tisdag 13 oktober 2015

Gästinlägg: När ord och meningar upprepas

Min vän Gunnar Malmström kontaktade mig idag och berättade att han har jobbat ett tag på en text.

Han frågade om jag vill publicera den på min blogg. Jag sade först nej då jag planerat att avsluta den.

Självklart med den respekt jag har för Gunnar så gör jag det ändå.

Gunnar är en särdeles klok karl, 70+, med mycket privat och professionell livserfarenhet och därför värd att lyssna på. Därför har han förekommit på min blogg tidigare. Lämnar nu över till Gunnar:

"När meningar upprepas från olika personer är det inte längre fråga om förflugna ord eller meningar, tvärtom visar det på medveten upprepning i syfte att påverka i en eller annan form.

Under ett antal år har ett uttalande legat som ett mantra och en förolämpning mot Sveriges befolkning av landets politiker på högsta nivå. Lägg märke till att orden kommer från två statsministrar Fredrik Reinfeldt tillika partiledare för moderaterna och Stefan Löfven tillika partiledare för Socialdemokraterna.

En minister tillika partiledare Bengt Westerberg för Folkpartiet. Mona Sahlin, minister och tilltänkt partiledare för socialdemokraterna.

Bengt Westerberg ansåg att (se understruken text nedan), uttalandet följdes upp senare av Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt och nu senast av Stefan Löfven.  

Svenska folket saknar kultur och traditioner

Jag förmodar att en överväldigande majoritet av svenska folket instämmer i min uppfattning att det känns enormt skönt att vara helt traditionslös och kulturbefriad, vilket i och för sig är en nations och samhällskultur. Eller?

Inte för en sekund tror jag att det finns en majoritet av svenska folket som är beredda att byta ut landet Sveriges medmänskliga traditionslösa kultur.

Spåren och verkligheten av olika kulturers påverkan inom nationer och samhällen på olika håll i världen förskräcker minst sagt framför allt inom den islamistiska och muslimska världen. 

Inom ett antal av de Afrikanska länderna förkommer kulturella inslag som de flesta svenska kvinnor knappast sympatiserar med än mindre är villiga att ta del av för egen existens och livssyn.

OM nationen Sveriges av i dag ledande regering och politiker utgår från att nationens medborgare är mer eller mindre undermåliga världsmedborgare så kan jag inte se en enda anledning till att sträva efter poster som statsministrar eller ministrar över en så genuint traditionslös och sovande nation enligt (Fredrik Reinfeldt och ledande nymoderater) och i dag påhejad av Folkpartiet och socialdemokraterna.  

Men så förhåller det sig inte i något avseende. 

Nationen Sverige har under de sista århundradena utmärkt sig som en socialt och intelligent nation. 

Tekniska geniala och användbara tekniska framsteg som imponerat på resten av världen har genomförts av personer med efternamnet Svensson, Johansson, Erikson, Andersson och många fler med genuina svenskklingande namn. 

Industrier med världsrykte har producerat varor av högsta tekniska standard. 

Nationen Sverige har hyllats internationellt för omtanke om sina medborgare oavsett efternamn eller härkomst.

Nationens sociala system har byggts upp av framåtriktade tankar och lösningar för den enskildes bästa, standarden på bostäder och infrastruktur var och är fortfarande världsledande.

Slutsats, det förhåller sig till det motsatta, politikerna i Sverige under de sista 30 åren är problemet. 

Huvuddelen av dem är mer eller mindre samhällsfrånvända en stor del av dem tyvärr mer eller mindre begränsade å huvudets och förnuftets vägnar. 

Politiska floskler har fått ersätta bristen av förutseende och intelligens. Men värst av allt är att det uppstått en politisk adel där manipulation och korruption ersatt intelligens och förutseende. 

Som kronan på verket har den politiska adeln fått för sig att arvet inom kungahuset bör avskaffas parallellt med att den politiska adeln säkrar tronföljden inom landets högsta politiska ledning med egen avkomma, med i de flesta fall totalt undermåliga förmågor att leda en nation. 

Som en konsekvens av eget undermåligt handlag anser majoriteten av undermåliga politiker att det är det svenska folket som är problemet och därmed bör försättas som en form av andra klassens individer. 

Läs och förstå följande uttalande av en statsminister, landet Sverige tillhör inte svenskarna. Landet Sverige tillhör migranter och invandrare. 

Därefter följer, Svensk industri är ett särintresse och avslutningsvis. Svenska försvaret är ett särintresse för militären.


Kan mer föraktfulla uttalande fällas över den nation som stått för livsuppehälle och framtid av en statsminister, förmodligen grovt missanpassad inom nationen?

Fredrik Reinfeldt, numera före detta statsminister, lämnade helt fegt lämnade över en nation i spillror för andra att städa upp och försöka återupprätta. 

Tyvärr är efterföljaren av samma låga kvalité beträffande kompetens och övriga krav för att leda en nation, tillika utsedda regering av personer som till sin huvuddel består av just det som Sverige minst av allt är i behov av."

Reflektera gärna över vad Gunnar skriver. Gunnar och jag har båda en gång svurit en soldated att försvara Sverige och demokratin. Något jag skrivit om här. Respekt och honnör kapten Malmström! 

Du är förvisso pensionerad sedan länge, men en ed är alltid en ed. En vän är alltid en vän. Tack för din text. 

Se också mitt tidigare inlägg om oikofobi