar till andra länder.

En tredjedel behöll sitt sunda förnuft. De deltog inte i de ekonomiska spekulationerna, en del kanske för att de inget hade att investera.

Albanien är ett bevis på att ett helt folk kan luras av sina makthavare.

Trots att sunda förnuftet säger att man inte kan låna pengar till 10 % ränta och sedan sätta in samma pengar på en annan bank och få dubbla räntan så går en del människor, ungefär 65 % av befolkningen på sådana omöjliga löften.

Låt oss titta på Sverige.

En flyktingsmugglare kan ta upp till 100.000 kronor för att smuggla en människa till Sverige. Låt oss säga att 200.000 flyktingar nappar på erbjudandet. Det blir 20 miljarder kronor till smugglarna. Än så länge bara småsummor.

När de väl har kommit till Sverige så har flyktingarna fram till nu haft rätt att i stor utsträckning få ta hit sina anhöriga. Anhöriginvandringen är lika stor som flyktingmottagandet. (Att bara en i familjen är flykting är en gåta som ännu inte är utredd).

De ska ha bostäder och får gå före i bostadskön. Så har det varit sedan 1990-talet i en del kommuner. Den nuvarande regeringen har infört regler att kommunerna är skyldiga att låta flyktingar få företräde i bostadsköerna.

Svenska folket byts långsamt ut i bostadsområde efter bostadsområde av människor med en annan bakgrund. De nyinflyttade har små förutsättningar att kunna bekosta sitt uppehälle.

Svenska folket får låna pengar i bankerna för att kunna köpa sig en bostad. Nu börjar det handla om pengar, stora pengar.

Varje år lånar de svenska hushållen 200 miljarder kronor från banker som inte har dessa pengar. Det är en form av albansk kapitalhantering. Banken trycker bara på en knapp och vips har en familj lyckats låna sig upp över öronen, men det är ingen fara för bostäderna stiger ständigt i pris så egentligen har låntagaren blivit ännu förmögnare efter bara några månader.

Ju mer det enskilda hushållet lånar, om man inte mot förmodan skulle ha fem miljoner i en byrålåda som ligger och skräpar, desto förmögnare blir låntagarna. Bostadspriserna stiger ju hela tiden så det kan aldrig bli förlust.

Staten i sin tur lånar också 100 miljarder kronor per år för att bekosta vård, skolor, ökade kostnader och försörjningsstöd till alla nyanlända. Det sätter fart på ekonomin.
Nu står inte två personer i kön på ICA för att köpa cigaretter. Nu är de tre.

En av de tre handlar för de andras pengar som dessa betalat in i skatt, men affären ICA ökar sin omsättning. Matvaruaffären ICA har till och med ordnat så att den blivit en bank. Alla flyktingar sedan ett par år tillbaka, får som asylsökande ett eget konto där deras uppehållsstöd utbetalas.

Varje gång en asylsökande gör ett kontantuttag på sitt ICA-konto, av de pengar de har fått från skattebetalarna genom Migrationsverket, så tar ICA 15 kronor i uttagsavgift.

Dessutom har ICA tagit 175 kronor i en uppläggningsavgift för varje nytt ICA-kort. Det finns mer än 200.000 sådana kort i omlopp bland asylsökande. Sammanlagt bara i hanteringsavgifter och uppläggningskostnader får ICA nära 100 miljoner kronor om året. Svenska folket betalar genom Migrationsverket.

Börjar situationen kännas igen?

I Albanien var det två tredjedelar av befolkningen som trodde på vad makthavarna sa. De är nu utblottade och de har NATO-trupper på sin mark.

I Sverige är det omkring två tredjedelar som tror att det är en vinst för Sverige att människor kommer och slår sig ner i bostäder och blir försörjda. Ja, det är en vinst, precis som i Albanien, men inte för landets medborgare.

En del som läser detta tror att denna jämförelse mellan Albanien och Sverige i första jämförelsen är kritisk mot makthavarna i Albanien och i den andra delen är kritisk mot asylsökare som kommer till Sverige.

Så är det givetvis inte.

I båda fallen är jag kritisk till makthavarna i såväl Albanien som Sverige som lurar sitt folk.

I båda fallen är jag dessutom förundrad över att två tredjedelar av albanerna och två tredjedelar av svenskarna saknar förnuft att inse när en situation är ohållbar.

Albanien klappade ihop och blev sedan ett NATO-land. Landet är utfattigt och folk flyttar därifrån.

Jag har aldrig diskuterat detta med en alban, men däremot med många svenskar. En del verkar synnerligen blåsta.Om den pågående konflikten

Tidigare, innan jag förstod vad jag förstår idag, var livet mycket enklare. Det var vår demokrati mot Sovjetunionens kommunistdiktatur. Livet var enkelt och svart eller vitt. Jag slogs för den goda sidan och levde i en demokrati styrd av folkvalda politiker.

Det var inte svårt att välja sida, valet var självklart. Men jag levde i en illusion. Hjärntvättad som alla andra av MSM.

Idag när inte höger och vänster längre existerar i politiken står kampen mellan oss (folket) och det korrumperade etablissemanget. Vi lever inte, och har aldrig gjort, i en demokrati utan i en synarki. Något jag skrev om igår här.

Etablissemanget står för det som kallas "Thesis" och folket för det som kallas "Antithesis" i konfliktteorin. Det är vi mot dem idag.

Skulle konflikten eskalera ytterligare, och etablissemanget börja jaga och lagföra dissidenter, då kommer Sverige att kastas in i ett inbördeskrig. Läs vad Stefan Torssell skriver om detta här.

Ta er tid att läsa denna text i två delar som handlar om hur oliktänkande förföljs och vilka effekter det kan få för mänskligheten. Bloggaren lyfter även fram dem grandiosa narcissistiska läggningen en del personer uppvisar med sin överlägsna och föraktfulla uttryck mot en person som har en annan åsikt.

Så långt har etablissemanget kommit i sin kamp mot folket. Så kraftiga är spänningarna i samhället tyvärr.

Om vi stannar kvar i konfliktteorins värld så kommer ett tillstånd att uppstå som kallas "Synthesis", alltså ett nytt tillstånd som är en effekt av kampen.

Etablissemanget gör allt för att projicera hat mot Ryssland för att avleda vår uppmärksamhet mot deras egna manövrar. Det krävs bara att man vaknat "lite" och har basala kunskaper i geopolitik för att förstå hur absurt detta är.

Vi lever idag i ett feodalsamhälle där feodala rättigheter endast innehas av vasaller och adel i detta feodala samhälle. Vasallerna är den politiska adeln och mainstreammedias journalister och adeln är bankoligarkerna som kontrollerar sina vasaller, den politiska adeln och journalisterna, fullständigt.

Vi går mot en totalitär socialistisk diktatur som NWO innebär. Något jag skrev om här.

Frågan är bara, hur kommer vi ur detta? Hur får vi demokrati? Den demokrati jag har svurit att försvara.

Hur tar vi makten från dem som stulit den från oss för sina egna egoistiska syften utan att det skall behöva gå så långt som inbördeskrig mellan dem och oss? Hur kommer "synthesis" att se ut och vad kommer att leda till detta nya tillstånd?