lördag 13 juni 2015

Om framtiden för våra flickor och kvinnor

Det fruktansvärda mordet på 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle har skapat en stor nationell sorg som manifesteras i sociala medier idag. Ett exempel är denna FB-grupp som snart är uppe i 5000 medlemmar när detta skrivs. Och detta under några timmar bara. Jag har aldrig märkt något liknande på Facebook. Det har även uppstått andra grupper. Sök på Lisa Holm på Facebook så ser du.

Lisa blev ännu ett meningslöst offer för våld mot kvinnor och flickor. Vem eller vilka hennes mördare är, är inte klarlagt när detta skrivs, men uppgifter säger att det handlar om tre män med utländsk härkomst.

Mordet på Lisa sätter strålkastarljuset på ett mycket tragiskt samhällsproblem som drabbar unga flickor i Sverige 2015. För invandrarflickor är sommaren en tid full av skräck. De riskerar att bli bortgifta till äldre män mot sin vilja. Här kan du läsa om detta hos Ingela Karlsson, och där finns även länkar.

För svenska flickor och kvinnor är skräcken en annan då uppgifter från 2012 (annan källa än flashback saknas - länken till metro är död) angav att 25% av alla flickor/kvinnor mellan 16-75 år kommer att bli våldtagna under sin livstid.

Hur det än är med denna uträkning så visar siffror från Italien att 77% av dessa våldtäkter utförs av muslimer vilket du kan läsa om här. Artikeln är från 2013 så man kan anta att siffran har stigit något sedan dess p.g.a. massinvandringen från MENA-länder till Sverige. Så här ser statistiken ut nu enligt färska uppgifter från BRÅ. Notera den kraftiga uppgången sedan 2012.

I koranen står det i princip i flera stycken om att lättklädda kvinnor får skylla sig själv om dom blir våldtagna, d.v.s folk som klär sig normalt, alltså inte i muslimska könsdegenererande plagg. Traditionen om täckt klädsel för muslimska kvinnor går tillbaka till Mohammeds tid. För en muslimsk man var det tillåtet att våldta slavinnor, men inte muslimska kvinnor. För att skilja dessa kvinnogrupper åt infördes täckande klädsel för muslimska kvinnor så att de inte skulle våldtas av misstag. Läs här.

Vilka/vem som mördat Lisa får vi förhoppningsvis reda på en dag. Det behöver inte vara muslimer utan kan lika gärna vara en eller flera svenska förövare. Jag vill inte spekulera om detta. Vi får dock hoppas att maximalt straff utmäts för de/dessa förövare när de hittas. Viktigt att säga är att man inte skall dra några slutsatser innan utredningen är klar och dom i målet fallit.

Vad vi kan hoppas på är att Lisa Holms död inte var förgäves och att hennes fruktansvärt tragiska bortgång hjälper till att fokusera på det samhällsproblem som Sverige måste hantera politiskt. Vi KAN INTE acceptera denna utveckling i samhället och vi MÅSTE ställa krav på politikerna att bryta utvecklingen. Invandrarkvinnor eller infödda svenska kvinnor är lika utsatta, fast på olika sätt.

Vad kan du då göra? Bli medlem i GAPF och stöd Sarah Mohammad och hennes kamp för hedersrelaterat våld. Läs här. De får ringa stöd från staten för sin otroligt viktiga verksamhet, så din hjälp behövs. För din svenska dotter då? Förutom att rösta bort de politiker som låter denna utveckling fortsätta, så är mitt enda råd att skicka din fru/dotter på självförsvarskurs och skaffa ett repellerande lagligt självförsvarsvapen som pepparspray.

Vila i frid Lisa Holm, och du kommer aldrig att glömmas av mig. Aldrig. Jag kommer att tända ett ljus för dig i kväll klockan 2000, och varje år framöver vid samma datum och samma tid. Redan inskrivet i almanackan för 2016. Tänd ett ljus för Lisa.

Många andra människor kommer att göra detsamma. Evenemanget på FB om detta är när detta skrivs uppe i ca 11000 människor som kommer att göra detsamma för dig i kväll Lisa. Du dog inte förgäves. Du kommer inte att glömmas Lisa. Vila i frid och kram till dig där på andra sidan. Mitt stora deltagande till dina föräldrar och vänner.