onsdag 9 december 2015

Om kollektiv relativisering och hat i samhället

En artikel i Avpixlat idag inspirerade mig till detta inlägg. Det är allt för vanligt att människor relativiseras och stämplas som ett kollektiv idag. I detta fall riskerar formuleringarna att alla muslimer relativiseras till ett enda kollektiv och indirekt utmålas till judehatare utan chans att värja sig.

Detta är lika mycket hat som judehat (antisemitism) som tyvärr ökar kraftigt i det svenska samhället idag. Så till den milda grad att judar inte vågar bo kvar i Sverige längre. Läs här.

Tyvärr har artikeln rätt i en sak, att svenska samhället inte reagerar mot den ökande antisemitismen i samhället. Jag menar att de segregerade områden som finns i hela landet med sina "no-go-zones" gör att problemet eskalerar dag för dag.

Naiva politiker och media bjuder in radikala muslimer att tala för alla muslimer i Sverige i tidningsartiklar och TV-soffor. Genom att göra så så spär man på inte bara judehatet i samhället utan också hatet mot alla muslimer i landet.

Hanna Gadban är en liberal muslim som vill leva i ett sekulärt samhälle, bördig från Irak och en vän till mig. Hon hedrade mig genom att bjuda in mig till Södertörns högskola när hon mottog hedersutmärkelsen årets alumn 2013. En utmärkelse som satte igång ett hatdrev mot henne i sociala medier från s.k. "antirasister", alltså professionella hatare från extremvänstern och från radikala islamister. Läs Andreas Ericsons artikel och intervju med Hanna i magasinet Neo här.

Jag har tidigare skrivit om Hanna och hennes tro på ett sekulärt interkulturell samhälle, en tro jag delar med henne. Här är två inlägg där jag skriver om, och även citerar, Hanna och hennes kamp driven av denna övertygelse. Läs här och här.

Jag följde Hannas arbete med sin bok "min jihad - jakten på liberal islam" och jag vet att hon slet dag och natt med att få boken färdig. När boken väl släpptes, utsågs den av Per Gudmundsson på SvD till årets viktigaste bok. Något jag verkligen håller med om.

De som är mest hotade av radikala islamister är just liberala sekulära muslimer som Hanna. När hon talade på ABF-huset nyligen om sin bok, så krävdes skydd av SÄPO under hennes föredrag.

Svenska samhället och massmedia sviker Hanna och alla andra liberala/sekulära muslimer genom sin naiva och okunniga relativisering av muslimer till ett enda kollektiv där alla muslimer av gemene man framstår som potentiella självmordsbombare, våldtäktsmän och terrorister. Detta p.g.a. av man tillåter en situation där islamister säger sig föra alla muslimers talan. Detta är ett lika stort svek mot muslimer som att det svenska samhället accepterar att judehatet växer i samhället från gruppen radikala muslimer.

Glädjande nog har dock Hanna fått en plats i rampljuset efter publiceringen av sin bok. Hon har intervjuats i TV-soffor och skrivit krönikor i SvD. Läs härhär, härhär och här. Jag misstänker att Per Gudmundsson har ett finger med i spelet att Hanna fick börja skriva ledarkrönikor på SvD och jag vill verkligen tacka Per och tidningen för detta.

I den senaste ledarkrönika, med titeln "demokrati i gungning" så skriver Hanna om Magnus Norell, terrorismforskare på Utrikespolitiska institutet, och hans svårighet att hitta ett bokförlag som ville publicera hans senaste bok "kalifatets återkomst - och dess konsekvenser", samma svårighet som jag vet Hanna själv hade att hitta ett förlag som ville ge ut hennes bok.

I och med relativiseringen av muslimer som ett enda kollektiv så är frågan om Islam som ideologi hopmixad med alla de muslimer som faktiskt vill vara en del av vårt samhälle och som flytt hit från islamistiskt terror för att sen svikas av samhället när de väl kommit hit. De må ha Islam som en personlig tro, som Hanna, och detta är självklart något som faller under religionsfriheten som vi ännu har och något som hela samhället måste försvara.

Beröringsskräcken är total genom rädslan att stämplas som "islamofob" (ett begrepp uppfunnet av islamister för att ha något att kasta i ansiktet på de som kritiserar ideologin Islam) och de som lider mest av samhällets undfallenhet och beröringsskräck är de muslimer som flytt hit. Taxichauffören från Iran som jag skrev om i ett av mina tidigare inlägg (länkat ovan) är ett bra exempel. Hatet mot muslimer är massivt i sociala medier vilket ofrånkomligen leder till en mycket farlig situation i samhället.

Jag är mycket skrämd över utvecklingen i samhället och jag kräver som medborgare att regering och riksdag tar krafttag mot både antisemitismen, hatet mot Israel och det ständigt upptrissade hatet mot muslimer genom relativiseringen av dem till ett enda kollektiv.

Jag känner inte till Hannas politiska åsikt men en sak vill jag säga. Det finns inte någon i detta land som är bättre lämpad att vara integrationsminister än Hanna. Kompetens i en så här viktig fråga borde gå före partitillhörighet, så oavsett hur det parlamentariska läget ser ut borde kompetens sättas i första rummet. Den rödgröna regeringen avskaffade integrationsministern, men oavsett vem som vinner det extraval som måste komma så är Hanna den person som landet behöver som integrationsminister.

Hanna borde enligt min uppfattning redan år 2014 utsetts nationell samordnare mot våldsbejakande extremism istället för Mona Sahlin som saknar kompetensen för detta jobb. 

Något som liberalen Jenny Sonesson, tidigare sakkunnig i regeringskansliet för våldsbejakande extremism, håller med om. Läs här. 

Mona Sahlins inkompetens och naivitet leder Sverige mot kaos, våld, inbördeskrig och i värsta fall ur ett europeiskt perspektiv, ett nytt folkmord på muslimer som hämnd för det folkmord på kristna som extremisterna i IS just nu genomför, och som inte fördöms vare sig av regeringen eller den svenska kyrkan utan istället möts av total tystnad och undfallenhet.

Något som är mycket positivt är att det nu finns en muslimsk reformrörelse som har utarbetat en deklaration om att reformera islam. Läs här

Men radikal islam har fortfarande tolkningsföreträde är ett mycket stort hot mot oss och de många muslimer som vill bli integrerade i vårt samhälle. Titta på denna video och blunda inte för problemet. Stötta istället muslimer som Hanna och KRÄV av våra politiker att de gör allt för att stötta muslimer som Hanna. 

Lyssna också på Raheel Raza, en sunnimuslim i videon nedan:

"It's time for a honest conversation, about one of the most important issues of our time. By silence in the debate about radical islam´s beliefes we are abondoning our own core beliefes of truth, free speech and tolerance. And we are abonding human rights in favour of political correctness".
Läs också Hannas artiklar på Ledarsidorna.se här samt Johan Westerholms recension av Hannas bok här.

Som läget är nu sviker Sveriges regering både judarna, muslimerna. de kristna och svenskarna genom sin oförmåga att kalla en spade för en spade. Alla blir förlorare, utom de radikala muslimerna, salafisterna, som Hanna skriver om i sin bok.

Köp Hannas bok och läs den. Själv har jag köpt den både som e-bok och som tryckt bok. Se till att du blir upplyst så du förstår hur det egentligen ligger till. Regeringen eller Mona Sahlin kommer inte att hjälpa dig med detta som det just nu verkar utan fortsätter att vara nyttiga idioter åt islamisterna.