fredag 25 november 2016

Om kärlek

Från att ha levt ett liv i ensamhet under ett halvår med bara mig själv som sällskap har jag nu ett liv fullt av kärlek. Så mycket kärlek att jag knappast kan begära mer. Jag föddes på nytt den 5:e november 2016 kl 15:14 när jag fick ta emot frälsningen.

Mina tidigare inaktiverade tårkanaler, som inte använts på många år, används nu regelbundet när jag lyssnar på musik, ber och tänker på min älskade.

Jag har fått en gåva av Gud genom min frälsning. Ren kärlek, och det är fantastiskt, ja faktiskt magiskt.

Jag har alltså återigen fått ta emot kärleken av en kvinna i mitt liv. En kvinna som jag känner djup kärlek för. En kärlek där våra odödliga själar är förenade med den helige ande.

Till detta kommer mina nya vänner som jag träffat under det senaste halvåret sedan mitt tidigare förhållande tog slut. De flesta kristna som jag.

Vad kan en man mer begära av livet? Jag kan inte komma på något mer som är av betydelse. Jag förstår att det är först nu jag förstår vad äkta kärlek verkligen är.

Materiella ting gör en inte lycklig, snarare skapar de problem, om man har så mycket prylar som jag har, och som jag samlat på mig under mitt liv.

Ett stort hus med många kvadratmeter eller en ny bil gör en heller inte lycklig. Lycka kommer av kärlek och kärlek är en gåva av Gud.

Trots att jag fortfarande är fysiskt ensam i min lägenhet är jag ändå inte det. Det är en märklig känsla, att inte känna sig ensam trots att man är fysiskt ensam. Har man tagit emot Jesus i sitt liv känner man aldrig mer ensam, för han finns där, hela tiden.

Min älskade kvinna bor i ett annat land, på andra sidan Östersjön, men vad gör det?

Hon är inte längre bort än drygt en timmas flygtur. Jag kommer att träffa henne så ofta jag kan, och i år får jag fira jul och nyår med henne i hennes land, Lettland, och träffa hennes familj. En välsignad lycka.

Någon gång hoppas jag få förenas med henne och flytta till Lettland. Om Gud vill, blir det så.

Tack gode Gud för dina gåva. Den här sången är till dig min älskade Irina.