söndag 27 november 2016

Om Folkets Demonstration 2016-11-26 - Tankar dagen efter

Ännu en Folkets Demonstration genomförd i ett kallt och blåsigt Stockholm. Men vad gjorde den externa kylan mot den värme man kände inombords? Ingenting.

Ca 500 människor hade slutit upp för att visa sin kärlek till vårt land och vårt missnöje mot makteliten och för att lyssna på de fantastiska talarna förstås.

Polisen gjorde sitt jobb, trots rådande förhållanden under Dan Eliasson som chef, och de var också mycket nöjda med hur demonstrationen genomfördes. "Så här borde alla demonstrationer vara" som en polis sade.

Denna gång behövdes inget kravallstaket då polisen visste om att vänsterpöbeln var på ett socialistiskt konvent och hade blivit tillsagda att åka dit istället för att störa Folkets Demonstration som de brukar göra.

I detta inlägg kommer jag inte kommentera talen med mer än att våra återkommande talare verkligen är fantastiska. Jag återkommer till talen i ett senare inlägg.

Även denna gång hade vi långväga gäster. En person som jag känner till hade åkt ända från Landskrona för att få stå och frysa 1 timma och 15 minuter på mynttorget i Stockholm. En annan person hade åkt ända från Kalmar. En hade åkt från Malmö.

Det fanns säkert fler långväga gäster som jag inte känner till. Varför gör människor sådana uppoffringar för att få lyssna på några talare som man lika gärna kan lyssna på över Internet?

Förklaringen är enkel. Det är inte talarna som är Folkets Demonstrations behållning. De är "bara" kloka människor som har något att berätta.

Den stora behållningen är istället känslan av sammanhållning och gemenskap hos oss som var där. Unga, medelålders och gamla människor, till och med med rullator som verkligen får kämpa för att ta sig dit.

Det som förenar oss alla är känslan av kärlek till vårt land och avsky mot etablissemanget, som gör allt för att förstöra Sverige så fort de kan. Vi är folket och det är vi som har makten enligt vår viktigaste grundlag, regeringsformen.

För att orka med att kämpa för Sverige behöver man få energipåfyllnad ibland från andra människor som inspirerar en och knyta nya vänskapsband med andra engagerade Sverigevänner.

Folkets demonstration slutar inte när polisens demonstrationstillstånd löper ut, utan fortsätter för de som så önskar på någon lämplig lokal efteråt.

Med så mycket kloka människor samlade blir det många intressanta nya bekantskaper att prata med över en plankstek eller någon annan bit mat.

Så Folkets Demonstration kan verkligen vara ett heldagsevent för de som så önskar.

Min känsla är att jag skulle vilja ha en demonstration varje helg helst.

Den energipåfyllning man får är så skön att uppleva att Folkets Demonstration faktiskt kan betraktad som beroendeframkallande. Låter det märkligt? Det är det inte.

Kom dit nästa gång själv och upplev känslan. Skaffa dig 10 nya goda vänner på köpet. Bilda dig en egen uppfattning genom att känna stämningen på plats. Vem vill inte äta en plankstek tillsammans med Stefan Torssell efteråt som jag fick äran att göra igår.

Vi kommer att ta tillbaka Sverige, och vi gör det med kärlek och respekt för vårt land, vår demokrati och varandra, inte våld. Våldet tillhör vänsterpöbeln och det kan de behålla för sig själva.

Kramarna var många igår också och det hela är verkligen en hotspot för positiv energi som jag skrev om här efter förra demonstrationen i september.

Gud välsigne alla som var där igår. Arrangörer, talare, funktionärer och framför allt, publiken!

Nästa demonstration blir i Trelleborg 2017-03-04. Så kom igen nu skåningar, blekingebor och smålänningar. Nu är det er tur!

Vi ses!


Foto: Maud Hemberg