söndag 28 december 2014

Om diktatur och väljarförakt


En diktatur (av latin dictatura, "en diktators ämbete; en diktators makt och myndighet") är en stat som styrs auktoritärt, styrd av en diktator eller en mindre krets människor, som inte behöver ta hänsyn till befolkningsmajoritetens önskningar i allmänna val.
Diktaturen kännetecknas av maktkoncentration, men till skillnad från absolutism, envälde och tyranni betraktas diktaturen i regel som provisorisk. Ofta uppstår diktaturen i demokratier, där man samlar makten till en liten grupp, och upphäver den personliga friheten.[1]
Diktaturer hamnar nästan alltid längst ner i demokratiindexet (en rankning som skapas av brittiska tidningen The Economist vartannat år). (Ref: Wikipedia).

Så hände det då. Sverige blev en diktatur genom den s.k. decemberöverenskommelsen. Vi gick från demokratur till diktatur den 27:e December 2014. Något jag har skrivit tidigare om här. Partiledarna i sjuklövern är så blinda av sin iver att köra Sverige i botten och sitt hat mot Sveriges enda kvarvarande demokratiska parti, Sverigedemokraterna, att de inte förstår att de skrivit under sin egen politiska dödsdom.

Alliansens väljare är rasande över att en röst på alliansen i praktiken visade sig vara en röst på socialism och vänsterextremism (mp). Vi kommer att få se vissa allianspartier utplånas och andra rasa i opinionsundersökningar samtidigt som SD-stapeln bara blir högre och högre.

Personligen är jag övertygad om att den Sverigehatande Fredrik Reinfeldt är arkitekten bakom uppgörelsen. Han har jobbat i kulisserna med detta sedan han klev av podiet på valnatten. Han har sett till att få en gruppledare i nya moderaterna som han kan kontrollera som en marionett. Fredrik Reinfeldt är en farlig man, av många ansedd som en landsförrädare även om detta begrepp inte är tillämpligt i denna situation. Läs här.

Det finns nu bara två alternativ för svenskarna. Det första alternativet är att man finner sig att leva i en diktatur, det andra är en folklig resning mot den politiska adelns diktaturfasoner. Jag tror på det senare alternativet.

Den folkrörelse som behövs som samlande kraft finns lyckligtvis redan, Sverigedemokraterna och det lär inte dröja länge innan SD är Sveriges största parti.

Det vansinne vi ser nu kan inte leva för evigt. Frågan är bara om nationen Sverige överlever den tid av politisk vanskötsel som nu kommer att följa. Det är min största oro.

Frågan kvarstår, vem håller i trådarna utanför Sverige? Är det Bilderberggruppen eller någon annan mäktig organisation. Något jag har spekulerat över tidigare på denna blogg.

Jag är övertygad om att det finns en ondskefull dold agenda bakom allt som sker nu, och jag hoppas innerligt att såväl statsvetare som journalister med integritet, som Janne Josefsson, börjar gräva i detta. Alternativet till en dold ondskefull agenda är att sjuklöverns politiker utgör gräddan av de mest korkade vi har i detta land. Något som så klart är fullt möjligt också.

Sjuklövern har kört över alla väljare som finns i Sverige. Väljarsveket är monumentalt, och enda vägen tillbaka mot demokrati går via folkrörelsen Sverigedemokraterna. Det är dock inte självklart att det kommer att hållas fler allmänna val nu när diktaturen etablerat sig i Sverige.


- Posted using BlogPress from my iPad

3 kommentarer:

 1. "Eländena i t ex Sverige hänger ju ihop med att Riksdagen ej nyttjar sin författningsenliga rätt att nyproducera pengar via Riksbanken till sina budgetunderskott - p g a nödvändiga infrastrukturinvesteringar, social välfärd osv. Nationalekonomi/pengar är verktyg för att uppnå politik med - och politik skall därför ej begränsas av budgetramar.

  Politiker utan pengar har helt enkelt ingen makt - för den makten finns idag hos den s k marknaden i form av affärsbankerna = ej alls i Riksdagen - oavsett vilket "röra" som håller i "styrspaken".

  Som princip finns det INGET bekymmer i Sverige eller världen i stort - som i grund och botten ej är skapat av den s k marknaden = pengarna - som icke produktivt = samhällstärande används av de stora finansiella aktörerna."

  - slut citat från mitt blogginlägg: ”LUFT ATT ANDAS OCH PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !” https://josefboberg.wordpress.com/2015/02/17/luft-att-andas-och-pengar-att-bruka-finns-det-i-overflod-av/

  SvaraRadera
 2. Tack Josef för din kommentar. Ju mer man nystar i detta desto mer overkligt och konspiratoriskt (eller inte) blir det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... - Mikael - verkligheten överträffar dikten.

   Radera