tisdag 11 november 2014

Om att vara ledsen, bitter och rädd

Nyligen har vi konstaterat att en av Sveriges kloka debattörer har känt sig så mordhotats och dragit slutsatserna att han måste lämna Sverige. 10 mordhot på en vecka är väl mer än de flesta av oss klarar av. Marcus Birro heter han. Hans brott? Han kritiserade Islam (egentligen islamisterna och vänsterextremisterna) och blev därmed utsatt för en massiv hatattack med mordhot.

Marcus är nybliven katolik då han beslöt att lämna den politiskt korrekta Svenska kyrkan för några månader sedan. 


Oavsett Marcus religiösa preferenser, vilka jag inte inte har några synpunkter på, så visar hans "case" att du inte kan kritisera politisk islam i Sverige idag utan att drabbas av flera mordhot. Se Marcus blogginlägg här: http://blogg.varldenidag.se/birros-blogg/hej-da/

Får man kritisera Islam idag i Sverige utan att vara direkt utsatt för hot? Nej det får du inte. Förutom akuta hot så blir du också stigmatiserad av det politiskt korrekta etablissemanget. Länk: 


Vill vi ha det så här? Jag är mycket bitter över att respekten för ett sekulärt samhälle och demokrati har eroderats och gått så här långt. Men jag är inte uppgiven. Om samhället samlar sig mot hotet så kan vi tillsammans förhindra att Sverige blir ett islamistiskt u-land som FN förutspår genom våra val i de allmänna valen? Eller är det försent? Jag har inte svaret.

Ditt svar är lika viktigt som mitt. All respekt åt de som vågar bryta igenom den politiskt korrekta våta filten om än med fara för eget liv. Som Marcus Birro och många andra som inte släpps fram i PK-media. Vad tycker du? Vilken ställning tar du?