torsdag 17 november 2016

Om populism

Populism (latin "populus" - folk) är en politisk riktning som säger sig i särskilt hög grad företräda (små)folkets intressen gentemot eliten och ofta kanaliserar folkligt missnöje med förd politik.

Självfallet sågar Sveriges statsminister Stefan Löfvén populism, alltså folkets intressen gentemot eliten, kraftfullt i denna artikel på MSN.

Jag tror inte han själv är medveten om vad han säger när han pratar om "högerpopulism". Vad han dock säger är att han ger uttryck för förakt mot småfolkets, alltså vanliga medborgares, intressen.

Då höger och vänster inte existerar längre i svensk politik då alla partier trängs i den trånga kulturmarxistiska åsiktskorridoren så undrar jag vad Löfvén egentligen menar med "högerpopulism"?

Han tycks helt ha missat att han företräder det som kallas "globalism" och att kampen idag står mellan globalister och nationalister, inte mellan höger och vänster.

Eller om man så vill, mellan demokrati och diktatur eller att vara slavar under de angloamerikanska bankoligarkerna där EU är deras instrument för att utplåna nationalstaterna. Läs här.

Stefan Löfvén är alltså fullständigt obegriplig i sina utsagor och bevisar än en gång att allt han kan leverera är politiska floskler blandade med sedvanliga lögner som har blivit hans främsta varumärke.

Om karln hade någon heder i kroppen hade han avgått och låtit folket säga sitt i ett extraval, men det kommer han självklart inte att göra då han mer och mer uppträder som en ren diktator.

Detta är anledningen till att Folkets Demonstration, som per definition är en populistisk rörelse från folket, smutskastas så av det politiska etablissemanget, framför allt socialdemokraterna, som utan undantag är globalister i USAs ledband.

För detta används politiskt styrd media som t.ex. Aftonbladet, Expressen och DN.

Vi minns alla Mona Sahlins vidriga och lögnaktiga attack mot folkets demonstration i partitidningen Aftonbladet. Något jag skrev om här.

Socialdemokraterna avskyr det faktum att de enligt regeringsformen företräder folket och arbetar på folkets uppdrag i regeringsställning.

Idag är socialdemokratin Sveriges största landsförstörande parti som sedan länge vänt folket ryggen för globalisterna. Något jag skrev om här.

Media ägs och kontrolleras av de angloamerikanska oligarkerna genom ombud (Bilderberggruppen).

Det är så de försöker styra vad du skall tycka och det ger bara den sanning som de tycker du skall ha.
Man har för att kunna kontrollera folkets åsikter återupprättat IB igen, fast under annat namn.

Idag är namnet expo istället och de är långt mer effektiva än vad IB någonsin var att förfölja och åsiktsregistrera enskilda medborgare som avviker från den kulturmarxistiska värdegrunden som är dagens socialdemokrati.

Man får gärna ha åsikter om politiken i Sverige bara dessa överensstämmer med det politiska etablissemangets "värdegrundsdemokrati" som Marita Formgren kallar den. Läs och lyssna här.

Nej Stefan Löfvén, kampen står mellan det politiska etablissemanget och folket som vill ha en rejäl förändring inom i princip alla politikområden.

Vi vill bli fria från den globala makteliten vilken du bara är en marionett för.

Svensk politik är idag ett dårhus och så långt från folkets önskan så du kan inte ana då du styrs av andra krafter. Något jag skrev om här och här.

Det amerikanska folket har bevisat att det går att välja när de valde Donald Trump som president, men du kanske är rädd att folket röstar "fel" i valet 2018 och därför kommer att ställa in det med någon luddig hänvisning till dina favorituttryck "fascism" och "nazism"?

Vi kan förmodligen förvänta oss en ny ohelig och odemokratisk uppgörelse med de övriga partierna, en decemberöverenskommelse version 2.0, som kommer att fortsätta den landsförstörande politiken som alliansen påbörjade och du tog över med din feministiska regering.

Att folket skulle få säga sitt är ju din värsta mardröm, för du vet att du kommer att förlora den kampen om folket tillåts säga sitt.

Om du läser detta Stefan Löfvén, läs också vad Lars Bern har att säga om klimathysterin. Med miljöpartiet i regeringen är du lika vilseledd som resten av folket. Eller är du en del av problemet?

Artikelserien heter "Vilken betydelse får Paris-avtalet för klimatet på lång sikt?"

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6

Ni har blåst oss, och frågan är om ni inte är mer blåsta själva i er feministiska regering?