tisdag 14 oktober 2014

Naivitet eller landsförräderi?

Den kloka och läsvärda muslimska debattören och f.d. Socialdemokratiska riksdagsledamoten (1994-2002) och f.d. ordföranden för Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund (2003-2011) Nalin Pekgul har idag orsakat rörelse på Facebook och på olika bloggar om miljöpartisten och islamisten Mehmet Kaplan som blivit minister i den rödgröna regeringen. 

Det märkliga är att nya moderaterna redan 2010 placerade en islamist, Abdirizak Waberi, i riksdagens utrikes- och försvarsutskott med ansvar att tillsammans med övriga utskottsmedlemmar bereda riksdagsbeslut rörande Sveriges utrikes- och försvarspolitik. 

Med tanke på hur vårt parlamentariska system är uppbyggd är det märkligt hur tyst det var om denna om möjligt större politiska skandal under alliansen och Reinfeldt.

Slutsatsen av detta är antingen att det rör sig om antingen extremt dåligt omdöme i jakten på valboskap hos båda partierna eller en medveten vilja att politisk islam skall få genomslag i Sverige. 

Det cyniska är att att förutom att nationen Sveriges säkerhet äventyras genom att bjuda in islamister i det nationella beslutsfattandet, och dessutom legitimera politisk islam, så drabbas också sekulära och liberala muslimer som Nalin Pekgul och Hanna Gadban värst av alla av detta då de lever under hot från islamister som varande otrogna muslimer enligt islamisternas världsbild.

Jag har skrivit om detta tidigare i denna blogg, men när skall ansvaret för Sverige gå före jakten på valboskap hos sjuklöverpartierna? Är det naivitet eller medvetet landsförräderi i jakten på egen makt hos den politiska adeln som gör allt för att bevara demokraturen och sina egna höga löner?

Din gissning är lika god som min.

Länkar:

Nalin Pekgul:
http://www.di.se/artiklar/2014/10/14/debatt-mp-ministerns-dolda-agenda/