fredag 9 september 2016

Om misslyckanden

Det finns ett uttryck på engelska "he's a total failure" som leder tanken fel. Människor är aldrig misslyckade utan bara försedda med mänskliga brister och tillkortakommanden.

Detta är ett faktum som alla människor i hela världen delar med varandra. Ingen är perfekt och alla gör fel då eller då. Ett misslyckande (failure) är en händelse som sker beroende av andra mindre händelser som ledde fram till misslyckandet.

Det kan vara händelser styrda av slumpen, naturkrafter, dålig design, materialfel eller av något annat som triggar eller leder fram till ett misslyckande.

Är människor inblandade så tänker eller gör någon förr eller senare fel oavsett vad det handlar om. En relation eller design av en rymdfärja. Men att göra fel betyder inte att en person är misslyckad utan bara mänsklig. Personen gjorde förhoppningsvis inte fel medvetet.

Ett viktigt sätt att undvika misslyckanden är att aldrig ljuga även om syftet är gott, kanske för att trösta någon. Varje lögn, hur vit den än är, riskerar nämligen att utlösa ett misslyckande i framtiden därför att någon fick falsk information av någon som försökte trösta med en vit lögn.

Det är alltid bättre att berätta sanningen även om den kanske gör ont i stunden.

Så det bästa vi människor kan göra är att alltid vara ärliga mot varandra och detta gäller undantagslöst. Det gäller såväl som i arbetslivet eller i en relation. Och vi får aldrig låta mörk energi ligga kvar i vårt bagage utan alltid reda ut saker och ting här och nu och alltid förlåta varandra.

Själv respekterar jag att människor gör fel, för det är mänskligt, men jag accepterar aldrig att någon ljuger för mig även om syftet ur den personens perspektiv var gott syftande till att trösta mig. Då tar jag hellre smärtan rätt upp och ned där och då genom att få veta sanningen och om det behövs, be om förlåt eller förlåta.

Vi har alla haft relationer där vi gjort fel och misslyckats med att vara den fina partner man såg i varandra när man träffades.

I relationer finns mycket starka känslor och energier inblandade som är att betrakta som två sidor av samma mynt. Stark kärlek (positiv energi) kan snabbt förvandlas till starkt hat (mörk energi) och då gäller det att kunna förlåta varandra och gå vidare i livet.

Annars har vi ett mörkt karma som vi får bära med oss kanske till och med in i nästa liv.

Livet är så konstruerat att det är på våra misslyckanden som vi lär oss och utvecklas andligen. Misslyckas vi aldrig så lär vi oss heller ingenting. Vi människor är födda på denna jord för att andligen utvecklas i ett liv vi lever just nu, just genom att misslyckas, och lära oss kärlek mot allt och alla vilket också innefattar ordet förlåt.