söndag 6 december 2015

Om stressen att inte räcka till

Ett nytt gästinlägg av Helene Rose. Läs och reflektera.

Då utbryter stressen! Stressen att inte räcka till! 

Bytte skola från det mångkulturella kaos till en liten 'Bullerbyskola' rena drömmen för min dotter men det är otäckt med alla boenden häromkring. Vi bor 100 meter från en gymnastiksal som numera är flyktingboende (dock har vi inte sett mycket av dem än) men vi är inte ute på kvällarna. 

Cykelvägen till skolan är förbi migrationsverket och hemmet för ensamkommande 'flyktingbarn'! Nu ska man inte överdriva sin rädsla för flyktingar men som läget är måste man vara vaken för det som händer i många stadsdelar. 

Har faktiskt köpt en typ hijab som hon har under hjälmen när hon cyklar till o från skolan! Allt för att skydda henne! Ja det är faktiskt ett skydd! Känner att ett långt blont hår sticker i ögonen och uppfattas fel av muslimer oftast män men även kvinnor. 

Det här gör så vi svenska föräldrar blir tokstressade, p.g.a. det eskalerade våldet och våldtäkterna samt rån! 

Måste följa barn till och från skolan varje dag trots att de går i mellanstadiet/högstadiet, kan inte lämna barnen ute ensamma för lek och fritid måste alltid ha ögonen på dem. Dessutom skall arbete och hem skötas! 

Jättebra nu kan regeringen och försäkringskassan vänta sig flera sjukskrivningar p.g.a. utbrändhet! 

Sanningens ord!!!


19 kommentarer:

 1. Jag bifogar en länk till Helene Rose som kan vara till hjälp när hon ska läsa dagsaktuell information och därefter avgöra sitt agerande: http://www.skolverket.se/skolutveckling/resurser-for-larande/kollakallan/kallkritik

  Inlägget baseras på fördomar och hörsägen vilket i övrigt gör inlägget irrelevant.

  SvaraRadera
 2. Har man inte haft barn på den mångkulturella skolan vi hade vårt barn så vet man ingenting och det finns en anledning till att alla svenska barnen har flyttat därifrån. Och alltid detta återkommande källkritik! Källkritik när det är faktum hur situationen är, bråk på hemspråk så det eskalerar ut i slagsmål på golvet i klassrum och skriker rasist till lärare så fort de blir tillsagda. Sjukskrivna lärare! Hot och våld är en vardag i de segregerade skolorna. Inlägget är vår sanning baserat helt på egna erfarenheter och upplevelser under flera års tid med samråd med andra föräldrar och barn som också bytt skola. Vår sanning mitt barns sanning och den kan du inte ta ifrån oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker inte ta från dig din sanning, man kan tro på det man vill, men det bortförklarar inte att ditt inlägg är irrelevant i en större debatt om svenskt flyktingmottagande/svensk migrationspolitik. Du drar slutsatsen att det är det svenska flyktingmottagandet som är anledningen till ökade våldsbrott och våldtäkter, men enligt BRÅ så finns det inget "eskalerande våld" och brott inom denna kategori har minskat. Gällande statistisk över våldtäktsbrott rekommenderar jag första kommentaren i inlägget två inlägg nedanför.

   Vi lever idag i ett av de säkraste samhällen någonsin, rent statistiskt. Din "sanning" har ingen grund i rena fakta och därför blir din subjektiva uppfattning inte relevant i en diskussion som bör hållas på samhällsnivå.

   Lycka till med kränktheten.

   Radera
  2. Herregud vilket fruktansvärt , världsfrånvänt ock oförskämt svar till den här och alla andra mammor i Sverige i dag. Man tror inte sina öron - du cjs måste sitta i regeringen!!!!!

   Radera
  3. Herregud vilket fruktansvärt , världsfrånvänt ock oförskämt svar till den här och alla andra mammor i Sverige i dag. Man tror inte sina öron - du cjs måste sitta i regeringen!!!!!

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Margot, på vilket sätt är svaret världsfrånvänt och oförskämt? Det står ju klart och tydligt att Helene får tro på vad hon vill. Dessutom finns det inget i kommentaren som syftar till alla mammor i hela Sverige och jag tvivlar på att du är utvald att föra alla Sveriges mammors talan. Jag tycker snarare att det är fruktansvärt, världsfrånvänt och oförskämt att påstå att majoriteten av invandrare/flyktingar är kriminella och våldsbejakande. Helene skriver i sitt inlägg att svenska föräldrar är stressade över att inte räcka till. Sanningen är att de flesta inte ens kan föreställa sig det som många föräldrar har genomgått för att skydda sina barn från krig och terror. De vill bara komma till Sverige för att ge sina barn och sig själva en framtid som inte består av en säker död. Det sista de behöver är att komma till ett av världens tryggaste länder och få sina bostäder nedbrända.
   Jag tycker att cjs skulle passa alldeles utmärkt i regeringen.

   Radera
 3. Politiker eller journalister lever inte i den verklighet de uppger sig beskriva och därför förlorat kontakten med folket och samhället.
  Att Sverige anpassas efter muslimska seder och bruk, från att ha varit ett land där religiositet varit på stadig tillbakagång. Att vi har runt 700 000 muslimer varav minst 300 islamistiska extremister redo att begå terrordåd både i Sverige och på export, att fler och fler "svenskar" grips för terrordåd, att upploppen och otryggheten i förorterna ökar och sprider sig, att det hela tiden slås nya rekord i grova och grymma brott.
  Brottsstatistiken talar sitt eget tydliga språk, i form av Brottsförebyggande rådets rapporter 1996:2 och 2005:17, som dels visar att utrikes födda och barn till utrikes födda är kraftigt överrepresenterade. Dessutom visar den att överrepresentationen ökade från 1996 till 2005. Det är inte rasism att erkänna detta.

  BRÅ har nu valt att sluta publicera statistik över gärningsmännens ursprung, då Brottsförebyggande rådet tydligen tycker det är oviktigt för brottsförebyggande åtgärder vilka det är som begår brotten, en tämligen unik inställning för en myndighet som BRÅ.
  Goda avsikter garanterar inte en lycklig utgång!

  Om du vill prata om konsekvenserna av invandringspolitiken vore det förstås ärligast med fakta på bordet!

  SvaraRadera
 4. Nej jag kan inte tala för alla mammor eller pappor i Sverige men jag känner tillräckligt många för att bli förbannad över att du kan nonchalera deras oro och för att du kan påstå att Sverige är "tryggare än någonsin"
  Man behöver bara öppna vilken tidning som helst för att förstå hur befängt det påståendet är.
  Därtill kommer den osäkerhet och vanmakt som kommer av att inte kunna lita på att man tas på allvar och att så mycket mörkas av både regering och media.
  Och det är INTE att barnfamiljer ska göra våra barn illa som oron gäller - det trodde jag alla förstod!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har absolut inte nonchalerat några föräldrars oro, jag har all förståelse för att föräldrar är oroliga för sina barn. Det är en del av att vara en bra förälder. Däremot tycker jag inte att det är okej att lära sina barn, som i det här fallet, att vara rädd för invandrare. Att Sverige är tryggare än någonsin är inget påstående, det är fakta. Dagens samhälle har aldrig varit mindre våldsamt än nu. Skillnaden är förstås att idag har vi media och teknologi, som kan berätta för oss om allt hemskt som händer över hela världen och även i minsta by i Sverige. Den tillgången till information fanns inte förr och därför uppfattas det som att det pågår mer våld runt omkring oss. Helt enkelt för att vi inte visste om att det hände förut. Här är en källa på detta: http://www.dn.se/nyheter/sverige/trots-allt-det-dodliga-valdet-minskar/ men jag antar att du tillhör de läsare som hävdar att siffrorna är påhittade. Det enda som har ökat inom kategorin dödligt våld är gängrelaterade bråk, ett tips är att hålla sig borta från sådana människor så ska risken för att utsättas inte vara speciellt hög.


   Alltså jag vet inte hur paranoid man måste vara för att hävda att både regering och media mörkar saker som detta (här förväntar jag mig att du kommer kalla mig naiv och att jag ska vakna upp ur mörkret).
   Nej, men det är ALLA invandrare som drabbas av eran inställning, även barnfamiljer. Det är också ensamkommande flyktingbarn, som Helene även skriver om i inlägget, vars "bostäder" bränns ned.

   Radera
  2. En kvinna med sitt barn flyr från krig och elände.
   När hon kommer till ett flyktingboende här i mellansverige så försöker 30 män våldta kvinnan och döda barnet för att hon inte har haft sin man i resesällskap. Hon ska straffas säger gruppen av män.

   Nu undrar jag om vi svenskar fullständigt skiter i vad som händer bland de nykomna!?

   Är det här ett vedertaget handlande bland de som kommer hit?

   Är det religionen som gör att de anser sig ha rätten att göra detta fasansfulla?

   Om detta är ett undantag, varför var dom då 30 män?

   Får inte kvinnor fly från krig?

   Är det därför det mest bara är män som flyr hit till Sverige!?

   Varför reagerar inte ansvariga politiker, varför löper inte medierna amok?
   Varför är det en kompakt tystnad, kanske speciellt ifrån svenska kvinnor som normalt annars inte drar sig för att kommentera samhälleliga problem?
   Törs inte vi svenskar ställa frågor?
   Hur många kvinnor ska behöva våldtas innan vi går man ur huset för att säga att nu räcker det? Källkretik på media och DN efterlyses då journalister har politiskt direktiv från högre ort.

   Radera
  3. Det är en fruktansvärd händelse, men du kan inte på allvar mena att 30 representerar en hel kultur. Självklart är detta ett undantag eftersom det avviker från majoritetens handlingar. Då vill jag påstå att 100 % av dem var MÄN. Är det kanske en manlig kultur som gör att de anser sig ha rätten att göra detta fasansfulla? Jag ser inga muslimska kvinnor göra samma sak... Då ligger min teori närmre till hands eftersom det finns svenska män som gjort liknande saker.
   Journalister har en skyldighet att förhålla sig till sanningen och att vara objektiva i sin rapportering.

   Radera
 5. Nej jag kan inte tala för alla mammor eller pappor i Sverige men jag känner tillräckligt många för att bli förbannad över att du kan nonchalera deras oro och för att du kan påstå att Sverige är "tryggare än någonsin"
  Man behöver bara öppna vilken tidning som helst för att förstå hur befängt det påståendet är.
  Därtill kommer den osäkerhet och vanmakt som kommer av att inte kunna lita på att man tas på allvar och att så mycket mörkas av både regering och media.
  Och det är INTE att barnfamiljer ska göra våra barn illa som oron gäller - det trodde jag alla förstod!

  SvaraRadera
 6. Källkritik på vad? Enligt BRÅ (brottsförebygganderådet) så är 99,96% av alla svenskar inte misstänkta för våldtäkt medans 99,78% för invandrare.

  Källa på det?

  Djävla siffertrollande för att lägga rökridåer.

  Alltså enligt BRÅ är 0,04% av svenskarna och 0,22% av invandrarna misstänka för våldtäkt. Detta innebär att invandrare i mer än fem gånger högre uststräckning än svenskar misstänks för våldtäkt.

  Vi knådar vidare...
  0,04%=1/2500 vilket innebär att en svensk på 2500 är misstänk för våldtäkt.
  0,22%=1/454 vilket innebär att en invandrare på 454 är misstänkt för våldtäkt.

  Väldigt finurligt att presentera siffrorna 99,96% och 99,78% på det där viset. Det lurar säkert den breda massan .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gläder mig att du har börjat använda pålitliga källor, tack! Jag skulle dock vilja veta varifrån du har fått att Sverige anpassas efter Islams seder och bruk, är detta något som drabbat dig personligen i din vardag? Jag vill minnas att det var västländerna som under kolonialtiden, och fortfarande idag, försöker tvinga på kristendom, språk och kultur på andra länder. För ett dagsaktuellt exempel se bland annat USA och Afghanistan.
   Ja alltså nu är det ju så att det står MISSTÄNKTA och inte DÖMDA, min fakta ovan visade faktiskt på att det var fler med svenska namn som var DÖMDA för våldtäkt (även invandrare kan ha "svenska namn" absolut). Det kanske finns en anledning till varför det är fler invandrare som misstänkts för brott? En hint: utbredda fördomar, rasism och SD. Och alltså ärligt talat det skiljer 0,18 procentenheter mellan svenskar och invandrare, det är en minimal skillnad. Den absolut övervägande majoriteten, 99,78% är ju INTE misstänkta och bör därför inte drabbas på grund av 0,22% (som återigen endast är misstänkta och inte med säkerhet dömda). Då är det ju absolut mer befogat att vara rädd och misstänksam mot män som står för 98% av alla våldtäkter.

   Radera
  2. Den mindre smickrande statistiken finns i en ny rapport från FN-organet UNODC.
   Den visar att det i Sverige anmäls 53,2 våldtäkter per 100 000 invånare. Det är skyhögt över våra nordiska grannar. Våldtäkter per land
   Lesotho: 91,6
   Sverige: 53,2
   USA: 28,6
   Zimbabwe: 25,6
   Norge: 19,8
   Israel: 17,6
   Finland: 17,2
   Danmark: 7,3
   Kenya: 1,9
   Turkiet: 1,4
   Japan: 1,2

   Källa: Siffrorna gäller anmälda våldtäkter per 100 000 invånare och är från 2008. Listan är ett urval av de länder som ingår i UNODC:s rapport.

   Radera
 7. Det är ju jättebra! Det betyder att de svenska kvinnorna (och de män) som våldtas VÅGAR anmäla! Det säger absolut ingenting om hur många våldtäkter som faktiskt begås då det i andra länder aldrig anmäls eller mörkerläggs då kvinnorna skuldbeläggs och därför inte vågar anmäla. Det räcker inte att du visar upp massa siffror och statistik, du måste även förstå vad dessa betyder.

  SvaraRadera
 8. Norge där går media ut med sanningen vilket de inte gör här i Sverige (i Sverige måste du vars politiskt korrekt och tycka tänka PK) annars kan du bli av med tex arbetet. Se Journslisten Marcus Birro. Läs Alternativ media och utländsk media då får vi veta sanningen! shttp://www.cbn.com/cbnnews/world/2011/august/culture-crisis-norway-tackles-muslim-immigration-/?mobile=false. https://m.youtube.com/watch?v=fGDb5Nh3W_8

  SvaraRadera
 9. I augusti i år attackerades en polisbuss med handgranat i Tumba utanför Stockholm. I den satt poliser. Det var ren tur att ingen dog. Det pågår ett krig mot polisen i Sveriges utanförskapsområden. I dessa områden luras poliser ofta in i bakhåll. Brandkår och ambulans väntar med att åka på larm tills de har poliseskort. Till vissa adresser undviker polisen själva att åka, om de inte har med sig en poliseskort. Denna nya, råa brottslighet är en mycket allvarlig konsekvens av den misslyckade integrationen. Och staten har abdikerat där den behövs som mest. I tomrummet har kriminella gäng tagit över.http://www.svd.se/staten-har-abdikerat

  SvaraRadera