torsdag 1 december 2016

Om alkohol

6. Ödmjuken eder alltså under Guds mäktiga hand, för att han må upphöja eder i sinom tid.

7. Och »kasten alla edra bekymmer på honom», ty han har omsorg om eder.

8. Varen nyktra och vaken. Eder vedersakare, djävulen, går omkring såsom ett rytande lejon och söker vem han må uppsluka.

Första Petrusbrevet 5:6-8

Man blir aldrig nöjd med sig själv. Som människa har man alltid gamla surdegar som ligger och skvalpar och andra brister som man har som människa även om man försöker att vara en tjänare åt Gud.

Vi har alla ångest som man känner man måste döva. Speciellt över Sverige och vår framtid.

När och om du möter en partner som du ser Guds ande i hennes ögon. Då måste du ifrågasätta dig själv och vad du själv lever för liv. Det har jag gjort.

Detta är inte lätt, och att be och bli frälst är en färskvara. Jag gör vad jag kan, men fortfarande på något sätt fast i mitt gamla liv även om många positiva förändringar redan har skett men mer återstår och går att göra.

Jag förväntar mig inga underverk men jag kan säga er att känslan av att titta in i en annan människas ögon som har Gud och den helige ande inom sig som jag ser i min älskade Irinas ögon, det är speciellt.

Därför har jag tagit ett beslut igår. Ett beslut jag borde tagit för länge sedan. Men man skall inte gråta över spilld mjölk.

Jag har tagit beslutet att sluta med alkohol.

Så mycket skit som alkoholen har ställt till med i tidigare förhållanden, jag vill inte uppleva det igen.

Jag hoppas mitt X har tagit samma beslut, för hon behöver det lika mycket som jag behöver det.

Alkohol var en bidragande orsak till att vårt förhållande tog slut. Mer detaljer ger jag inte.

Men, hade det inte varit för all alkohol vi konsumerat tillsammans så hade det som hände förmodligen aldrig hänt.

Alkohol är ett sätt för satan att hålla dig kvar i hans rike. Det är en destruktiv kraft som förstör inte bara liv, din kropp utan också dina förhållanden. Tell me about it. I know.

Nu är jag fri med Guds hjälp. Jag har inga kemiska band till alkohol, och har aldrig haft. Jag har bara insett hur mycket skiten förstör och det räcker nu. Jag har fattat ett beslut.

När jag upplever min älskade Irina. Då skall det bli utan alkohol i kroppen. Det skall vara en upplevelse utan kemiska influenser.

Bara kärleksinfluenser. Därför skall jag i år fira mitt livs första vita jul och nyår någonsin och lämna alkoholen bakom mig.

För vad får du ut förutom misär och ångest? Ett kortvarigt rus, eller förnedring beroende på hur mycket du konsumerar?

Vad är det värt jämfört med ett kärleksrus och ett stabilt förhållande? Inget.

Min vän Stig Fredriksson:

"Alkohol gör att vi slutar älska oss själva och alla vet att kan vi inte älska oss själva kan vi inte älska någon annan.

Lika fullt nyttjar vi alkohol och påstår att vi älskar någon, gör vi det eller tror vi bara?

Vet vi vad sann kärlek är om vi nyttjar alkohol?"

Nej Stig det vet vi inte, och det var exakt detta jag kom fram till också. Kärlek till oss själva och till vår partner skall upplevas med alla sinnen som inte skall vara dövade av alkohol eller någon annan drog.

Nu var det lätt för mig att fatta mitt beslut då jag inte har något beroende, men människor fast i ett beroende har det inte lika lätt.

Hjärnans belöningssystem ger inte upp så lätt. Kräver att få det som den är van vid. Och hur kan hjärnans belöningssystem användas för kärlek och annan njutning i en relation om den bara suktar efter alkohol?
1 kommentar:

  1. Väldigt bra skrivet, bra att sluta med Alkohol om den förstör ens liv. Du är väldigt bra på att uttrycka dig i skrift! Ja, när du pratar med, för den delen! Verkar som om du gjort en helomvändning! Härligt! Lycka till.

    SvaraRadera