tisdag 23 februari 2016

Om Olof Palme och ubåtar - Gästinlägg

Detta är det andra gästinlägget om epoken Olof Palme av David Fredin. Det första, om mordet på Olof Palme, hittar du här. Över till David:

VISST SLÄPPTE OLOF PALME UT RYSK UBÅT OCH DET VAR INGA MINKAR

Jag har vid några tillfällen, inför 30-årsdagen av Palme-mordet, skrivit några FB-artiklar i ämnet - nu kommer ännu en med ny information.

Ulf Dahlsten, Palmes statssekreterare 1983-1986, menar "att dådet (mordet på Palme) var inhemskt och att det ytterst var hatet som dödade honom. Det är den obekväma sanningen om mordet på Olof Palme".

Palmehatet alltid oförklarligt - GRU-agent i (s)-högkvarteret

Dahlsten har fel och hela hans krets medarbetare pekar alltid på ett "namnlöst oförklarat hat” som aldrig blir förklarat för åhöraren.

Jag var aktiv under det Kalla Kriget med informationsinhämtning och fann Palme inte bara obehaglig utan en trolig landsförrädare. En rysk ubåt släpptes ur Hårsfjärden 1982,

Palme gjorde detta efter ett besök på (s)-högkvarteret av GRU-generalen Milstein, rapporten här om kom till en av mina vänner som hade en källa som känt igen Milstein i (s)-högkvarterets hiss.

Palme släppte ubåt - försvarsstabschefen utreddes av sina egna.

Palme gav ordern om släppandet av ubåten 1982 före han blev statsminister – den 7 oktober. Ordern gick via försvarsstabschefen Bror Stefenson. På grund av detta utredes han av sin egen organisation.

Konstigheterna kring ubåtsjakten vidimerades av översten Lars Hansson som jag samtalade med då på 1980-talet.

Inte heller var ubåtarna mink, som senare flera officiella svenskar hävdat. Mink simmar inte i stim och ger inte den sonarbilden”, sa en marinaställd till mig efter aktuell debatt.

Lögnen som "statsreligion" i vår svenska stat.

Svenska staten ljuger upprepat och mycket om det mesta känsliga har jag erfarit.

Senast blev islamisters vapenlager, en depå tillhörande ”Hells Angels”. Sådant är vårt Sverige, där fri debatt aldrig gäller de fakta vänstern starkt ogillar se publicerat.

Närmast sanningen

Den som kommit närmast att förmedla sanningen om Palme är före detta avdelnings-chefen vid SÄPO, Olof Frånstedt.

Han berättar i en Youtube-intervju att MI6-chefen, samt CIA-chefen, bägge gav belägg för att Palme arbetade för KGB och därmed även för PLO (inte minst PLO:s försök att etablera ett mini-Palestina. Palme verkade som inflytelseagent gentemot svenskar i detta syfte.)

Men uppgifterna från herr Frånstedt uteblir från hans memoarer, så illa fungerar pressfriheten i Sverige idag sedan många år.

Däremot nämner Frånstedt i sina memoarer att Palme önskade att SÄPO avbröt samarbetet med CIA, för att ta upp ett samarbete med KGB! Givetvis gjorde inte Frånstedts avdelning det.

Men en memoarbok som inte recenseras i TV blir inte uppmärksammad på rätt sätt. Så kan svenska makteliten andas ut – igen. Men sanningen gröper ur stenen, droppe efter droppe.

Bevisen mot Palme

Det finns idag bevis för att Palme värvades till KGB, en uppgift från Anatoly Golitsyn (stationerad i Finland) parat med uppgifter ur KGB-arkivet identifierar Olof Palme som en just värvad agent 1962, en av fyra-fem medarbetare i den svenska statsrådsberedningen.

Major Vasilij Mitrochin arbetade som arkivarie i KGB:s centralarkiv, han skrev för hand av material som han tog med sig efter sitt avhopp.

En uppgift rör en speciell svensk bland KGB-filerna.

Där står: ”Medarbetare i svenska regeringskansliet, värvad 1962 i Finland. Samband har upprättat mellan honom och KGB i Moskva”.

Men våra Politiskt Korrekta media kommer inte skriva om dessa ting, att bevara lögnen är angeläget, och att skydda Palme-arvet: UD:s propagerande för en palestinsk stat, en KGB-operation.


5 kommentarer:

 1. Jag kan ingenting om detta. Dock så verkar uppgiften om minkar högst osannolik. Jag kommer väl ihåg den

  SvaraRadera
 2. Jag jobbade som sjöofficer på Stabsfartyget Visborg och var den som förde loggbok under ubåtsjakt tiden i Hårsfjärden mfl. Och jag kan intyga att Palme gav order till hela försvaret om att vi inte fick skada eller stoppa främmande föremål. Dåvarande chef för kustflottan var ombord på samma fartyg som jag själv och kom fram till mig personligen efter att han framfört Olof Palmes order. Inget av detta som jag nu säger får antecknas i loggboken. Där efter ger han en personlig order till rorsman att om ubåten ev. Skulle gå i utlägg skulle vi försöka rammade den och kalla detta för en olyckshändelse. Vidare kan jag avslöja att vi såg ubåtar och deras minifarkoster vid flera tillfällen. Men var förbjudna att beskjuta dessa. Vi var tvungna att släpp förbi dem. Allt tal om fångstnät mellan öar som pressen påstod fanns. Var bara bluff allt ihop. Vi hade enbart elektomagnetiska vajrar som registrerade när undervattens farkoster passerade. Inget av det som media förmedlade var sant.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Pierre: Intressant att höra din berättelse. Hur kunde du veta att ordern var direkt från Palme, det var ju Bror Stefansson som gav den!? Vad säger du om teorin att det i själva verket var en NATO-ubåt som släpptes ut? Sådan teori har ju förts fram på ett trovärdigt sätt av tex journalisten Borgnäs och även denna artikel av Anders jallai är intressant http://www.jallai.se/2013/02/harsfjarden-1982-ett-landsforraderi/

  SvaraRadera
 5. Rekommenderar Ola Tunanders bok. Det svenska ubåtskriget. Det mesta talar för att CIA drev en maskirovka mot Sverige. Svenska folket lurades tro att det var ryssen som lurade i vassen. När västubåtarna släpptes ut av Bror Stefensson trodde många svenskar så klart att palme var landsförrädare i tron att det var sovjetiska ubåtar som släpptes ut. De som mördade palme var lika lurade som svenska folket.

  SvaraRadera