onsdag 2 november 2016

Om hur den angloamerikanska vapenindustrin kontrollerar USA och världen

Den angloamerikanska vapenindustrin och den amerikanska administrationen är orsaken till förstörelsen i Mellanöstern. Det är det permanenta krigstillståndet som förstör Mellanöstern, inte islamism.

Det gynnar dem som tjänar på krig - politiskt, ekonomiskt och militärt.

Saudiarabien håller vapenindustrins hjul snurrande. Därför får krigen i Mellanöstern aldrig sluta.

Idag finns det goda och onda terrorister. De onda finns i Jemen och ses som ett hot av USA. De goda är de i Syrien. Och det här är inte första gången. Se på Afghanistan, USA har inte lärt sig något alls, för bevekelsegrunderna är de samma. Håll vapenindustrins hjul rullande.

Saudiarabien ger pengar till olika grupper i Syrien. Inte bara Nusrafronten utan också IS. Det är inga konspirationsteorier. Det är bara så att just när det händer framstår den här farliga politikens mekanismer som helt galna. Men det som såg ut att vara en konspiration visar sig ofta ha varit det när sanningen kommer fram.

De säger "vi måste stoppa terrorismen". Samtidigt är USAs hemliga inblandning i olika konflikter som skapar det som kan ses som framtida terrorister som passar in i den stora berättelsen och motiverar ingripanden.

Strax före det amerikanska flygräderna mot IS i Syrien i slutet av september 2014 Steg Lockheed Martin, Northrop, Raytheon och General Dynamics Co till rekordnivåer på börsen.

Aktieägarna och bankoligarkerna (globalisterna) tjänar alltså stora, mycket stora, pengar på de ovanligt många konflikterna i världen.

På samma sätt är Israels ekonomi beroende av att krigen i Mellanöstern fortsätter.

Israeliska vapen marknadsförs av den Israeliska vapenindustrin med motivet att de har testats på människor. Det är en konkurrensfördel gentemot vapentillverkare i andra länder. USA är Israels största militära bidragsgivare. I angreppen på Gaza får amerikanska vapentillverkare också visa upp sig.

När man väl har startat ett krig har man dock öppnat Pandoras ask. Man har ingen kontroll längre. Användandet av sådant våld får oförutsägbara konsekvenser.

Man drivs också till sådant man aldrig skulle kunna tro skulle kunna hända. Så påverkas vi av krig. Därför kontrollerar man bilderna av kriget hårt och kontrar med lögner som sprids i hela samhällsapparaten.

I skolan, regeringen, underhållsindustrin och massmedia. Kan man krossa myten och visa att högteknologisk krigföring handlar om mord kommer vanligt folk känna sådan avsky att det blir svårt att motivera krigen. Därför vill globalisterna äga och kontrollera massmedia så att bilden av krigen, som måste fortsätta, skall kunna kontrolleras.

Död och förstörelse är det pris vanliga människor får betala för att de rikaste av de rikaste skall bli ännu rikare. Agendan är vidrig och cynisk.

Se denna dokumentär  "Shadow World" innan den försvinner från SVT Play. Missa inte!

Lyssna på journalisten Chris Hedges beskriver det militära maktetablissemanget som organiserad kriminalitet.Augustinus sade att hoppet har två vackra döttrar, vrede och mod. Vrede över sakernas tillstånd och mod att förändra det. Antingen tjänar man privilegierna och makten, eller rättvisan och sanningen.

Ju mer man kompromissar med dem som tjänar privilegierna och makten, desto mindre kan man tjäna rättvisan och sanningen. Rebellens uppdrag är att så rädsla bland makthavarna.

Det är bättre att gå stapplande på den rätta vägen än att med fasta steg gå vilse sade Augustinus också.

Jag har gjort mitt val. Har du?

1 kommentar:

 1. ALLA PÅGÅENDE KRIG I VÄRLDEN KAN STOPPAS FÖR GOTT INOM MAX TRE MÅNADER

  De globala oligarkerna = de 13 finansfamiljerna och deras medlöpare - som styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt - sedan mer än 100 år tillbaka - har överst på sin agenda att i all oändlighet torgföra att det finns brist på pengar. Det har dom ju lyckats bra med – därför att brist på pengar - (länk till målningen Grindslanten av August Malmström 1885 - som i ett nötskal visar hur vuxna felfostrar barn till att på liv och död hängivet kämpa för pengar) - kan nog sägas vara den allt överskuggande och världsomspännande ”religionen” i världen i dags dato. Såväl på individnivå som på nationsnivå osv.

  Men alla principer har undantag – och undantaget från brist på pengar är pengar till krig. Historiskt så har det aldrig varit något bekymmer med det – och än mindre är det så i dags dato.


  Varför ?

  Tja… – följer hen pengarnas väg så upptäcker hen att det är samma oligarker som direkt eller indirekt sponsrar krig – som tillverkar vapen och ammunition till båda sidorna i alla krig - och tjänar multum med slantar på det.

  Alla pågående krig skulle avslutas inom max tre månader – ifall oligarker ej höll igång dem. T ex krigen i Mellanöstern – som kontinuerligt har pågått sedan 1940-talet.

  Kommer det att ske inom överskådlig tid ?


  Jag är halvvägs 150 år LivsErfaren – och kommer med en dåres envishet att så länge som jag fortfar att andas att torgföra att brist på pengar är en ren bluff – som bör förpassas dit där den hör hemma = soptippen. Jag har bl a ett blogginlägg om det som jag har namnat: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV - ELLER ?”

  SvaraRadera