söndag 14 december 2014

Om demokrati som en illusion

Jag har tidigare skrivit inlägg om demokrati, demokratur och spekulerat över vilka det egentligen är som styr världen. Jag har många intressanta vänner, och vid ett möte med en vän häromdagen, som har många högt uppsatta kontakter, kom vi in på detta samtalsämne.

Det och de som styr världen gör det utifrån ett enda perspektiv. Att tjäna pengar. Vårt liv och vårt samhälle är bara "business" för dem. De gör allt för att tjäna pengar utan moraliska och etiska överväganden. Ett exempel är fågelinfluensan, som inte var annat än ett virus bland andra som skickligt orkestrerades att skapa global panik. Vem stod bakom? USA's vice president Dick Cheney och Don Rumsfeld är två möjliga arkitekter som gjorde en rejäl hacka åt sig själva:

F. William Engdahl: Tamiflu — a Worthless Drug

"He [Rumsfeld] stands to make a fortune on royalties as a panicked world population scrambles to buy a drug worthless in curing effects of alleged Avian Flu. The model suggests the parallel to the brazen corruption of Halliburton Corporation whose former CEO is Vice President Dick Cheney. Cheney's company has so far gotten billions worth of US construction contracts in Iraq and elsewhere. Coincidence that Cheney's closest political friend is Defense Secretary and Avian Flu beneficiary Don Rumsfeld?". 

Källa här

Det är möjligt att även paniken kring 2014 års ebolautbrott är orkestrerat av dessa mäktiga män. Syfte förutom att tjäna pengar? Tja, kanske att drastiskt minska befolkningen globalt med början i Afrika? Läs här och bilda dig en egen uppfattning. Det kan dock vara en konsprationsteori bland många andra. Själv lutar jag åt att detta är en konspirationsteori och inget annat.

En vän boende i USA skrev detta: "Well there is a concentration of wealth that unprecedented. About 80 people control half the worlds wealth of about 220 trillion usd. They are pitching cheap labor against the middle class and making enormous profits through mega corporations like IBM and many others. Sweden to them is nice little defenceless country with no concequence in world affairs. For example in order to neutralize russia they have lowered oil prices so that russia wont be a threat."

80 personer kontrollerar hälften av världens tillgångar! De utövar just nu ekonomisk krigföring mot Ryssland så att Putins regim skall kollapsa. 

Mycket mäktiga män styr världen. Styr vad som skrivs i media och vad som sänds i TV. Inget som går emot deras intressen publiceras i media eller sänds ut i TV och radio. De har total kontroll då de även äger mediekoncernerna. De fattar beslut som upplevs gå emot folkets bästa. Här är ett exempel från USA. Glöm inte att läsa kommentarerna på inlägget.

Forskning är beroende av forskningsanslag och man kan på goda grunder anta att de även där styr vilken forskning som släpps fram. Tänk om det är så att det finns ett enkelt och billigt botemedel mot cancer inlåst i ett kassaskåp någonstans? Jag har läst om detta vid flera tillfällen, men det finns så mycket pengar i cancermedicin att detta tystas ner. Läs här. Det finns inget intresse av att minska lidandet hos människor eller att förhindra för tidig död. De, vilka de än nu må vara, är bara intresserade av "big business" och att omfördela mer av världens tillgångar till dem själva.

Politik skall också ses ur detta perspektiv. De tillåter fortfarande demokratiska val, men utfallet av dessa val är bara en illusion. Det är fortfarande de som styr i bakgrunden. Vem som vinner i ett val spelar ingen roll. Demokratiska val är lite av pärlor till svinen. Låt vanliga medborgare leva i en illusion av demokrati så de håller sig lugna och tysta. 

I Sverige har det dock hänt något. Det har vuxit fram en folkrörelse som kommer från gräsrötterna och inte kontrolleras uppifrån som de andra partierna i sjuklövern. Detta parti heter Sverigedemokraterna och utmanar den politiska adeln och de krafter som styr den. SD är ett reellt hot mot dem då de vill ha lydiga och tysta slavar åt dem och som är nöjda att leva i en illusion av demokrati och som inte tänker och reflekterar själva.

Den massiva hatkampanj som SD tvingats utstå från etablissemanget är baserat på rädsla från den politiska adeln, som i sin tur kontrolleras av de som egentligen har makten, att människor skall börja se och tänka själva. Då kan deras makt plötsligt vara hotad. Vilka är då dessa? Det har jag spekulerat om här

Vi får sannolikt snart se deras nästa drag. Då Sverige går från demokratur till diktatur per definition. Något jag har skrivit om här. Och käre läsare, om vi skall hålla oss fast vid den demokratiska illusionen så är det faktiskt inte riksdagsvalet som är det viktigaste utan valet till EU-parlamentet. Det är där de stora och viktiga besluten fattas i en illusion av demokrati. Detta är anledningen till att SD är kritiska mot EU. Europeiska unionen är nämligen odemokratisk. Vi vanliga medborgare har inte en chans att påverka de beslut som fattas över våra huvuden och som påverkar oss och våra liv.

Det är samma mäktiga elit som styr vilka beslut som fattas i EU. Inte vi, som lever vidare i vår illusion av demokrati.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar