söndag 29 november 2015

Om ett förlorat Sverige

Jag är född på 60-talet och har därmed upplevt ett annat Sverige. Ett land där man kände sig trygg och säker, litade på varandra, myndigheter och politiker. Hur märkligt det än låter såg man på politiker med respekt och beundran över att de ville ta på sig ett så stort ansvar.

Idag är det annorlunda. Helt annorlunda och jag skulle aldrig sätta barn till världen i det Sverige som nu är.

Jag lämnar nu över till Gunnar Olofsson i ett kort gästinlägg:"Tänk om den tidens människor kunde se vad Sverige blivit idag...åkt i en tidsmaskin och upplevt vårt kulturmarxistiska svenskfientliga samhällsklimat. 

Låta den gamla stammens socialdemokrater debattera med Mona Sahlin och company, man kan ju ana vad de känt och tyckt. 

Denna destruktiva utveckling har skett successivt under decennier med början i 68-rörelsen och Palme som tog död på den ursprungliga genuina socialdemokratin på 70-talet. 

Svenska folket har sakta gradvis vant sig vid detta förfall..ungefär som grodorna som sakta kokas till döds i grytan. 

Om några människor skulle kunna förflyttas från det tidiga 60-talets Sverige till nutiden skulle de fått en kulturchock..tidsresenärerna skulle inte tro att det var sant..att de hamnat i någon slags Orwellsk mardrömslik dystopi."

Ja du Gunnar, jag är ju tidsresenär då jag upplevt 60-talet och jag känner så väl igen mig i det som Gunnar beskriver.

Det var bättre förr. Mycket bättre. Sveriges totala förfall är så sorgligt.

3 kommentarer:

 1. Oj Oj det var en sorgelig framtid du lägger fram här MH. Hittar inget fel i det du skriver här.. Men skulle gärna ge en alternativ framtid. Problemen har en förmåga att lösa sig med eller utan vår hjälp. Så har det varit i alla tider och kommer säkerligen att göra så nu med. Överbefolkningen på jorden gör att resurserna inte längre räcker till. Vetenskapen säger vår planet klarar upp till 9 miljarder människor att försörja. Vi är 7 nu fast det har börjat visa sig genom att människor söker sig till ställen där det finns mat och trygghet. Europa alltså. Så rätt du har när du säger inga barn till världen. Men inget kan stoppa den största kraften som finns. Sexualdriften. Nå vad finns det för hopp. Gud...nä knappast. Sunt förnuft kontra sexdriften. Förnuftet har inte en chans. Homo Sapiens tidevarv närmar sig sitt slut. Jorden kommer att behöva många tusen år att reparera sig efter det sista kriget som enl naturlagarna kommer att vara den enda lösningen till slut. En omstart alltså. och en ny ras startar om samma skit igen.
  Hm det här var inge vidare uppmuntrande men vem fan vill leva för evigt.

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar Morgan. Ja, det är faktiskt ännu värre. Planeten bebos nu av 7,5 Mdr människor. Överbefolkningen beror på att människor i fattiga länder skaffar fler barn än vad de klarar av att försörja. Fattigdomen beror i sin tur på av människan skapade problem som råkapitalism och Islam som är som en cancer för mänskliigheten. Du har förmodligen helt rätt i din dystopi. Moder natur kommer att se till att planeten får en omstart. Vi befinner oss nog i "End Of time" just nu. Kanske kommer partikelacceleratorn i CERN bli den effektiva massutrotningsmaskin som den kanske designades för att vara? Har för mig att en av Nostradamus profetior kan tolkas så, att framför allt norra halvklotet kommer att drabbas värst. Den som lever får se, men som du skriver. Vem vill leva för evigt?

  SvaraRadera
 3. Du menar kanske antimaterian,, Blir det en kedjereaktion i den får kanske en civilisation på en annan planet se en supernova när vårt solsystem kollapsar i. Att vår planet går under kan man förstå eftersom inget tecken på någon från framtiden har varit här. Låt oss leka med tanken 10 000 år framåt i tiden. Svårt svårt svårt. Hur år människan då?? Har meningen med livet avslöjats finns vetenskapen kvar. Och där vill jag stanna.. Absolut måste rymd och krökning av tiden vara möjlig. Och naturligtvis tidsresor. Men historien visar inte några påtagliga tecken på att så har skett. Okay Platons Atlantis och några indiantecken i Peru osv finns visserligen. Men vetenskap säger godmodigt att det är förmodligen besökare från nån Galax. Jag vet att det är ett sjuhelsikes långskott det jag snackar om när det kommer till tidsresor. Men vem kunde tänka på att vi skulle kunna skicka bilder genom luften för 150 år sedan..Den som sa något sånt då, (om det gjordes) vart nog lika ansedd som tokig precis som några nu ska säga om mej.. he he.


  SvaraRadera