lördag 30 april 2016

Om bröd och skådespel

Dick Harrison skrev i SvD den 11/9 2014 följande:

Varifrån kommer den berömda termen ”bröd och skådespel”? Dessa två ting lär, enligt ett berömt talesätt, ha varit det enda som invånarna i det antika Rom brydde sig om. Vet vi vem som hävdade det, eller rör det sig om ett anonymt citat?

Uttrycket lyder på latin, i den sedvanliga ackusativformen, panem et circenses. Den bakomliggande betydelsen, när citatet används idag, är att Roms herrar kunde hålla sina undersåtar på gott humör på konstgjord väg, genom att förse dem med mat och nöjen, exempelvis spannmålsutdelningar och gladiatorspel. Om befolkningen blidkades på detta sätt kunde politikerna göra som de ville, till exempel låta sig korrumperas och föra krig för egen vinnings skull. I överförd bemärkelse har citatet använts om många samhällen där politiker utnyttjat samma taktik.

Detta förfaringssätt har sjuklöverns politiker och globalisterna (Khazarmaffian) adopterat fullt ut. Ständigt matas via den media som Khazarmaffian äger med "nyheter" som skall hålla oss upptagna i sociala medier och vid fikaborden så vi missar det som INTE rapporteras i media och som vi egentligen borde lägga energin på att diskutera.

Nämligen hur vi skall stoppa införandet av Khazarmaffians New World Order och hur vi skall kunna stoppa deras planer på en totalitär global kommunistdiktatur, förslavande av världens befolkning och folkmord på större delen av världens befolkning. Slavar är vi ju redan under banksystemet och därmed också under Khazarmaffian. Läs Michael Thudéns utmärkta inlägg med titeln "Ett nytt penningsystem" här och ladda ner och läs den pedagogiska pdf-fil som Michael sammanställt från denna sida.

Den globala eliten (inkluderande vår politiska adel) har själva sett till att de kommer att klara sig bra när världen kollapsar i våld, förföljelse, interneringar och organiserat massmord.

För att vi inte skall förstå och se vad som egentligen pågår bakom kulisserna så håller de oss sysselsatta att debattera trams som krav på Stefan Löfvéns avgång och SD opinionssiffror.

Hade vi levt i en demokrati hade detta varit relevant att diskutera och engagera sig i, men nu lever vi de facto i en begynnande totalitär kulturmarxistisk diktatur.

Allmänna val har inte längre en funktion utan den globala makteliten bestämmer allt på sina Bilderbergmöten och andra möten. Även vem som skall bli statsminister i Sverige bestämmer de, sedan riggas valsystemet genom valfusk så att vi skall tro att det är folket som valt statsminister.

De flesta är inte ens medvetna om detta då de bara läser och tittar på mainstreammedia.

Vi som utsätts för deras bröd och skådespel skall invaggas i en illusion av demokrati där vi skall förledas att tro att vi kan påverka vår framtid genom allmänna val. Hoppas på valet 2018 för en förändring som inte kommer att komma. Allt är bara bröd och skådespel åt folket.

Vi kan inte påverka ett smack om vi inte först genom folkligt uppror krossar deras planer på att förslava oss alla. För att detta skall vara möjligt krävs att människor blir medvetna. Vad gäller EU börjar människor vakna vilket är mycket glädjande. Medborgarna i UK visar kanske vägen? Läs här.

EUs överstatlighet innebär att vi inte ens kan bestämma över vår egen lagstiftning. Inte ens kan värna våra gränser. EU tillkomst och skeenden i Europa följer helt Kalergiplanen och de flesta svenskar har ingen aning om vad detta kommer innebära för deras egen framtid och framför allt för deras barn och barn-barns framtid. Konsekvenserna är så fruktansvärda att man överhuvudtaget inte kan prata om en framtid.

Nej, bröd och skådespel räcker gott för Svensson just nu. Idol på TV 4, Melodifestivalen och annat fördummande trams från mainstreammedia räcker gott.

En dag, väldigt snart, kommer illusionen att spricka och vi får alla uppleva den nya världsordningen som de planerat åt oss. De som överlever kommer nog att ångra att de inte förstod bättre vad Kalergiplanen och Khazarmaffians globalistagenda innebar när det fortfarande fanns en chans att stoppa processen, utan istället var upptagna med maktelitens bröd och skådespel.


1 kommentar:

  1. Preston James och några andra har ett antal artiklar i samma vinkel:
    http://www.veteranstoday.com/2015/12/31/has-the-globalist-nwo-plan-become-a-titanic-headed-for-an-iceberg/

    SvaraRadera