fredag 12 september 2014

Nu är det snart över - eller nu börjar det

Den smutsigaste, mest floskelrika och ointressantaste valrörelsen någonsin är snart över. Allt pekar på att det blir en rödgrön röra med SD som vågmästare. I kampen mellan pest och kolera var det pesten som vann.

Det skall bli intressant och följa det parlamentariska kaos som följer efter valet och som kanske leder fram till nyval nästa år. Intressant, men skrämmande, då Sverige är i skriande behov av klok politik inom många politikområden som de vanliga; skola, vård och omsorg men också säkerhetspolitik, försvarspolitik, innovationspolitik, migrationspolitik, integrationspolitik och satsningar på kritisk infrastruktur av strategisk vikt för Sveriges framtid för att nämna några.

Framtiden ser inte ljus ut för någon av dessa politikområden och i värsta fall har vi bara 4 nya år av samhälleligt förfall att se fram emot där våld, motsättningar och kriminalitet fortsätter att breda ut sig.

Vi kommer de kommande 4 åren säkert få se minst ett nytt konservativt parti växa fram. Med stor säkerhet ett högerkonservativt parti liknande gamla moderaterna och en fortsatt tillväxt i det socialkonservativa partiet Sverigedemokraterna som i valet 2018 tangerar nya moderaterna i väljarstöd.

Jag tror också vi får se kvastar gå i främst nya moderaterna som har förlorat all trovärdighet utom hos de mest hängivna sektmedlemmarna som föredrar att inte tänka själva utan bara himla med ögonen mot sektledare Reinfeldt.

Det är missnöjda gammelmoderater i nuvarande nya moderaterna och gammelmoderater i förskingringen som kommer att gå samman och bilda ett nytt högerkonservativt parti. Det är mitt hetaste tips.

NATO-frågan kommer att behandlas med tystnad i ytterligare 4 år och vem kan spå över hur säkerhetsläget i Europa kommer att utvecklas. Att det går i negativ riktning med ett aggressivt Ryssland och politisk islam som sakta men säkert tar över väst p.g.a. den demografiska utvecklingen och blåögda politiskt korrekta västpolitiker, därom råder inget tvivel. Vi kommer att få se ett islamistiskt parti kandidatera till riksdagen 2018 bedömer jag.

Några spådomar sista fredagen innan supervalåret 2014 avgörs på söndag.

- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar