lördag 28 maj 2016

Om att utgå från känslor istället för förnuft - Gästinlägg

Ännu ett läsvärt och tänkvärt gästinlägg av min vän Bechir Rabani (bördig från Syrien):

Well, låt mig fråga er detta: Om vi ifrån Mellanöstern eller Afrika inte ens kan enas eller hålla fred med länder/religioner/kulturer sinsemellan. Alltså med länder som är 80% lika varandra i den regionen.

HUR I HELVETE TROR DÅ SVENSKARNA ATT DE SKA LYCKAS?

Landet där man varnar för fartkameror innan kameran kommer. Landet där man håller "våldtäkt-kurser", där man lär män att inte våldta, likt ett jävla högskoleprov.

Hur fan har man tänkt att fösa ihop kulturer som är varandras motpol på en liten plätt kallad Sverige? Man liksom bara dumpar av folket här och hoppas på det bästa, att allt ska lösa sig självmant utan varken integration el anpassning pga brist på resurser och struktur. För dom som förespråkar detta bor inte i närheten av det. De "bryr" sig enbart på avstånd.

Jag brukar använda kaffemaskins-principen. Där kannan representerar Sverige, filtret representerar integration/språk/anpassning, kaffet utlänningar och vattnet svenskarna. I en sund invandring/flyktingpolitik så går kaffet sakta ut genom filtret med hjälp av vattnet och blandas ut fint och jämnt i kannan. I dagens invandring/flyktingpolitik så har man tagit bort filtret och häller kaffet rakt ner i kannan utan som helst hjälp av vattnet. Det bara ligger där som en enda stor klump och man hoppas att någon dag kommer den klumpen att bli drickbar.

Vilket är ett rent jävla nonsens eftersom man fortsätter att fylla på med kaffe i samma kanna år efter år. Ingen vill röra kaffet med tång, utan stapla det på högar ute i förorter där det i många fall redan liknar det folket flydde ifrån. Från en misär till en annan. Så länge de hålls borta från "hjälparnas" områden så klassas detta som en lyckad migrationspolitik.

Man håller på att skapa en vulkan av förakt, kulturkrockar, extremism, skev kvinnosyn, skev syn på hbtq folk, våld och kalla attityder. Detta är resultatet när hycklare driver på politiken. Detta är resultatet när man utgår ifrån känslor istället för sitt förnuft.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar